Voetbalweekend

Voor de voetballers uit de IJsselstreek stond speelronde 3 op het programma. Door het aanscherpen van de Covid’19 maatregelen werden de wedstrijden onder surrealistische omstandigheden afgewerkt. Dat betekende onder andere geen toeschouwers bij alle wedstrijden. Ook geen aanmoedigingen en festiviteiten dus bij de altijd beladen burenruzie tussen Haastrecht en Stolwijk. Het volwassen spelende Haastrecht won de derby met 3-0. Montfoort S.V.’19 blijft ook na 3 wedstrijden zonder punten. Bij kampioenskandidaat Sliedrecht gaf de ploeg uitstekend partij, de winst ging echter naar Sliedrecht, het werd 2-1. FC Oudewater won voor de derde maal op rij. In een mindere wedstrijd moest Focus’07 er ditmaal aan geloven. Na een 0-1 ruststand werd er met 1-2 gewonnen. WDS blijft na de 6-2 nederlaag bij VEP op drie punten staan. Ook Linschoten ging onderuit. Op eigen veld verloor de ploeg met 0-4 van de bezoekers uit Zevenhoven. SPV’81 moest het opnemen tegen Oosterheem. Het 2-2 gelijke spel betekende het eerste puntje van het seizoen.

Focus - FC Oudewater 1 - 2

Binnen twee minuten moest de Oudewaterse defensie ingrijpen bij een hoekschop tegen. Dit is duidelijk geen sterk punt van de Oudewaternaren. Maar hierna was het direct prijs aan de andere kant van het veld. Het werd een “voutjebedankt’-doelpunt, een te krappe terugspeelbal werd onderschept door Tim Goes en die liet er geen gras over groeien op het overigens zeer matige kunstgrasveld; 0-1 (4de min.). Goed uit hun doen moesten doelman Derks en zijn verdedigers alles uit de kast trekken om de schade verder te beperken. Vooral Bart Griffioen werd in deze fase van de strijd een plaag voor de thuisploeg. Met heel goed spel werden de Focus-middenvelders onder de voet gelopen en kregen de verdedigers van de thuisclub het steeds benauwder. Het enige aanvallende lichtpuntje was op dat moment een afstandsschot van Joey Hoffmans. Keeper Bart Meuleman kon de bal echter simpel uit de lucht plukken. Er slipte ook een klein foutje van Jesper van der Zwart tussendoor, maar verder was het alleen Oudewater dat goed voetbal liet zien. Tot tweemaal toe moest Demian Ririmasse groter onheil voor zijn ploeg voorkomen na herhaaldelijke plaagstootjes van Goes en Grifffioen. Een dik halfuur verder was het uiteindelijk toch dit koppel dat voor de 0-2 zorgde. De aangever was Bart Griffioen en de “killer” Tim Goes (33ste min.). Met wat kick-and-rush-voetbal probeerde de thuisploeg de bakens te verzetten, maar dit was niet echt leuk om te zien. Het spel van Oudewater zakte ineens weg naar een matiger niveau en de pauze leek dan ook als een verlossing te komen.

Bjorn Stalvord voor Djardo Boele en Menno Venhof voor Nick van den IJssel waren de wissels aan Oudewaterse zijde. Een dubieuze terugspeelbal van een Oudewaterse verdediger werd door keeper Bart Meuleman met de handen opgeraapt en dit werd onmiddellijk bestraft door de dienstdoende referee. Een vrijetrap op een metertje of 7 recht voor het Oudewaterse domein. Uiteindelijk smoorde de bal in de Geelbuikse verdedigingsmuur. Kort hierna verslikte aanvoerder Snel zich in een simpele bal en zakte het niveau van de wedstrijd steeds verder weg. Gelukkig voor de Oudewaternaren was daar telkens weer Bjorn Stalvord die het hoofd behoorlijk koel hield. De tegentreffer kwam wel met wat mazzel tot stand. Een indraaiende bal werd door de benen van Ivo Anbergen van richting veranderd (1-2 o.g.). Het missen van kansen werd door diverse Oudewaterse spelers tot een kunst verheven. Gelukkig bezondigden ook de Culemborgse zich spelers hieraan. Het billendichtknijpen op de bank duurde tot de 97e minuut.

Linschoten - Zevenhoven 0-4

Zonder support vanaf de lijn en in een niet onderbroken regenbui was het Zevenhoven dat al vroeg op voorsprong kwam. De thuisploeg raakte de bal kwijt op de rand van het strafschopgebied en met een geplaatste bal zette de Zevenhovense spits Pellegrom zijn ploeg op 0-1 (4e min.) De gasten hadden het heft stevig in handen en gaven achterin weinig weg. Dat Zevenhoven de rust bereikte met een 0-2 tussenstand, had het vooral te danken aan twee goede reddingen van hun doelman. Sam da Cruz probeerde zijn geluk met een stift, maar de goalie kon met zijn vingertoppen redding brengen. Niet veel later leek Linschoten uit een voorzet van Tim Clements doel te treffen toen Jordi de Vormer samen met zijn tegenstander naar de bal gleden. Op miraculeuze wijze wist hij ook hier een handje tegen te krijgen. Tussendoor hadden de gasten zelf meer geluk: een flitsende aanval werd overtuigend afgerond door Nick Mooren; 0-2.

Zevenhoven bleef na de hervatting op zijn hoede, want Linschoten was een aantal keer dicht bij een treffer geweest. In de 49ste minuut zag Tom Mooij zijn harde poging gepareerd door de benen van de doelman. Zevenhoven-spits Marco Pellegrom liet aan de andere kant van het veld zien dat hij aan een kleinere kans voldoende had. Hij omspeelde zijn tegenstander en schoot in de korte hoek raak; 0-3 na 69 minuten. De wedstrijd was hiermee gespeeld, want Zevenhoven was deze middag te goed om twee of drie tegentreffers te incasseren. Via een volley van Jesper Rijneken kwam uiteindelijk de 0-4 eindstand op het scorebord te staan. Een ietwat geflatteerde eindstand.

VEP - WDS 6-2

Na een sterke overwinning tegen VV Bodegraven vorige week ging WDS deze week op bezoek bij VEP. Direct vanaf het begin van de wedstrijd was VEP al enkele keren gevaarlijk rond het zestienmetergebied van WDS. Binnen het kwartier wist VEP al tweemaal te scoren. Eenmaal via een frommelgoal na een corner en andermaal via een fout in de opbouw bij WDS. Waar er voor de wedstrijd nog gedacht werd dat WDS kans zou hebben met standaardsituaties en voorzetten, was het VEP dat de 3-0 maakte uit een vrije trap. Nog voor rust wist WDS dankzij Zouw wat terug te doen, wat de ruststand op 3-1 bracht.

De thee had een positieve werking op WDS dat het betere van het spel liet zien, maar dat leidde nog niet tot echt grote kansen. De hoop om terug te komen in de wedstrijd werd na tien minuten in de tweede helft gesmoord, VEP maakte de 4-1 en niet veel later de 5-1. Persoonlijke fouten bij WDS hielpen de tegenstander in het zadel. Zo ook bij de 6-1. 10 minuten voor tijd wist Eric Cromwijc de stand nog wel op 6-2 te brengen. De regenachtige en kleurloze middag zorgde voor een wedstrijd die snel vergeten mag worden door de Driebruggenaren.