Het is weer gelukt een prachtig en 'voor-ieder-wat'-programma te maken voor Koningsdag.
Het is weer gelukt een prachtig en 'voor-ieder-wat'-programma te maken voor Koningsdag. Foto:

Koningsdag in Oudewater

Algemeen

Margreet Nagtegaal

Het komt alweer snel dichterbij. De viering van Koningsdag! Hierbij alvast een inkijkje in het splinternieuwe programma. Volgende week zal het totale programma worden geplaatst in deze krant. Een aantal bekende items op het programma, maar ook een aantal geheel nieuwe onderdelen. Koningsdag wordt georganiseerd in samenwerking met een aantal lokale organisaties. Het is een samenwerkingsverband tussen Het Muziekhuis, Studio Max Dance, Oranje Boven, Vrienden van Oudewater, Oudewater Vitaal en de Cultuurcoach.

In de nacht voorafgaand aan Koningsdag zal er weer Koningsnacht gevierd worden met een aantal bekende en onbekende muzikanten. DJ Tjuesto, de Mannen Van Weleer, en saxofonist Arnoud de Graaff. De Koningsnacht is van 20.00 tot 00.30 uur vanuit de aubadetent op de markt. Een overkapping moet met regen de bezoekers drooghouden.

Op Koningsdag zijn een aantal bekende programmaonderdelen zoals de aubade op de markt, de gezellige kindervrijmarkt in de Kapellestraat, en een bijzondere surprise-openingsact om 12.45 uur die je eigenlijk niet mag missen. Nieuw dit jaar is ‘Kijk eens wat ik kan!!’. Van 13.00 tot 15.00 uur zijn er maar liefst twaalf leuke en soms spannende activiteiten. Het zijn bijzondere workshops die mogelijk gemaakt zijn vanwege een potje van het Nationaal Programma Onderwijs. Het Nationaal Programma Onderwijs richt zich op de brede ontwikkeling van leerlingen en studenten, hun cognitieve en beroepsgerichte ontwikkeling, hun sociale en persoonlijke ontwikkeling en hun mentaal welbevinden. Dit geld kwam in de coronatijd vrij en kan uiterlijk dit jaar nog besteed worden. Vandaar dat er groot uitgepakt kan worden met mooie workshops. Het zijn veel leuke en gratis activiteiten. Een kleine greep: Pro Sup Kids, Bamboestieken, DJ-workhop, Freestyle voetbal, 3D-stoepkrijten en vele andere activiteiten. Wat zou het mooi zijn als kinderen erna vertellen: ‘Kijk een wat ik kan!’

Opnieuw Secret Voices op de markt

De Vrienden van Oudewater organiseren voor de tweede keer Secret Voices met vier kandidaten. Het spektakel speelt zich af op de Markt en het publiek is de jury. Er wordt weer bijzonder uitgepakt met deze muzikale spelquiz. Het belooft een spannend en leuk schouwspel te worden.

Het avondprogramma is van 17.00 tot 21.30 uur. Daarin treden beurtelings twee muziekgroepen op. Allereerst Waterproof shampoo. Dat is een feestband uit Bodegraven. Ze zullen met hun muziek een gezellige sfeer op de Markt weten neer te zetten waardoor je nog lekker lang blijft hangen op de Markt. Ook DJ Tjeusto draait tijdens het avondprogramma. Gezelligheid verzekerd toch?

Tot slot nog even aandacht voor de activiteiten van VLAS op Koningsdag.

Samen met de organisatie heeft VLAS een prikkelarm uurtje georganiseerd. VLAS is ouderinitiatief voor kinderen met een zorgvraag en staat voor Verbinding, Leren, Aandacht en Spelen. Ze willen bevorderen dat deze kinderen ook mee kunnen doen in Oudewater tijdens belangrijke evenementen zoals Koningsdag. Zij krijgen een eigen stempelkaart en hebben aparte activiteiten. Aanmelding voor dit prikkelarme VLAS-uurtje is nodig en kan via vlasoudewater@gmail.com. Mooi dat dit er is.

Het echtpaar Kok met burgemeester Laurens de Graaf.
Koninklijke onderscheiding voor het echtpaar Kok-van Zuijlen in Polsbroek 3 uur geleden
Afbeelding
Bevrijdingsvuur naar Linschoten 6 uur geleden
Afbeelding
Open ochtend Hospice De Mantelmeeuw 8 uur geleden
Afbeelding
Voetbalprogramma 10 uur geleden
Afbeelding
Orgelbespeling in Oudewater 11 uur geleden
Twee Montfoortse studentes van het Kalsbeekcollege, Julia Groen en Gwen Hoogenboom, zetten zich in voor een 4-5 mei glossy.
Montfoortse studenten vertellen oorlogsverhalen in 4/5 Mei glossy gisteren
De burgemeester was er om Madeliene mee te delen dat haar de eer te beurt was gevallen om haar gedicht op 4 mei te mogen voordragen.
Bijzonder gedicht voor tijdens de 4 mei-herdenking 2 mei, 17:00
Kinderdagopvang YellowBellies ontvangt PSO-keurmerk.
Kinderdagopvang YellowBellies ontvangt PSO-keurmerk 2 mei, 14:00