Zaterdagvoetbal

Algemeen

Eerste lage horde genomen. Nu LSVV nog.

Cabauw – Zwanenburg 5-0

De poging van de vereniging uit Zwanenburg om een team te laten uitkomen in het zaterdagvoetbalveld was dit seizoen vooralsnog geen succes. Zij werden te licht bevonden en ‘veroordeeld ‘tot nacompetitie. Voor Cabauw betekende dat een weinig problematische stap naar de finaleronde.

Er werd met 5-0 gewonnen, maar die eindstand kwam uiteindelijk wat moeizaam tot stand doordat de thuisclub zich bijna in slaap had laten sukkelen. Bij de rust was er nog niet gescoord en was een wake up call nodig om de juiste instelling op te wekken. Zaterdag is de gelegenheid de eindsprint die op het eind van de competitie met succes werd ingezet van een bekroning te voorzien. LSVV uit Leiden is zaterdag op neutraal terrein de te kloppen tegenstander. De winnaar handhaaft zich in de vierde klasse. Pas in het tweede bedrijf vielen de Cabauwse doelpunten. Marc Rooken beet het spits af kopte de 1-0 binnen op aangeven van Nik Jongbloed en even nadien was Stan van Bemmel succesvol met een rebound. In het laatste kwart van de partij zorgden Frank Rooken en Van Bemmel dat de eindstand werd bepaald op 5 tegen 0.

Stolwijk; vijfdeklasser

Woubrugge - Stolwijk 3-1 nv

Stolwijk is er niet in geslaagd het verblijf in de vierde klasse op basis van de nacompetitie te verlengen. Nadat de eerste helft doelpuntloos was geëindigd. Wisten de roodzwarten het openingsdoelpunt na de rust te realiseren. Dit kwam op naam van Nick Deelen die in een scrimmage het laatste tikje voor zijn rekening na; 0-1. Deze opsteker werd door de Stolwijkers gekoesterd en de thuisploeg haalde alles uit de kast om langszij te komen. De Stolkse verdediging hield lang vol, maar moest vlak voor tijd toch capituleren; 1-1 door Vince Angenent. Zowel doelman De Pater van Stolwijk als zijn evenknie Van der Zalm wisten niet van wijken.

Een verlenging moest uitkomst brengen. Woubrugge drukte hierna door en na een tweede treffer van Dennis Boer moest Stolwijk noodgedwongen alles-of-niets spelen. Het werd niets; 3-1. Weer was Angenent de dader.