Afbeelding
Foto: pr

Waarom is het leuk om mee te doen met de verlichte-straten-route

Algemeen

Het gaat deze week alweer gebeuren. Dan hebben we in Oudewater de derde editie van de verlichte-straten-route. Maar wat bezielt een straat om mee te doen? Ook in deze dure tijden?
De buurtbewoners in de Leeuweringerstraat zijn laaiend enthousiast weer aan de slag gegaan. Om alvast door hun enthousiasme aangestoken te worden, volgt hieronder hun verhaal.
En dan kun je in deze week al dat moois in alle straten zelf gaan bekijken. De kerst-3-daagse is op 14, 15 en 16 december

Een aantal buurtbewoners is aangeschoven, Etienne de Groot, Rob Jongerius, Annika Huizinga en Wino Bode. Het enthousiasme is groot. Net na het sinterklaasfeest is alle verlichting in de straat weer opgehangen. Maar liefst zeshonderd meter ledverlichting die alle geveltjes in de Leeuweringerstraat mooi accentueren. “Nee, niet van de ondernemersvereniging, deze verlichting is van de buurtbewoners,” zegt Annika. De feestverlichting van de ondernemersvereniging hangt er natuurlijk ook, maar het zijn de zestig bewoners van deze straat die veel uit de kast hebben gehaald om hun straat, net als vorig jaar, weer mee te laten dingen in de wedstrijd met de titel ‘Mooiste straat van Oudewater’. De hoogwerker van Jan van Dam kwam eraan te pas om alles weer op te hangen. Etienne bevestigt hoe leuk het is om dit samen te doen. “Het heeft heel veel saamhorigheid gebracht in de straat. Het breidt elk jaar verder uit.”

Wie zijn mijn buurtgenoten?

In een winkelstraat als deze is er altijd winkelend publiek en je weet daardoor niet altijd wie je buren zijn. “We groeten elkaar nu. En kennen elkaars naam ook door de buurtapp.” Rob Jongerius benoemt dat de sfeer echt is verbeterd. “We weten niet waar dit gaat eindigen,” zegt hij lachend en al met een knipoog naar volgend jaar! De ideeën blijven spontaan komen. Wat er allemaal gaat gebeuren en te zien is tijdens de kerst-3-daagse in de Leeuweringerstraat blijft nog even geheim. En een mate van onpartijdigheid is wel zo belangrijk van een krant als deze. Maar dat er aan alles gedacht is moet men zelf maar al wandelend gaan constateren. De straatbewoners maken er zelf in ieder geval een feestje van. Dat feestje zal waarschijnlijk in vele straten deze kerst-3-daagse gevierd gaan worden. Mis het niet! Al wandelend allemaal wat vitaler, meer in verbinding met elkaar en lekker genieten van zoveel creativiteit.

Margreet Nagtegaal

De hoogwerker moest eraan te pas komenom de verlichting aan de geveltjesin de Leeuweringerstraat te hangen.
De bushalte van de V.A.G.U. (Verenigde Autobusdiensten Gouda Utrecht)voor de deur van het café/restaurant.
Café restaurant Seelt (1) 4 uur geleden
Avondvierdaagse in Montfoort.
Avond4daagse Montfoort 6 uur geleden
De 38e editie van de Nationale Zilverdag vindt plaats op Tweede Pinksterdag in Schoonhoven.
Topdrukte verwacht op de Nationale Zilverdag 9 uur geleden
Tijdens herdenkingsmomenten worden er lichtjes op de graven geplaatst.
Adoptie oorlogsgraven Montfoort 18 mei, 19:00
Afbeelding
Oudewater dementie vriendelijk! 18 mei, 17:00
Ruzie om een nest.
Ruzie om een nest 18 mei, 12:00
De heer Lam aan het werk.
Een heel bijzonder en meeslepend verhaal 17 mei, 19:00
Patricia Aschman startte een lobby voor een hondenlosloopgebied in het Stadspark. Haar viervoeters kunnen straks vrij ravotten in een afgeschermd gebied in het Stadspark.
Eindelijk! Montfoort krijgt een hondenlosloopplek in het Stadspark... 17 mei, 18:00