Afbeelding

Sara ontmoet zanger Niall Horan en doet hem zelfgemaakte sneakers cadeau

Algemeen

Afgelopen woensdag overkwam Sara Noomen (21) iets waar veel fans jaloers op zijn: ze mocht Niall Horan ontmoeten. Vlak voordat de deuren opengingen voor het publiek, ging de Oudewaterse Sara met haar idool op de foto en gaf ze Niall haar zelfgemaakte schoenen. Dit alles begon met haar TikTok-account waarop ze een filmpje van zelfbeschilderde schoenen met zijn naam en album erop plaatste. De Ierse zanger vond de schoenen zo cool dat hij zelf ook wel een paar wilde hebben. En die kon ze woensdag na maanden eindelijk geven. “Het was heel raar om hem opeens in het echt te zien”.

Terug naar het begin: Sara post op haar TikTok- en Instagramaccount genaamd ‘custombysara’ video’s van haar zelfgemaakte schoenen met designs van albumcovers en namen van de artiesten. Fans van over de hele wereld willen de sneakers kopen. Zo heeft ze van haar hobby, haar bijbaan gemaakt.

Niet alleen fans zijn gek op Sara’s schoenen, ze vielen ook in de smaak bij de Ierse zanger Niall Horan. Hij zag een filmpje voorbijkomen en reageerde hierop met een eigen video: “Ik wil met je samenwerken”. Voordat iemand de schoenen bestelde waarop Niall in de video reageerde, was Sara nog helemaal geen fan van de zanger. “Toen ik in 2021 een bestelling kreeg voor schoenen met zijn albumnaam erop, begon ik met het luisteren van zijn liedjes en werd ik langzamerhand steeds meer fan van zijn muziek”, vertelt Sara. Des te bijzonder dat ze Niall ongeveer drie jaar later mocht ontmoeten dankzij deze bestelling.

Ziggo Dome

Zelf wilde Niall Horan ook wel een paar sneakers. Deze mocht Sara woensdag persoonlijk aan hem overhandigen vlak voor zijn concert. De Ierse zanger sloot vorige week zijn tournee in Europa af met twee uitverkochte avonden (op 27 en 28 maart) in de Ziggo Dome in Amsterdam. Via zijn management had Sara contact over hoe laat en waar ze moest zijn om de schoenen aan hem te kunnen geven. Ze was wel zenuwachtig en met weinig eetlust en slaap mocht ze uiteindelijk samen met haar zus en een vriendin backstage. En toen stond Niall plotseling om de hoek. “Het was gewoon heel raar om hem in het echt te zien. Hij gaf gelijk al heel veel complimenten over mijn outfit en de schoenen die ik aan had. Niall was zo enthousiast dat hij zijn vriendin Amalia erbij haalde om haar zijn nieuwe schoenen te laten zien”, blikt Sara terug. Zelf had ze niet alleen haar schoenen versierd voor de gelegenheid maar ook haar jasje. Hierop stonden de woorden “The Show”, de naam van het derde en nieuwste album van de zanger. Ook haar oranje schoenen vond hij erg leuk. De kleur oranje kwam niet uit de lucht vallen. Niall Horan had in een interview gezegd dat het leuk zou zijn als iedereen in oranje kleding zou komen net zoals vroeger. In de tijd dat de zanger nog bij de Britse boyband One Direction zat viel een concert namelijk rond Koningsdag en droegen ze de fans ook op om in het oranje te komen om dit te vieren.

Winactie

Tijdens de ontmoeting, die maar een kwartier duurde, mocht ze eindelijk de schoenen waar ze al maanden aan werkte aan Niall overhandigen. “Hij was heel aardig, maar door de spanning ben ik ook al weer vergeten wat hij allemaal heeft gezegd”, vertelt Sara. De overhandiging van de schoenen werd gefilmd voor op sociale media en is inmiddels al meer dan 300.000 keer bekeken op TikTok. Bij het filmpje staat de tekst: “Ik heb ook gewerkt aan een project met Niall, blijf kijken voor de details over hoe je binnenkort een paar schoenen kunt winnen”. Het geheime project waar ze al die maanden mee bezig was, is nu bijna klaar. “Over een aantal weken zal ik een winactie op mijn account zetten. Niall en ik zullen dan vijf paar schoenen met verschillende designs weggeven”, verklapt Sara alvast.

Concert

Na de ontmoeting was het tijd voor zijn concert. Voor de eerste avond had Sara twee gratis kaartjes gekregen van het management van de zanger. “Ik vond het een heel leuk concert. Het was ook supermooi met de lichten en hij speelde leuke nummers zoals ‘Must Be Love’”. Daar bleef het voor Sara niet bij, want zelf had ze nog kaartjes gekocht voor de tweede avond. In plaats van zitplekken stond ze nu vooraan waardoor ze de zanger nog beter kon zien. “Ik had nog wel geprobeerd naar hem te zwaaien, maar dat heeft hij niet gezien”, vertelt ze.

Bekendheid

Zelf wordt ze ook steeds bekender. Waar ze in oktober (toen Niall haar filmpje zag) nog 16.800 volgers op Instagram en 40,8 duizend volgers op TikTok had, zijn dit er nu respectievelijk 27.600 en 46,7 duizend. Die stijgende populariteit voor Sara’s schoenen merkt ze niet alleen online. Donderdag tijdens de rij voor zijn tweede avond in de Ziggo Dome werd ze meermaals herkend en aangesproken. “Er kwamen ook mensen naar mij toe met ‘jij bent toch van die schoenen’. Ik vind dat wel leuk om te zien, die waardering voor mijn werk”, vertelt Sara. Ze is na dit hoogtepunt dan ook nog lang niet van plan om te stoppen met het maken van schoenen.

Door Isa Boere

Afbeelding
Afbeelding
Anders kijken naar je gezin? 9 uur geleden
Afbeelding
Wandelchallenge van start 11 uur geleden
Afbeelding
Lijst van gevonden en vermiste dieren 16 uur geleden
Afbeelding
Nog meer kampioenen bij volleybalvereniging Jupiter 27 apr, 17:00
Afbeelding
Fantastische opbrengst collecte Hospice 27 apr, 12:00
Afbeelding
Vind je draai in het Gemaal 26 apr, 19:00
Afbeelding
Koeien de wei in bij boer Koos 26 apr, 17:00
Afbeelding
Montfoort S.V.'19 en Gert Kruys beëindigen per direct samenwerking 26 apr, 14:00