Verlies voor VV Linschoten en winst voor VV Haastrecht en Montfoort SV ‘19

Rood breekt Linschoten op

Siveo ‘60 - Linschoten 3-1

Voetballen met z’n tienen is een hoogst irritante bezigheid. Een beetje tegenstander stuurt je van het kastje naar de muur en in wezen loop je letterlijk achter de feiten aan. Vooral als het spelen met een man minder meer dan een half duel duurt en je inmiddels al een achterstand hebt opgelopen. Na een afwachtend begin van beide zijden, kwam de wedstrijd maar langzaam op gang. De ploeg uit Zegveld kende een matige seizoensstart en wilde vooral op zekerheid acteren. Ook Linschoten is nog niet echt op stoom gekomen en wilde deze partij gebruiken om punten te pakken. Risico’s werden dan ook ontweken en de kansen voor beide doelen waren schaars. Siveo-doelman Streng had wel het geluk aan zijn zijde toen Da Cruz voor zijn neus verscheen maar de bal in kansrijke positie naast tikte. Halverwege het eerste bedrijf kwamen de Linschotenaren op voorsprong toen Joey van Kouwen van grote afstand de doelman van de geelblauwen verraste; 0-1 (25e min.) Dat was Siveo tegen het zere been en Linschoten moest nadrukkelijker de verdedigende stellingen betrekken. De lat stond tot tweemaal toe een Zegveldse treffer in de weg, maar in de 35e minuut kopte rechterspits Würsten de gelijkmaker binnen; 1-1. Drie minuten voor de pauze kwam Siveo op voorsprong toen De Kruijff via een medespeler doeltreffend was; 2-1 (42e min). Joey van Kouwen kon deze tegenslag het moeilijkst verwerken en kon na een forse ingreep even voor de pauze inrukken met rood.

De thuisclub miste na de rust het vermogen om het de tien Linschotenaren bijzonder moeilijk te maken. De ploeg van Pieter Ooms bleef dan ook nog lang in de wedstrijd en kon door het spelen van de counter bij vlagen nog wel iets creëren. Invaller Gerwin Verlaan maakte aan de laatste illusies een eind door uiteindelijk de 3-1 op het bord te brengen. Er moesten toen nog 12 minuten gespeeld worden.

Haastrecht gaat fier aan kop na fraaie zege

Moerkapelle - Haastrecht 0-4

De thuisploeg had de laatste vier wedstrijden gewonnen en de enige keer dat Haastrecht tegen deze ploeg speelde, bleek het een stugge tegenstander te zijn. Marco Versloot had weer het een en ander gesleuteld aan zijn brede selectie. Zo vormden De Bruijn, Vloedgraven, Mulder en Vianen het verdedigende blok, Wijnands, Van Leeuwen met de gebroeders Marnix en Dongelmans het creatieve brein, en waren Raateland en Harmsen de aanvallende stootkrachten. En als je Stauthamer, Koorevaar en Junior Zentveld achter de hand hebt, dan zit je als trainer behoorlijk relaxed op de bank. Haastrecht was vanaf de eerste minuut geconcentreerd en zorgde voor een dominant en aanvallend spel. Zorgvuldig was het zoekende naar de vrije man omdat Moerkapelle massaal inzakte op eigen helft. Ruim een handvol kansen waren er in de eerste helft en dankzij goed keeperswerk van Sloof bleef de ruststand 0-0. Slechts eenmaal was Moerkapelle gevaarlijk toen Koolhaas de verdedigers te snel af was en op het doel afstormde, maar doelman Rob de Wit kwam als overwinnaar uit dit daaropvolgende een tegen een duel. Achteraf was dit ook slechts de enige kans van het duel voor Moerkapelle.

