Afbeelding
Foto:

Wandelchallenge van start

Algemeen

Sjoukje Dijkstra

‘Loop mee voor een fitte zomer!’

Montfoort Vitaal nodigt alle wandelliefhebbers uit om deel te nemen aan de Wandelchallenge, een initiatief dat in week 20 van start gaat en duurt tot week 39. Dit avontuur van twintig weken biedt verschillende wandelafstanden op verschillende dagen, zodat er voor iedereen een geschikte optie is.

De aangeboden wandelafstanden en starttijden zijn als volgt:

3 km op vrijdagochtend om 9.00 uur, met een startlocatie die afhankelijk is van waar de deelnemers vandaan komen (Linschoten/Montfoort).

5 km op dinsdagavond om 19.30 uur, met startpunt bij het gezondheidscentrum in Linschoten.

7,5 km op donderdagavond, met een wisselende startlocatie: de ene week in Linschoten en de andere week in Montfoort, om 19.30 uur.

10 km op woensdagavond om 19.00 uur, startend bij het gezondheidscentrum (Hofplein) in Montfoort.

Op de afsluitende avond van de challenge, in de laatste week, wordt er feestelijk afgesloten met een gezamenlijke wandeling van alle groepen, gevolgd door een hapje en een drankje. Henny Korrel, een enthousiaste wandeltrainer, deelt haar ervaring: “We deden altijd al mee met de Wandelchallenge, maar dan met Bas van Goor. Dit jaar is het gewoon de Wandelchallenge, met een eigen afsluitend event in de avond. Je bent er dus niet een hele dag aan kwijt.”

De wandeltrainer benadrukt het belang van de Wandelchallenge en beklemtoont ook dat mensen het niet moeten onderschatten: “Als mensen tien kilometer willen lopen, dan wordt er wel verwacht dat je minimaal de 7,5 km kan lopen. Ofwel, enige conditie is een vereiste in dat geval. De drie kilometer is voor beginners. Mijn ultieme tip is: sluit bij de goede groep aan.”

De organisatie is al druk bezig met de voorbereidingen en campagnes. “We zijn nu bezig met reclame maken. Daarom mooi als het volgende week in de krant komt. Dan kunnen de mensen het al zien”, aldus Henny Korrel. “Het is nu een mooie tijd om reclame te gaan maken.”

Info en deelname

De Wandelchallenge wordt georganiseerd in samenwerking met Montfoort Vitaal, die deelnemers achter de schermen ondersteunt om een fitte zomer tegemoet te gaan. Mis deze kans niet om actief te worden en nieuwe wandelroutes te ontdekken terwijl je werkt aan je gezondheid en conditie! De kosten om deel te nemen aan deze uitdagende maar gezellige challenge bedragen 25 euro. Inschrijven kan via de website van Montfoort Vitaal: www.montfoortvitaal.nl/montfoort-wandelt

Henny Korrel.
Trees, Mia en Joyce.
De Zonnebloem viert 75-jarige verjaardag 10 uur geleden
Afbeelding
Alzheimer Café Oudewater 12 uur geleden
Afbeelding
Lijst van gevonden en vermiste dieren 20 uur geleden
Het carillon van de St. Michielstoren laat nog steeds van zich horen.
Het carillon van de St. Michielstoren laat nog steeds van zich horen 11 mei, 17:00
Afbeelding
Check de locatie voor je gaat zwemmen 11 mei, 12:00
'WelZijn Krimpenerwaard' en 'Doortrappen Zuid-Holland'organiseren op woensdag 22 mei om 14.00 uur een gezellige theaterbijeenkomst.
Een informatie en uitdagende Verkeers-theaterquiz 11 mei, 09:00
Afbeelding
Oldtimer Scania's in de IJsselstreek 10 mei, 19:00
Afbeelding
Nationale Molendagen bij de Cabauwse molen 10 mei, 18:00