Afbeelding

Terug van weggeweest

Algemeen

Syreetha Smid-Konings heeft tot haar 10e, 11e in Oudewater gewoond; ze zat destijds op de Franciscusschool. Vervolgens is ze naar De Meern verhuisd, studeerde Culturele en maatschappelijk vorming in Utrecht en is later met haar man in Zeist gaan wonen. Daar zijn ze, zoals ze dat zelf zegt ‘blijven plakken’, maar wilde na verloop van tijd toch weer graag terug naar Oudewater of ergens in de omgeving.

“Een huis krijgen was een drama, maar uiteindelijk vonden we iets in Hekendorp. Ik dacht wel eens: ‘Waar begin ik aan’, ‘Kom ik daar wel tussen?’ Maar het bevalt goed, heel goed eigenlijk. Toen we hier kwamen wonen lagen er al heel wat aardige kaarten van Hekendorpers in de brievenbus. Het voelde als een heel warm welkom.”

“Ik ben vrijwilligerswerk gaan doen in de moestuin die nog wel doordraaide toen de school dichtgegaan was, onder andere met Hennie Gille; en ik vind dat fantastisch; zo leuk om met die kinderen aan de slag te gaan; je ziet ze genieten. En ik geniet er dus zelf ook van. Ik had nooit kunnen denken, dat ik het hier zo fijn zou hebben. Maar het is wel zo.”

“Kerst vieren we met familie; we moeten het drie keer vieren en dat dan wel in twee dagen proppen. Maar dat lukt wel. Ik heb kerst een tijdje minder leuk gevonden, maar nu geniet ik er enorm van om met onze familie samen te zijn. En het maakt me eerlijk gezegd niet eens uit wat we eten, al is het boerenkoolstamppot; het is gewoon gezellig. Op kerstavond gaan we met mijn vader (Jaap Konings, red.) en Carolien eten; hij weet vast wel weer een of ander live spelende muzikant te vinden, maar leuk is het altijd. De eerste kerstdag is een heerlijke volle dag, want bij mijn schoonouders eten we eigenlijk altijd heel lekker. Dan doen we ook spelletjes; daar ben ik gek op. Sjoelbakken bijvoorbeeld. En op tweede kerstdag verzinnen we voor mijn moeder en haar zus en haar man - die zijn er al jaren bij en dat is ook altijd heel leuk - steeds iets anders: we gaan ergens naar toe of we gaan wat doen, dat moeten we nog verzinnen; maar het is zeker altijd gezellig.”

“Met oudjaar blijven we gewoon thuis, want onze hond kan slecht tegen vuurwerk. Maar wat ik nog wel even kwijt wil is dat in Hekendorp op 16 december een kerstboom ontstoken wordt en daarbij wordt gezongen door een kerstkoortje; ik vind dat echt heel leuk. Met ons moestuinclubje hebben we voor die kerstboom geknutseld. Ik vind het echt geweldig hier.”

Volleybal in het Park 2023.
Volleybal in het Park viert dertigste editie in Stadspark Montfoort 5 uur geleden
Amazing Stroopwafels sluiten seizoen Cultureel Montfoort in stijl af.
Amazing Stroopwafels sluiten seizoen Cultureel Montfoort in stijl af 6 uur geleden
Afbeelding
Winkel in Oudewater en maak kans op één van de vele cadeaubonnen/-pakketten 7 uur geleden
Dauwtrappen door natuurgebied.
Dauwtrappen tijdens Hemelvaartsdag donderdag 9 mei 2024 8 uur geleden
Afbeelding
Voetbalverslagen en programma 10 uur geleden
 De inschrijvingen voor het recreantentoernooi komen langzaam binnen.
Recreantentoernooi bij tafeltennisvereniging TOP 12 uur geleden
Roekoe.
Gert den Houdijker walst over iedereen heen 14 uur geleden
Afbeelding
Alzheimer Café regio Woerden 15 uur geleden