De tweede helft gaf hetzelfde spelbeeld. Haastrecht combineerde er lustig op los en zocht naar de openingen voorin. En dat gebeurde al snel toen Robert Dongelmans het net vond. Op aangeven van Niels Mulder scoorde hij de verdiende 0-1. Toen Lars Harmsen kort daarna de 0-2 maakte was de wedstrijd eigenlijk al gespeeld. Thymen Raateland, van wie zijn tegenstander deze wedstrijd alleen zijn rugnummer heeft gezien, was de aangever van dit doelpunt. Joeri Stauthamer, die te laat was voor de bespreking, kwam in het veld voor Niels Mulder. De controlerende speler pakte direct zijn rol op en zorgde voor nieuwe toevoer voor de aanvallers. Wederom produceerde Lars Harmsen een vlammend schot van 18 meter voor de 0-3. Na een voorzet van ‘speedy’ Raateland kon Robert Dongelmans de 0-4 aantekenen. Haastrecht gaat nu met vier punten voorsprong op de nummer twee Floreant, fier aan kop in de competitie van de 4e Klasse C.

Mocht de competitie dit jaar eruit gaan, speelt de ploeg volgende week vriendschappelijk tegen Zwammerdam, waar ze een goede bekende tegen komen, namelijk oud-trainer Jack Harmsen.

Montfoort SV ‘19 boekt uitoverwinning

LRC - Montfoort 1-2

Al vroeg in de wedstrijd kwam Mike van Oostrom via de linkerkant van het veld de zestien binnen. Zijn inzet werd gesmoord en zo een eenvoudige prooi voor de keeper van LRC. De ploeg uit Leerdam nam daarna het initiatief, combineerde en voetbalde makkelijker dan de bezoekers wat overigens niet tot echte grote kansen leidde. Beide ploegen hielden elkaar verdedigend in evenwicht wat resulteerde in een 0-0 ruststand.

Na de rust ontstond er iets meer ruimte op het veld en zo kon de wedstrijd ook wat meer loskomen. LRC kon via de linkerkant een aanval opzetten die uiteindelijk bij spits Ansu Camara terecht kwam. Zijn schot vanaf 18 meter verdween rechts onder Robin Vianen in de goal, en zo kwam LRC op een 1-0 voorsprong. Kort na deze goal moest Theo de Boon noodgedwongen wisselen omdat Mike van Oostrom vanwege een blessure niet doorkon. Zijn vervanger was Zakaria El Bennay en Montfoort SV 19 ging verder in een iets gewijzigde opstelling en het team probeerde via Christaan Perrier de aanvallen op te zetten. Bart Roelofs en Robin Stokman vielen in voor Timo en Emrie Bakker. Met nieuwe energie in het team schoof Montfoort meer door op de helft van LRC. Na een geblokte voorzet van Robin Stokman volgde een corner. Deze werd eerste nog afgeslagen, maar viel toen voor de voeten van Daan van de Poll. Die twijfelde geen moment en nam de bal vanaf twintig meter vol op de slof. Zijn prima schot verdween, door een mêlee van spelers, onhoudbaar in de hoek en bracht zijn ploeg op gelijke hoogte, 1-1. De gemotiveerde Montfoort spelers gingen door voor een nog beter resultaat. Wederom volgde er een corner die prima voor de goal gebracht wordt. De twijfelende keeper bleef op de lijn genageld en dat gaf de inkomende Don Mimpen de kans om meedogenloos binnen te koppen. 1-2. LRC nam weer het initiatief en wilde de gelijkmaker forceren. De aanvallen van de thuisploeg resulteerden nog in een schot voorlangs en een corner in de laatste minuut. Deze corner werd gevaarlijk ingekopt, maar de uitstekend keepende Robin Vianen wist de bal klemvast te pakken. De goed leidende scheidsrechter Wolf floot eindelijk na ruim 90 minuten af. De Montfoortse spelers vielen elkaar opgelucht en juichend in de armen en konden van de eerste uitoverwinning gaan genieten. Montfoort S.V.’19 neemt na deze speelronde en de volle winst, de plaats nummer 8 in op de ranglijst.

Fantastische Rot-avond in de soos 19 apr, 10:00
Flamenco Linschoten (foto: Gijs Possel).
Fotograaf Gijs Possel exposeert Flamencodansers In Theater De Wilde Weg 19 apr, 09:00