Recreatiekrant 2023 verschijnt medio april


De toeristen, maar ook de bewoners van het Groene Hart worden met deze krant geïnformeerd over al het moois wat dit gebied te bieden heeft.

Het bewaarexemplaar biedt bezoekers en bewoners van de IJsselstreek een overzicht van wat er zoal te zien en te beleven is in het gebied tussen IJssel en Lek.

Wilt u een dag, weekend of misschien een week uit? Alleen, met gezin of vriendengroep? De IJsselstreek biedt u een breed scala aan mogelijkheden. Voor ieder wat wils. Van het genieten van de natuur en de rust tot het bezoek aan de vele evenementen en activiteiten. Daarover gaat deze krant. Welkom in de IJsselstreek!

THEMA: OnderWATER in het Groene Hart 

Verreweg het grootste deel van het Groene Hart ligt onder het zeeniveau. Daar hoef je niet bang voor te zijn, want nergens ter wereld is het waterbeheer zo goed op hoog water voorbereid als in Holland. Met duizenden kleine en grote poldergemalen, watermolens, waterbekkens, sluizen en overstroomgebieden zorgen de waterschappen voor een veilige woon- en leefomgeving. Langs de Hollandse IJssel vind je bijvoorbeeld in de muur van de Grote- of St. Michaëlskerk een bronzen merkteken dat het Normaal Amsterdams Peil aangeeft. Het water van de Hollandse IJssel ligt anderhalve meter lager. Dat kan alleen dankzij sluizen: de Hollandse IJssel is gekanaliseerd.

Elfde recreatiekrant

Deze recreatiekrant wordt weer, zoals u van ons gewend bent, een krant die in een oplage van 35.000 exemplaren huis-aan-huis wordt verspreid in Ammerstol, Benschop, Bergambacht, Berkenwoude, Cabauw, Driebruggen, Haastrecht, Hekendorp, Linschoten, Lopik, Lopikerkapel, Montfoort, Oudewater, Papekop, Polsbroek, Schoonhoven, Stolwijk, Vlist en Waarder. Daarnaast wordt de recreatiekrant neergelegd bij campings, hotels, B&B’s restaurants, vvv/tip-kantoren en andere toeristische plekken.

Informatie

Wilt u tekst insturen, de tarieven weten of een advertentie reserveren?
Stuur dan een mail naar recreatiekrant@ijsselbode.nl