Afbeelding
Foto: pr

Oranjevereniging Koningin Juliana Haastrecht pakt ‘Groots’ uit ter ere van 110-jarig bestaan

Algemeen

Hester van der Vlist

Haastrecht heeft het nog steeds!

In het verleden liepen bestuursleden en vrijwilligers in de ‘bekende’ oranjetrui met de tekst: ‘Haastrecht heeft het!’ Inmiddels is de tekst op de T-shirts veranderd in: Haastrecht heeft het nog steeds! De vereniging bestaat dit jaar maar liefst 110 jaar. De leden vieren dit feestje mee en krijgen bij inlevering van een voucher een Koningsdag T-shirt cadeau.

Programma

Aansluiten bij de laatste bestuursvergadering, voor Koningsdag 2024, geeft een duidelijk beeld van hoe de vereniging er voorstaat. De Oranjevereniging is klaar om te knallen! Na Koningsdag 2023 heeft het bestuur direct weer afgesproken, om te evalueren en om in grote lijnen het programma 2024 op te stellen. Met als doel: de ruim 500 leden die deze vereniging rijk is, een Koningsdag vol activiteiten en vertier aan te bieden. Dat dit goed gelukt is, mag blijken uit het programma, dat eenieder afgelopen week in de bus mocht ontvangen.

In gesprek met Marco Bos, bestuurslid van Oranjevereniging Haastrecht. Vier jaar is hij uit de Oranjevereniging geweest, maar inmiddels weer terug en neemt vijftien jaar bestuurservaring mee. Marco draagt graag zijn steentje bij voor het dorp en wordt er blij van als er met het team een mooi programma neergezet wordt. Dat het festijn leeft in het dorp, is te zien aan alle vrijwilligers die zich aanmelden. Er zijn nog enkele vrijwilligers nodig op zaterdag 27 april in de middag, voor barwerkzaamheden en als ondersteuning bij de spelen.

Ook alle sponsoren die hun steentje bijdragen om dit feest mogelijk te maken, mogen niet vergeten worden; aldus Marco!

Openluchttheater / Concordiagebouw

Vrijdag 26 april in de middag zullen de eerste hekken geplaatst worden op het Concordiaplein. Iedereen wordt vriendelijk verzocht om geparkeerde auto’s van het terrein te verwijderen. Eerdere jaren werd er gebruik gemaakt van de tent van Stichting Vlister Openlucht Baden. Deze tent is niet door de keuring gekomen en zal dan ook ontbreken op het Concordiaplein. Gelukkig is Haastrecht in het bezit van een sporthal en het Concordiagebouw, waardoor activiteiten in deze ruimtes plaats kunnen vinden.

GAME ON - OVER: Jachtseizoen

Vrijdag 26 april wordt om 19:00 uur afgetrapt met het populaire spel: Jachtseizoen. Zes voor de jeugd ‘bekende’ Haastrechtenaren zullen in feloranje overalls in Haastrecht rondlopen. Via de Snapchat volgen aanwijzingen om deze figuren zo snel mogelijk op te sporen. Zij zullen een letter geven, die met alle bij elkaar gesprokkelde letters een woord vormen. Een tip is om deze als groep voor jezelf te houden, zodat je als eerste het woord kunt ontrafelen. Na afloop ontvangen de deelnemers een welverdiende traktatie.

Kingsnight

Vrijdag 26 april van 20:30 uur een dansavond in het Concordiagebouw. Onder het genot van muziek en een drankje, het moment om ‘oude’ bekenden te ontmoeten.

Koningsdag

Zaterdag 27 april vanaf 09:00 uur is er reuring in het dorp, vanwege de kleedjesmarkt. Vanaf dan is de hele dag gevuld, met leuke en diverse activiteiten.

Muziekbingo zondag 28 april

Vanaf 14:00 uur sluit de Oranjevereniging af met een muziekbingo, waarbij prijzen te winnen zijn, aangeboden door de lokale ondernemers.

Afbeelding
Afbeelding
Het opbrengen van N.S.B.-ers op 5 mei door twee priesterstudenten uit MegenFrans de Roode en Evert Hardesmeets, die ondergedoken zaten bijHein Blom in de Hekendorpse Buurt (nu kinderdagverblijf Veld-Zicht).Zij speelden een belangrijke rol in het verzet.Evert Hardesmeets (rechts) zou later op de dag zich verstoppenin het huis van Van Vliet op het IJsselvere en er de nacht doorbrengen.
Oorlogsdagboek mei 1945 14 uur geleden
 Ze hebben er weer een gezellig avond van gemaakt in het Cultuurhuis.
Taalcafé 21 uur geleden
Afbeelding
Ingezonden Van de Sande 23 uur geleden
Het echtpaar Kok met burgemeester Laurens de Graaf.
Koninklijke onderscheiding voor het echtpaar Kok-van Zuijlen in Polsbroek 3 mei, 17:00
Afbeelding
Bevrijdingsvuur naar Linschoten 3 mei, 14:00
Afbeelding
Open ochtend Hospice De Mantelmeeuw 3 mei, 12:00
Afbeelding
Voetbalprogramma 3 mei, 10:00
Afbeelding
Orgelbespeling in Oudewater 3 mei, 09:00