Afbeelding

Verlies voor Haastrecht en SPV

Algemeen

Ameide - Haastrecht 1-0

Haastrecht startte afgelopen zaterdag op het Sportpark Meihoven zonder de steunpilaren Thymen Raateland, Tygo Vianen en Danny de Bruijn. Dit gemis brak de ploeg in Tienhoven aan de Lek waarschijnlijk op tegen het thuisspelende Ameide. Het enige en meest gevaarlijke moment was in de eerste minuut toen Stephan Bakker de bal onderschepte en deze voorgaf aan Rogier Schröder, die koelbloedig de bal achter de keeper schoot. Scheidsrechter Van der Meulen liep al naar het midden, toen opeens heel verrassend de grensrechter van Ameide de vlag omhoog bracht. De scheidsrechter ging mee in zijn bevinding en keurde het doelpunt af.

Ameide zakte daarna massaal in. Haastrecht had betere van spel, echter zonder gevaarlijk te worden. Op enkele afstandsschoten na van Stephan Bakker en Marco Oskam kwam de ploeg niet. Halverwege de eerste helft moest Kelvin Poot na een behoorlijke tackle het veld geblesseerd verlaten. Haastrecht was toen aanvallend lam.

Tweede helft zakte het niveau steeds verder weg. Ondanks dat trainer De Ruijter enkele aanpassingen deed, bleef Haastrecht onmachtig. Ameide daarentegen geloofde er steeds meer in en dit resulteerde uiteindelijk in een zondagsschot in 93e minuut, die de 1-0 op het scorebord liep verschijnen.

Volgende week zaterdag 4 maart moet de ploeg op Sportpark Souburgh in Alblasserdam aantreden tegen de koploper De Alblas. Aanvang 15.00 uur.

Siveo ’60 - SPV ‘81 4-0

Bij Siveo hebben ze de smaak te pakken. Aan de reeks van overwinningen na de uiterst matige start voegden de Zegvelders zaterdag een nieuwe winstpartij toe. Een klein half uur hielden de Polsbroekers stand en in die periode beperkten hun aanvallende acties zich tot een paar counterpogingen. De thuisploeg creëerde een flink veldoverwicht maar moest tot de 28e minuut wachten alvorens doelman Jeroen Both voor de eerste maal naar het net moest. Gerwin Verlaan was de dader; 1-0. De ban was gebroken en achtereenvolgens Niek van der Wagt en Lucas Verweij op aangeven van Verlaan tilden de stand binnen de kortste keren naar 3-0, Het zag er defensief even niet goed uit bij de bezoekers. Toen daarna Sander Koolwijk met een rode kaart van het veld werd gestuurd degradeerde het tweede bedrijf tot een formaliteit.

De thuisclub paste wat wissels toe en SPV wist de score te beperken tot 4-0. Slechts Gerwin Verlaan was na een uur spelen succesvol toen hij een inzet van Wilbrink van het benodigde tikje kon voorzien. Siveo’60 werkte zich op naar het linker rijtje. De Polsbroekenaren blijven op een degradatieplek staan met alleen Cabauw en Stolwijk nog onder zich.?