Voetbalweekend

Algemeen

De amateurvoetballers uit de IJsselstreek waren alweer toe aan speelronde 4. Tot hoeveel speelrondes de voetballers deze jaargang nog gaan komen is maar de vraag. Vanuit diverse amateurverenigingen wordt de roep dagelijks groter om de lopende competitie voorlopig stil te leggen.

Afgelopen zaterdag werd er in ieder geval nog een (bijna) volledige speelronde afgewerkt.

Montfoort SV'19 speelde een thuiswedstrijd tegen Huizen en moest voor de vierde maal op rij een nederlaag incasseren. Nu was Huizen te sterk en won met 0-3.

FC Oudewater is aan een ongekende zegereeks bezig. Op het Markveld moest EDO Utrecht lijdzaam toezien hoe de Fusie Club de vierde zege op rij boekte. Het werd 5-2 voor Oudewater.

Haastrecht is ook na vier speelrondes nog ongeslagen. De formatie kende weinig moeite met hekkensluiter ASW en won eenvoudig met 1-6. Thijmen Raateland wist viermaal het net te vinden.

SPV'81 zorgde voor de grootste verrassing van het weekend. De Polsbroekers wonnen bij titelkandidaat Floreant met 2-3. Linschoten wist ook een driepunter te scoren. Op bezoek bij Rohda'76 werd een 0-4 overwinning behaald. De wedstrijd tussen WDS en Siveo'60 werd afgelast.

ASW - VV Haastrecht 1-6

Haastrecht moest afgelopen zaterdag onder erbarmelijke weersomstandigheden op bezoek bij hekkensluiter ASW. In Waddinxveen kende Haastrecht weinig problemen met het nog puntloze ASW. Het sterke Haastrecht had de wedstrijd al voor de thee beslist. Al snel was het Kelvin Poot die de score voor de gasten opende. Joeri Stauthamer bracht Haastrecht niet veel later op een 0-2 voorsprong. Topscorer Thijmen Raateland bepaalde de ruststand op 0-3.

Na de warme thee was het weer Raateland die het net deed bollen, 0-4. Marnix Dongelmans veroorzaakte vervolgens een onnodige strafschop. De gastheren namen het cadeautje dankbaar in ontvangst. In de kansenregen die het laatste kwart ontstond was het Thijmen Raateland die zijn derde en vierde treffer van de middag op het bord wist te zetten, 1-6. Haastrecht vergat om aan het doelsaldo te werken, de teller had met wat meer scherpte eenvoudig richting de 10 doelpunten kunnen oplopen. In de strijd om de bovenste plaatsen deed de formatie van Marco Versloot eveneens goede zaken. Zelf won het dus, terwijl concurrent Floreant een slechte middag kende door verrassend van SPV'81 te verliezen.

Floreant - SPV 2-3

Tegen kampioenskandidaat Floreant uit Boskoop zorgde SPV'81 voor een stunt. Leunend op de defensie werden pogingen van de Boskopers om vroegtijdig op voorsprong te komen tenietgedaan. De bezoekers gaven niets weg en wisten ongeschonden de rust te bereiken.

Na de hervatting brandde de strijd in volle hevigheid los. Thomas Spelt opende namens de Polsbroekers al na vijf minuten de score met een verrassend schot; 0-1 (50e min.). Daarna deed spits Stijn Achterberg er nog een schepje bovenop door de 0-2 op het bord te laten zetten. Er waren toen 56 minuten gespeeld. Floreant legde zich geenszins bij de feiten neer en startte een offensief waarvan de gasten profiteerden. Het was Sander Koolwijk die zijn reputatie als goaltjesdief bevestigde met een derde Polsbroekse treffer. Dat betekende 0-3 met nog 24 minuten voor de boeg. De Boskopers herpakten zich enigszins, maar liepen zich veelal stuk op de hechte defensie van SPV'81. Slechts twee bressen wisten de gastheren te slaan. Een schot van Bas van Herk was doelman Both na 76 minuten strijd te machtig; 1-3 en vlak voor tijd verdween een klutsbal via een Polsbroekse verdediger in het doel en dat betekende 2-3. Daarom kwam het eindsignaal van scheidrechter Verhoef als een verlossing.

Rohda - Linschoten 0-4

Gretigheid was een van de wapens van de mannen van Pieter Ooms. Daarover was zijn collega Linstra minder te spreken. Dat gold ook voor de omstandigheden. Waar de ploeg uit Bodegraven gewend is aan 'natuurgras', moesten de blauwhemden noodgedwongen acteren op het kunstgrasveld, waaraan Linschoten meer gewend is. Pluvius had zijn werk gedaan en de consul handelde naar bevinden. De bezoekers wonnen verdiend met 0-4. Binnen vijf minuten spelen stond er een 0-2 voorsprong op het bord. Eerst zorgde Rohda-verdediger Berends voor een eigen doelpunt door doelman Spannemaker koppend te verrassen bij een voorzet van Nick de Langen; 0-1 (2e min) en nog geen 3 minuten later zorgde een snelle aanval over de linkerflank voor een verdubbeling van de stand; 0-2 door De Vormer op aangeven van Da Cruz. Tot de middenlijn combineerde Rohda '76 leuk, maar de verdediging van Linschoten stond als een huis. Het centrale duo Rueben Keereweer en Dion Braakensiek hadden de gevaarlijke spits in hun broekzak en vanaf de zijkanten kwam geen enkel gevaar. Twee counters die snel en doeltreffend werden uitgevoerd brachten de stand nog voor de rust op 0-4. Doelpuntenmakers waren Sam da Cruz (aangever De Vormer) en De Vormer (assist Da Cruz). De Bodegraafse weerstand was hiermee gebroken. Te meer omdat aanvoerder Van Waveren na een overtreding de rust niet haalde en de kleedkamer voortijdig mocht opzoeken.

Tegen tien Rohda-spelers speelden de Linschotenaren de wedstrijd in de tweede helft zonder problemen uit. Rohda deed slechts aan het voorkomen van een nog grotere nederlaag en wist de defensie van Linschoten geen moment te verontrusten.

Hannelies legt een bloemenkrans neer als nieuwe voorzitster.