Ilse Sluijs en Diana Anker zoeken kinderenvoor het pop up kinderkoor.
Ilse Sluijs en Diana Anker zoeken kinderenvoor het pop up kinderkoor. pr

Pop-up kinderkoor zoekt leden

Algemeen

De kerstvieringen worden overal al volop voorbereid. Zo ook voor de kinderviering in de Sint Franciscuskerk in Oudewater. Voor deze speciale kerstgezinsviering wil de organisatie een pop-up kinderkoor inzetten. Alle kinderen van zeven tot achttien zijn van harte welkom om mee te zingen of mee te spelen op hun muziekinstrument onder de enthousiaste leiding van dirigent Diana Anker uit Haastrecht. Doe je mee?

De Rooms Katholieke kerk in Oudewater had voor de coronacrisis altijd een kinderkoor. Maar helaas is dat na de coronacrisis gestopt. Ilse Sluijs, lid van de commissie kindervieringen, laat het er niet bij zitten. “De kerstgezinsviering wordt altijd heel goed bezocht en wat is nu een kinderviering zonder kinderkoor?” Daarom is er nu gekozen voor een pop-up kinderkoor. Het is slechts drie keer oefenen met elkaar, er worden bekende en mooie liederen ingestudeerd en de kinderen en ouders hebben daardoor een prachtige kerstviering die ze nog lang zullen herinneren.

Er wordt gezocht naar kinderen van zeven tot achttien jaar die graag zingen. Vanwege de leeftijd is het een mix van kinder- en tienerkoor. Diana Anker is een veelzijdig muziekdocente bij Happy Notes, heeft veel ervaring en is enthousiast om dit pop-up kinderkoor in Oudewater te komen begeleiden. Er wordt ook gezocht naar muzikanten. Elke jonge muzikant is welkom. Voor begeleiding op de piano mag het ook een wat ouder iemand zijn.

Er zijn nu drie data al vastgesteld om te oefenen. Op 26 november, 10 en 17 december aan het eind van de middag. De oefentijd kan nog wat variëren. Maar geef je gewoon op als je hier zin in hebt! De kerstgezinsviering is gepland op kerstavond, 24 december, in de Sint Franciscuskerk in Oudewater.

Ilse; “Het is voor alle kinderen die samen het kerstfeest in de kerk willen komen vieren. Het is natuurlijk helemaal gratis!” Opgeven kan via email; karinstreefkerk1982@hotmail.com.

Margreet Nagtegaal

Afbeelding
Lezing over Godfried Bomans 13 minuten geleden
Afbeelding
Bijzondere muziekvoorstelling in Linschoten 14 uur geleden
Afbeelding
Snertwandeling in Hekendorp 16 uur geleden
Afbeelding
Hout gisteren
Afbeelding
Onderling Sterk bestaat vijfentwintig jaar 5 feb, 19:00
Afbeelding
Taxatiemiddag in Haastrecht 5 feb, 17:00
Afbeelding
Marc C. Slootjes schrijft 'The Original Sinners' 5 feb, 14:00
Afbeelding
De Knoperij, een succesformule 4 feb, 19:00