Diny van der Klis voor haar winkel in de Leeuweringerstraat.
Diny van der Klis voor haar winkel in de Leeuweringerstraat. Foto: Margreet Nagtegaal

Diny van der Klis zoekt opvolging

Algemeen

Dat winkeliers soms zorgen hebben over het voortbestaan van hun winkel is een bekend gegeven. Voorbeelden in Oudewater zijn daarvan bakkerij Stijnman en groenteboer van Dijk. Hun lege winkelpanden kijken je bijna weemoedig aan als je door het centrum loopt.

Ondanks dat Oudewater nog vele stenen winkels telt, is er toch een gemis van de winkels die om wat voor reden dan ook wegvallen. Er wordt van alles aan gedaan om inwoners van Oudewater hun boodschappen zo veel mogelijk lokaal te laten blijven doen. De lopende spaaractie van ‘Winkel in Oudewater’ is er zo een. Een mooi initiatief die op de achtergrond ook onderzoek doet naar wat de middenstand nog mist in Oudewater om iedereen van dienst te kunnen zijn.

Een winkel die op dit moment ook worstelt met de vraag ‘Hoe nu verder?’ is natuurwinkel Zon en Maan. Eigenaar Diny van der Klis runt deze winkel al meer dan veertig jaar met veel passie en inzet. Een specifieke winkel voor biologisch geteelde producten, gezonde voedingsmiddelen en allerlei gezondheidssupplementen. Een breed assortiment van dagelijkse levensmiddelen, kruiden, schoonheidsmiddelen tot ecologische waspoeder. Een thema dat past bij deze tijd van bewustwording en duurzame ecologische keuzes. Diny is vanwege haar leeftijd (71) en gezondheid op dit moment niet goed in staat de winkel meer te runnen en staat op het punt om het roer in de winkel om te gooien. “We zoeken naar mensen die met frisse energie en ideeën de winkel willen voortzetten. Een doorstart, waarin het concept wel blijft voortbestaan maar het ook bijgesteld mag worden tot een mooi nieuw concept.” Het uitgangspunt is om het winkelpand in de familie te houden maar onder een nieuwe huurder het winkelconcept van Zon en Maan een frisse impuls te geven. Diny van der Klis, en bijgestaan door haar kinderen die nauw betrokken zijn, komen graag in contact met mensen die hierover eens van gedachten willen wisselen en sparren over de mogelijkheden.

Winkelaanbod levendig houden

Het levendig houden van de binnenstad is voor Zon en Maan ook een actueel thema. “Met onze winkel willen we ook bijdragen aan een gezonde binnenstad en het kunnen kopen van onze specifieke producten dicht bij huis. Als winkels versterk je elkaar. Het is echt een maatschappelijk thema op dit moment in Oudewater.” Het is daarom in velerlei opzichten belangrijk dat deze winkel kan blijven bestaan. Dus wie wil? En wie kan en is gemotiveerd om over een doorstart van Zon en Maan samen na te denken? Er zijn wellicht allerlei goede ideeën en mogelijkheden. Als het concept van een natuurwinkel, in de breedste zin van het woord, je passie is en je er graag wat mee zou willen doen juist in Oudewater is dat zeker een reden om contact op te nemen. Het kan één persoon zijn die de winkel gaat runnen maar samen met anderen is het ook mogelijk. Want iedereen in Oudewater is het daar wel over eens. Oudewater is zo’n mooi stadje en boodschappen blijven doen in je eigen stadje is altijd leuk en daarom moeten alle winkels blijven. Als je enthousiast bent geworden meld je dan bij; dinykl@gmail.com

Afbeelding
Stapje voor stapje breidt het damesvoetbal bij FC Oudewater uit 11 uur geleden
Afbeelding
'Montfoort Wandelt' door... 12 uur geleden
Afbeelding
Opbrengst collecte KWF 13 uur geleden
Afbeelding
Sluitende begroting voor de gemeente Krimpenerwaard 20 uur geleden
Afbeelding
VLAS, nieuw ouderinitiatief voor kinderen met zorg 30 sep., 19:00
Afbeelding
Week tegen eenzaamheid in de Krimpenerwaard 30 sep., 14:00
Afbeelding
Woonwagen- en standplaatsenbeleid 30 sep., 12:00
Afbeelding
Lijst van gevonden en vermiste dieren 30 sep., 10:00