Afbeelding

Linschoten naar plaats vier;Verlies voor zowel SPV als WDS

Algemeen

Bij de start van de competitie werd Linschoten door menigeen bestempeld zijn als degradatiekandidaat. Maar vier speelrondes voor het einde is Linschoten al officieel veilig en strijdt het nog volop mee voor de vierde plek die recht geeft tot de nacompetitie. In en tegen Stolwijk pakte de ploeg van Pieter Ooms drie belangrijke punten (1-3) en zag enkele concurrenten morsen.

Stolwijk - hevig strijdend om directe degradatie naar de vijfde klasse te voorkomen - koos in tegenstelling tot de voorgaande ontmoeting voor meer kracht en lengte in het elftal. Op het prachtige kunstgras zag het er tot twintig meter van het vijandelijke doelgebied aardig uit, maar daarna ontbreekt het aan stootkracht. Na een paar hoekschoppen verdedigd te hebben, kwam Linschoten bij haar tweede mogelijkheid op voorsprong. Het was Vincent van Eijk die met een schuiver een prachtige aanval bekroonde met een treffer (0-1). In het restant van de eerste helft kwamen de gevaarlijkste momenten uit standaardsituaties. Doelman Erik Nell had telkens een passend antwoord op de gevaarlijke hoekschoppen of kon op de hulp van zijn ploeggenoten rekenen. Aan de overzijde zag Dion Braakensiek zijn kopbal over de achterlijn verdwijnen. Hoewel de gastheren geen druk gaven op de Linschotense opbouw, werd in deze fase te geforceerd de aanval gezocht. Hierdoor bleef de Stolwijkse verdediging gemakkelijk overeind en konden zij keer op keer de tegenaanval zoeken.

In de 48ste minuut leek Sam da Cruz zijn team op een 0-2 voorsprong te brengen, maar hij kon zijn kruin net niet genoeg tegen de bal zetten. Het bleek uitstel van executie, want invaller Daan Roozenboom bracht met zijn snelheid de achterste linie in verlegenheid. In kansrijke situatie koos hij er met succes voor om de er beter voorstaande Nick de Kort te bedienen; 0-2. Tien minuten later was de spits wederom het middelpunt van de vreugde, toen hij een verlengde hoekschop bij de tweede paal binnenschoot; 0-3. De Kort maakte hiermee zijn vierde treffer in de laatste drie duels. Met een drietal wissels probeerde Stolwijk terug te komen. Linschoten wisselde vooral om de op scherp staande spelers tijdig naar de kant te halen. In de 75ste minuut redde Stolwijk de spreekwoordelijke eer uit één van de vele hoekschoppen. De soeverein keepende Erik Nell werd in de lucht geklopt door een Stolwijker. Via de lat en het been van de sluitpost stuiterde hij over de doellijn; 1-3. Stolwijk kreeg een boost, maar mocht achteraf vooral blij zijn dat de eindstand niet veel hoger uitviel. Nick de Kort en Jelle Baars zagen hun inzetten in de slotfase namelijk op de dwarsligger uiteenspatten.

Geen nieuwe stunt in huis

Cabauw - SPV ‘81 6-0

De thuisploeg deed goede zaken in deze streekderby, waarin alle registers werden opengetrokken. Het werd zoals aangekondigd ‘matchday’. De bezoekers hadden nog iets te goed van de Polsbroekers die in de thuiswedstrijd tot een verrassende winstpartij waren gekomen. De thuisclub was de laatste weken in een flow geraakt en de hoop de nacompetitie te halen werd nog niet opgegeven. Tegen SPV’81 werd dan ook een flinke stap gezet. De Polsbroekers keken al na 3 minuten tegen een 1-0 achterstand aan nadat doelman Both geen antwoord had op een poging van aanvoerder Jongbloed. Pogingen om de snelle achterstand teniet te doen mislukten. Zo raakte Stijn Achterberg de paal en was het uitvallen van Dave Koolwijk een echte aderlating. Nog voor de rust werd de Cabauwse voorsprong uitgebouwd naar 2-0. Hiervoor was Friso Nagel verantwoordelijk.

Nadat na de hervatting een corner van Vermeulen in een keer achter Jeroen Both in de touwen verdween was het Cabauwse hek van de dam. Achtereenvolgens Streng, Van Bemmel en Jongbloed zorgden voor een 6-0 eindstand. Voor SPV was de teleurstelling groot. Er waren verwachtingen om de Cabauwers nog eens te verschalken. Nu is degradatie naar de vijfde klasse bijna een feit. Voor Cabauw is de achterstand tot de veilige negende positie vier punten gebleven door winstpartijen van de naaste concurrenten.

Degradatienood duurt voort

Rohda ‘76 - WDS 2-0

De thuisclub behoefde niet tot het gaatje te gaan om de gasten uit Driebruggen te verslaan. Voor de rust waren de gastheren bepaald slordig als het ging om het afronden van doelrijpe kansen. In de 13e minuut was een omhaal vanuit een hoekschop te machtig voor de Driebrugse goalie. De uitvoering van dit kunststukje was in handen van Wessel Sterk; 1-0. Namens Rohda was Jeroen Schouten op het half uur dicht bij de tweede treffer. De paal voorkwam echter erger voor de Driebruggenaren. Rohda’s Steven Holthuijsen haalde de rust niet. Hij moest na een forse ingreep van de WDS-verdediging met een blessure vervangen worden.

Tien minuten na de hervatting werd de opgaven voor de zwartwitten vergroot door de tweede Bodegraafse treffer. Uit een goed lopende aanval vond Jorg Schreuder het doel; 2-0. Daarna viel de thuisclub terug in hun grootste euvel; zij wisten alle mogelijkheden ten spijt het net niet meer te vinden. Net als WDS, waar de degradatieproblemen grote vormen aannemen. Er zijn nog drie wedstrijden te gaan.