Sara met beschilderde Harry Styles sneakers.Zelf draagt ze haar eigengemaakte schoenenmet zangeres Taylor Swift.
Sara met beschilderde Harry Styles sneakers.Zelf draagt ze haar eigengemaakte schoenenmet zangeres Taylor Swift. Foto: Isa Boere

Sara’s gepimpte schoenen vallen in de smaak bij zanger Niall Horan

Algemeen

Isa Boere

De Oudewaterse Sara Noomen (20) is de afgelopen week in het nieuws geweest vanwege een bijzonder verzoek van zanger Niall Horan. Op haar TikTok-account genaamd ‘custombysara’ plaatste ze een filmpje van zelf beschilderde schoenen met zijn naam en album erop. De zanger reageerde hierop dat hij de schoenen ‘zo cool’ vindt en met haar wil samenwerken. Van een hobby naar een samenwerking met een bekende zanger. “Ik had dit nooit verwacht”.

Sara begon iets langer dan een jaar geleden met het proberen om op oude schoenen te verven. “Dat ging best goed. Toen ik daarna de nieuwste Spiderman film zag, wilde ik schoenen in dat thema verven. Later verfde ik schoenen met Harry Styles erop en maakte hier video’s van op TikTok”, vertelt ze. Dit sloeg aan, waarna er verzoeken kwamen of ze de schoenen ook verkocht. Zo begon Sara met het inkopen van witte Nike’s en deze op verzoek in een bepaald thema, vaak van een bekende artiest, te verven en via social media te verkopen. Ze heeft ondertussen al meer dan 25 paar schoenen verkocht aan klanten van over de hele wereld, van Amerika tot Australië. Voor de sneakers moeten klanten 400 euro betalen, een prijs waar ze vaak kritiek op krijgt. “Dan leg ik uit dat het ook veel tijd kost om de schoenen te maken, ongeveer 10 uur, en ik ook de verf moet betalen.” Er zijn in ieder geval genoeg mensen die haar sneakers willen kopen, want ze heeft inmiddels een wachtrij.

Niall Horan

Met 16.800 volgers op Instagram en een indrukwekkende 40,8 duizend op TikTok is Sara’s werk dan ook niet onopgemerkt gebleven, zelfs niet bij de artiesten op de schoenen. Zo reageerde zanger Niall Horan plotseling op een TikTok dat Sara haar duetten aan moest zetten. “Ik zag dit pas een week later en had niet meer verwacht dat hij ook daadwerkelijk een duet ging doen met mijn video”, vertelt ze. In het filmpje vertelt de zanger, bekend van hits als Slow Hands en Heaven, dat hij haar schoenen tof vindt en wil samenwerken met Sara. Ook had hij een privébericht gestuurd dat ze contact moest opnemen met zijn management. Wat de samenwerking precies inhoudt, vertelt ze niet. “Niemand heeft echt gezegd dat het project geheim moet blijven, maar ik denk wel dat het leuk is voor de fans als het een verrassing blijft. Ik kan wel zeggen dat het rond de tour gaat lopen”, vertelt Sara. Zelf heeft ze geen kaartjes voor het geplande concert van de zanger in maart volgend jaar in de Ziggo Dome. “Ik heb daar in een mailtje naar zijn management wel naar gehint”, lacht ze.

Media

Met de video van Horan heeft Sara de aandacht van verschillende media getrokken. Na een interview in het AD, was er onder andere een item bij Hart van Nederland, een artikel in de LINDA en zelfs op de radio werd er over haar gesproken. “Het was zo veel dat ik niet op elk verzoek in kon gaan”, vertelt ze. “Ik kreeg veel positieve reacties uit mijn omgeving en ook op social media reageerden fans enthousiast dat ze het leuk vonden dat Niall had gereageerd”.

Toekomst

Wat de toekomst haar verder brengt weet ze nog niet precies. “Het zou natuurlijk wel leuk zijn als ik met andere artiesten samen kan werken, maar dat is misschien een beetje onrealistisch. Als ik over een paar jaar mijn diploma haal, wil ik misschien wel de helft van de tijd werken en de helft van de tijd schoenen verven”, denkt Sara. Nu ze de opleiding tot stewardess volgt, heeft ze minder tijd voor het beschilderen van sneakers. Op dit moment neemt ze ook geen nieuwe aanvragen meer aan, maar in de aankomende vakantie kan ze wel iets meer tijd vrijmaken voor haar ‘geheime’ project met zanger Niall Horan.

Een screenshot van de TikTokwaarin de zanger reageert op de schoenen.
Dauwtrappen door natuurgebied.
Dauwtrappen tijdens Hemelvaartsdag donderdag 9 mei 2024 51 minuten geleden
Afbeelding
Voetbalverslagen en programma 2 uur geleden
 De inschrijvingen voor het recreantentoernooi komen langzaam binnen.
Recreantentoernooi bij tafeltennisvereniging TOP 4 uur geleden
Roekoe.
Gert den Houdijker walst over iedereen heen 6 uur geleden
Afbeelding
Alzheimer Café regio Woerden 7 uur geleden
Michel van de Hadelkamp, Marja Knotters, Rob Gligoor, Herman van Scheppingen en Joost van Vliet.
BMM had er plezier in 21 uur geleden
Na de tocht door de stad op de platte natte kar, mochten de kinderen de complimenten ontvangen van de wethouder van sport.
OZV jeugd met platte kar naar het stadhuis 22 uur geleden
Inloopbijeenkomst tweede brug in Haastrecht.
Inloopbijeenkomst tweede brug in Haastrecht 23 uur geleden