Afbeelding

Mooie prestaties bij het steppen

Algemeen

Margreet Nagtegaal

Afgelopen weekend deed Oudewaterse Nicolette Steegeling-Bakvis mee met de Eurocup Footbike in Losser en Oldenzaal. Er werden verschillende wedstrijden gestept. Nicolette werd tweemaal tweede bij de Ultra Veteranen en met het Stepteam wisten ze een derde plaats te bereiken. Een mooi resultaat!

De Eurocup Footbike in Losser en Oldenzaal werd georganiseerd door de Stepbond met deelnemers uit Nederland, België, Duitsland, Polen, Zweden, Oostenrijk en Tsjechië. Er stonden verschillende afstanden en wedstrijden gepland gedurende het weekend. Nicolette deed zaterdag mee de wedstrijd sprint van 500 meter. Er werd gereden op een kletsnatte skeelerbaan in Losser. Na een spannende wedstrijd wist Nicolette Steegeling de tweede plaats te bereiken bij de Ultra veteranen.

In de middag was er Team Time trail met acht ronden. Dit was een wedstrijd waar men met drie steppers bij elkaar moet zien te blijven. De tijd van de derde stepper telt. Nicolette reed mee in het Stepteam Twente en behaalde een derde plaats bij de vrouwenteams. Ze reden een mooie tijd van 9.10, dat is gemiddeld 22 km per uur.

Op zondag stond de Long Race op het programma. Dat betekende zeventien rondjes van 2,3 km op het parcours van OWC in Oldenzaal. Samen is dat bijna 40 km op een zwaar parcours met een aardige klim. Alle deelnemers startten tegelijk. Onder de deelnemers zaten ook wereldkampioenen bij de mannen en vrouwen. Het was een zware wedstrijd vertelt Nicolette. “Maar ik wist mijn tempo elke ronde goed vast te houden.” Het resulteerde opnieuw in een tweede plaats bij de Ultra Veteranen.

Het opbrengen van N.S.B.-ers op 5 mei door twee priesterstudenten uit MegenFrans de Roode en Evert Hardesmeets, die ondergedoken zaten bijHein Blom in de Hekendorpse Buurt (nu kinderdagverblijf Veld-Zicht).Zij speelden een belangrijke rol in het verzet.Evert Hardesmeets (rechts) zou later op de dag zich verstoppenin het huis van Van Vliet op het IJsselvere en er de nacht doorbrengen.
Oorlogsdagboek mei 1945 3 uur geleden
 Ze hebben er weer een gezellig avond van gemaakt in het Cultuurhuis.
Taalcafé 10 uur geleden
Afbeelding
Ingezonden Van de Sande 12 uur geleden
Het echtpaar Kok met burgemeester Laurens de Graaf.
Koninklijke onderscheiding voor het echtpaar Kok-van Zuijlen in Polsbroek 3 mei, 17:00
Afbeelding
Bevrijdingsvuur naar Linschoten 3 mei, 14:00
Afbeelding
Open ochtend Hospice De Mantelmeeuw 3 mei, 12:00
Afbeelding
Voetbalprogramma 3 mei, 10:00
Afbeelding
Orgelbespeling in Oudewater 3 mei, 09:00