Dirigente Marja Timmer dirigeert het koor.
Dirigente Marja Timmer dirigeert het koor. Foto: Cees Reichard

Concert Vrouwenkoor Vita Nova in Lekkerkerk

Algemeen

Cees Reichard

Op uitnodiging van ‘Vrouwen van Nu’ gaf vrouwenkoor Vita Nova uit Haastrecht op dinsdag 16 april 2024 een concert in Lekkerkerk. Voorzitter Jans Ooms van de vrouwenvereniging vertelde dat Vita Nova met een concert het verenigingsjaar mocht afsluiten. Zij is zelf ook lid van dit koor. In gebouw Amicitia werd onder inspirerende leiding van dirigente Marja Timmer een gevarieerd programma ten gehore gebracht met pianobegeleiding van Ingrid Rietveld.

Bij aanvang van het concert liet de dirigente het publiek staand meedoen met de inzingoefeningen. Zij vertelde dat het koor de oefenavonden altijd op deze wijze start. Iedereen deed goed mee en vond het een leuke ervaring. Daarna startte het programma.

Er werd in het Engels, Frans en Zweeds gezongen. Opvallend was het wiegeliedje ‘Slumber my darling’, verder zong men twee nummers uit de film ‘As it is in Heaven’, en heel opvallend was het nummer ‘The Hymn of Acxiom’ dat achtstemmig gezongen werd. Men stond bij dit nummer in een andere opstelling, zo dat enkelen zelfs met de rug naar de zaal moesten staan. Prachtig! Verder waren diverse mooie nummers waaronder ‘Plonge moi’, dat heel prachtig en melodieus gebracht werd.

Uitgebreide introductie

Marja van der Have introduceerde de liederen. Soms deed ze dat te uitgebreid dat mensen soms dachten: ‘Kom op, ik kom voor de muziek’! Daarbij kwam ook nog bij dat voor de pauze de tekst door slechte geluidsapparatuur niet of nauwelijks te verstaan was. Met als resultaat dat het programma door de tijdsdruk niet helemaal uitgevoerd kon worden. Jammer! Het neemt niet weg dat het koor met een hoge kwaliteit zong waar het publiek voor gekomen was en er ook zichtbaar van genoot.

Het opbrengen van N.S.B.-ers op 5 mei door twee priesterstudenten uit MegenFrans de Roode en Evert Hardesmeets, die ondergedoken zaten bijHein Blom in de Hekendorpse Buurt (nu kinderdagverblijf Veld-Zicht).Zij speelden een belangrijke rol in het verzet.Evert Hardesmeets (rechts) zou later op de dag zich verstoppenin het huis van Van Vliet op het IJsselvere en er de nacht doorbrengen.
Oorlogsdagboek mei 1945 5 uur geleden
 Ze hebben er weer een gezellig avond van gemaakt in het Cultuurhuis.
Taalcafé 12 uur geleden
Afbeelding
Ingezonden Van de Sande 14 uur geleden
Het echtpaar Kok met burgemeester Laurens de Graaf.
Koninklijke onderscheiding voor het echtpaar Kok-van Zuijlen in Polsbroek 3 mei, 17:00
Afbeelding
Bevrijdingsvuur naar Linschoten 3 mei, 14:00
Afbeelding
Open ochtend Hospice De Mantelmeeuw 3 mei, 12:00
Afbeelding
Voetbalprogramma 3 mei, 10:00
Afbeelding
Orgelbespeling in Oudewater 3 mei, 09:00