Echtpaar Strien en burgemeester Danny de Vries..
Echtpaar Strien en burgemeester Danny de Vries..

Zestig jaar trouw

Algemeen

Margreet Nagtegaal

Op 10 april is de dag dat de heer en mevrouw Strien uit Oudewater zestig jaar geleden in het huwelijk traden. Een bijzonder heugelijk feit om te mogen beleven dat ze hun diamanten huwelijksdag mogen vieren. Daar hoort ook een bezoek bij van de burgemeester natuurlijk.

De heer en mevrouw Strien genieten enorm van hun bijzondere feestje. Eerst het bezoek van burgemeester Danny de Vries met een prachtig boeket en daarna vrienden en familie gezellig op bezoek. Het wordt gevierd bij een dochter aan huis. Ze hebben twee dochters en vier kleinkinderen gekregen.

Zelf woont het bruidspaar al zestig jaar met veel plezier in de Marktstraat.

Mevrouw Strien vertelt dat het zestig jaar geleden ook mooi weer was net als nu. Ze trouwden in Schoonhoven. “We reden in een prachtige Cadillac”, vult de heer Strien aan. Ze leerden elkaar kennen bij de Albert Heijn.

Toen het echtpaar in Oudewater kwam wonen ging de heer Strien bij Houthandel Verheul werken als chauffeur. Hij is een timmermanszoon en het timmermansvak werd hem van huis uit meegegeven en hij vond het ook leuk. Hij ging loopstallen bouwen en kwam bij het familiebedrijf en aannemer Strien terecht. Klussen en opknappen is altijd zijn hobby geweest. “Nog steeds, ik wil graag dat het netjes is.”

Mevrouw Strien was vooral actief in allerlei vrijwilligerswerk. “Bij de rommelmarkt van de Katholieke kerk, in De Wulverhorst, contactpersoon van de kerk, en werken in de Wereldwinkel.” Ze deed het allemaal graag.

Afgelopen weekend gingen ze vanwege het 60-jarig huwelijk van pa en ma met het hele gezin naar Appelscha. “We hadden een groot huis en hebben van alles gedaan. Het was erg fijn.” Leuke wetenswaardigheid; meneer heeft een seizoenskaart van Feyenoord en mist niet veel wedstrijden. Maar bij de belangrijkste ooit, van afgelopen zondag 6-0 tegen Ajax was hij niet bij vanwege hun feestje. “Maar in mijn hart heb ik gejuicht!”

Als 85-jarigen (mevrouw bijna) zijn ze nog erg actief en houden ze van fietsen en uitjes samen. Op de vraag waarom ze zo goed bij elkaar passen zegt mevrouw: “We voelen elkaar goed aan!”

Het echtpaar Kok met burgemeester Laurens de Graaf.
Koninklijke onderscheiding voor het echtpaar Kok-van Zuijlen in Polsbroek 4 uur geleden
Afbeelding
Bevrijdingsvuur naar Linschoten 7 uur geleden
Afbeelding
Open ochtend Hospice De Mantelmeeuw 9 uur geleden
Afbeelding
Voetbalprogramma 11 uur geleden
Afbeelding
Orgelbespeling in Oudewater 12 uur geleden
Twee Montfoortse studentes van het Kalsbeekcollege, Julia Groen en Gwen Hoogenboom, zetten zich in voor een 4-5 mei glossy.
Montfoortse studenten vertellen oorlogsverhalen in 4/5 Mei glossy 2 mei, 19:00
De burgemeester was er om Madeliene mee te delen dat haar de eer te beurt was gevallen om haar gedicht op 4 mei te mogen voordragen.
Bijzonder gedicht voor tijdens de 4 mei-herdenking 2 mei, 17:00
Kinderdagopvang YellowBellies ontvangt PSO-keurmerk.
Kinderdagopvang YellowBellies ontvangt PSO-keurmerk 2 mei, 14:00