Bewoners van het eerste uur, Leo en Lillian.
Bewoners van het eerste uur, Leo en Lillian.

Heulestein is jarig en viert feest!

Algemeen

Afgelopen weekend vierde de Heulestein in Montfoort haar vijftigste verjaardag op een wel heel bijzondere dag, namelijk op Burendag. Het was een feestelijke gelegenheid waarbij de bewoners van deze sfeervolle straat samenkwamen om dit jubileum te vieren.

De straat werd omgetoverd tot een feestelijk decor met een tent waarin gezelligheid centraal stond. Hapjes, drankjes, en een frietkar stonden paraat om de bewoners te verwennen. Het hoogtepunt van de avond was ongetwijfeld het ambachtelijke schepijs van Daan’s Droomijs en het optreden van de IJsselzangers. Ook de Bingo was een groot succes. Het was een dag vol herinneringen, verhalen, en muziek, waarbij alle bewoners van het eerste uur, inclusief Leo en Lilian Lotze, speciale aandacht kregen.

Nabuurschap

Maar wat maakt de Heulestein nu zo bijzonder? Voor Leo en Lilian Lotze is het duidelijk: het nabuurschap. Leo grapt lachend: “Ik woon hier, omdat mijn vrouw hier woont.” Maar hij benadrukt snel dat het de hechte banden tussen buren zijn die deze straat zo uniek maken. Lilian voegt eraan toe dat ze de wijk ook erg groen en aangenaam vindt. “Het is groen, centraal gelegen, vlakbij het park en het centrum van Montfoort. Tegelijkertijd is het verkeersluw, omdat het wijkje wat apart ligt. Mensen komen hier niet snel met de auto doorheen,” vertelt Leo. Toch is voor hem het belangrijkste aspect van de Heulestein het eerder benoemde nabuurschap. Hij deelt hoe de hele buurt voor zijn vrouw klaarstond toen hij met corona naar het ziekenhuis moest. “Ze stonden gelijk klaar met eten, zorgen, etc.,” zegt hij met dankbaarheid in zijn stem. Voor Leo en Lilian is dit de reden waarom ze al vijftig jaar met plezier in deze straat wonen.

Ineke Nederend, die betrokken was bij de organisatie van het feest, deelt dezelfde sentimenten. Ze woont al jaren met veel plezier aan Heulestein en heeft geen plannen om te vertrekken. Het nabuurschap en de warme gemeenschap zijn voor haar essentiële aspecten van het wonen hier. Dat dit feest van de grond kon komen, komt volgens haar mede door dit gemeenschapsgevoel. “Er zijn heel veel sponsors die dit mogelijk hebben gemaakt. Dat wil ik wel even benoemd hebben. We zijn hen zeer dankbaar!”

Niet alleen de langstzittende bewoners voelen zich thuis in de Heulestein. Brigit en Raymond van der Sman wonen hier pas drie jaar, maar ook zij ervaren de straat als een fijne plek om te wonen. Ze voelen zich al snel opgenomen in de hechte gemeenschap. Hennie Voorhout-Vianen en Ilona Vianen-Voorhout wonen hier zelfs al 33 jaar en zijn van plan om hier nog vele jaren te blijven. Ze beschouwen de recente renovatie van hun badkamer en keuken als een investering in hun thuis.

Geschiedenis Heulestein

De naam Heulestein draagt ook een stukje geschiedenis met zich mee. Het blijkt dat deze naam afkomstig is van een kasteel in Montfoort, ooit eigendom van de familie Heule. Deze historische verwijzing geeft de straat een extra dimensie en verbindt de bewoners met het verleden van de stad Montfoort.

Al met al is Heulestein in Montfoort niet zomaar een straat. Het is een plek waar gemeenschap, nabuurschap en geschiedenis samenkomen. De viering van het vijftigjarig bestaan op Burendag benadrukte opnieuw de warme banden tussen de bewoners en hun liefde voor deze bijzondere straat. De Heulestein heeft een rijke geschiedenis en een nog rijker gemeenschapsgevoel, en dat is volgens de bewoners iets om te koesteren voor nog vele jaren.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Alzheimer Café regio Woerden 45 minuten geleden
Michel van de Hadelkamp, Marja Knotters, Rob Gligoor, Herman van Scheppingen en Joost van Vliet.
BMM had er plezier in 14 uur geleden
Na de tocht door de stad op de platte natte kar, mochten de kinderen de complimenten ontvangen van de wethouder van sport.
OZV jeugd met platte kar naar het stadhuis 15 uur geleden
Inloopbijeenkomst tweede brug in Haastrecht.
Inloopbijeenkomst tweede brug in Haastrecht 16 uur geleden
Afbeelding
Cursus Christendom 17 uur geleden
Op de valreep ging Haastrecht toch nog het schip in.
Onzorgvuldig Haastrecht doet zich te kort 17 uur geleden
Wie pas na de rust op het complex van het Goudse Olympia verscheen en de tweede helft aanschouwde mocht zich min of meer gelukkig prijzen.
Een helft spektakelvoetbal 18 uur geleden
Robin van de Poll met zijn boek 'Van quaat tot erger'.
Het gaat 'van kwaad tot erger' met de Van de Pollen uit Montfoort... 18 uur geleden