Zaterdagvoetbal

Huizen - Montfoort S.V.’19 2-1

Vanaf het begin wilde Huizen met verzorgd voetbal de voorste linies bereiken. Montfoort keek de kat uit de boom en wachtte geduldig op fouten in de opbouw van de thuisploeg. In de 14e minuut bracht Timo Bakker een afgeslagen bal uit de corner wederom in het strafschopgebied. Daar viel de bal voor de voeten van Nicolai Verbiest, die snoeihard de openingstreffer binnenschoot, 0-1. De blijdschap bij Montfoort was maar van korte duur, want in de scrimmage binnen de zestien kreeg Don Mimpen de bal ongelukkig tegen de arm. Scheidsrechter Molenaar was onverbiddelijk en legde de bal op de witte stip. Topscorer Theo Visser schoot de bal vanaf elf meter feilloos binnen en bracht Huizen op gelijke hoogte, 1-1. Montfoort gaf nauwelijks iets weg en wist zelf de betere kansen te creëren. Kort na de gelijkmaker kopte Denny van Loen uit een voorzet van Nicky Besamusca de bal goed naar de grond, waarbij keeper Hensen de bal nog net wist te keren. Na een corner van Huizen kon Jesper Kolfschoten de snelle Teun Ros wegsturen. Na een lange rush over het middenveld bereikte hij de mee opgekomen Junior Kolfschoten. Zijn volley van afstand eindigde echter in de handen van de doelman.

Na de rust ontstond er een klein opstootje voor de tribune nadat Denny van Loen zijn tegenstander ongelukkig raakte. De vrije trap was overigens voor Montfoort omdat de speler van Huizen met gestrekt been inkwam. In de 67e minuut kreeg Huizen een corner die door Joshua Lo-Asioe, hoog boven iedereen uit, hard binnengekopt werd, 2-1. Hierna kwam Wouter Scholman voor Timo Bakker binnen de lijnen en Montfoort probeerde nog even in dezelfde opstelling kansen te creëren. Na het uitblijven van die kansen kwamen Daan van de Poll, Zakaria El Bennay en Christiaan Perrier in het elftal voor Nicky Besamusca, Emrie Bakker en Jesper Kolfschoten. Montfoort probeerde de gelijkmaker te forceren door meer spelers naar voren te schuiven. Een prachtige bal van Nicolai Verbiest werd door de keeper uit de kruising getikt en de mogelijkheden vanuit corners smoorden allen in een mêlee van spelers voor de goal van Hensen. Een counter van Huizen werd nog door de prima spelende Teun Ros onschadelijk gemaakt. Uiteindelijk bleef de 2-1 op het scorebord staan. Montfoort SV 19 werd afgetroefd op details en speelde verder een prima wedstrijd. Scheidsrechter Molenaar wist in deze zeer sportieve wedstrijd toch vijf momenten te vinden om geel te trekken. Volgende week zaterdag 6 november, speelt Montfoort S.V.’19 thuis tegen Almkerk. Aanvang 14.30 uur.

Monsterscore

WDS - Ammerstolse S.V. 8-0

Op het drassige veld van WDS kwamen de “Muizen” uit Ammerstol op bezoek. Direct vanaf het begin van de wedstrijd hanteerde Ammerstol de lange bal en was kreeg WDS door die speelwijze de overhand. Dankzij subliem verdedigen van Jos Lodder, die zich overigens goed thuis voelde in de bagger op het veld, kwam WDS geen enkel moment in de problemen. Het was dat de keeper van Ammerstols enkele uitstekende reddingen in huis had, anders zou de wedstrijd al heel snel gespeeld zijn geweest. Na een half uur spelen wist Mathijs de Hoog de doelman te verschalken en zette WDS na een mooie aanval op 1-0 voorsprong. Vijf minuten voor rust blesseerde de keeper van Ammerstol zich en moest hij per brancard van het veld. Een aderlating voor de Ammerstollers, maar voor WDS was dit een voordelige ontwikkeling. Een paar minuten na de keeperwissel was het al 2-0 door Eric Cromwijk.

Na rust ging WDS door waar het mee bezig was en creëerde het aan de lopende band kansen. In vijf minuten tijd completeerde Mathijs de Hoog zijn hattrick door er twee doelpunten bij te maken; 4-0. De spelers van Ammerstol snakten naar het eindsignaal, terwijl de WDS’ers op hun beurt naar doelpunten snakten. Dankzij doelpunten van Luke van der Gun en Jeffrey Ruizendaal werd de 6-0 op het scorebord gezet. Met nog een kwartier te spelen leek een monsterscore in de maak. Enkele minuten voor tijd torende Elwin van der Stigchel bij een corner boven iedereen uit en knikte de 7-0 binnen. Het was Steven Verlaan die met een keurige vrije trap de eindstand van 8-0 op het scoreboard zette.