Trainer-coach Marco Versloot met dekampioensschaal van de KNVB.
Trainer-coach Marco Versloot met dekampioensschaal van de KNVB. pr

Haastrecht wint ook laatste duelGelijkspel bij SPV - WDSWinst voor Linschoten

Haastrecht - Floreant 3-2

Haastrecht was vanaf de eerste minuut de bovenliggende partij waarbij Floreant heel ver inzakte en in de omschakeling gevaarlijk probeerde te worden. De kampioen van de 4e klasse C was echter alert en wilde hoe dan ook de laatste wedstrijd winnend afsluiten.

In de 13e minuut kwamen de Luilakkers verrassend op voorsprong. Een afstandsschot van Jeffrey Hilgeman werd in eerste instantie gepareerd door de invallende keeper Max Tuinenburg, maar belandde met toeval voor de voeten van Dave Maljaars, die niet aarzelde en koelbloedig de 0-1 maakte. Haastrecht had in de eerste helft ver weg het meeste balbezit, echter zonder echt gevaarlijk te worden.

Zelfs een hele reeks hoekschoppen bleef zonder gevaar en verder dan een schot van afstand op de paal van de geregeld opkomende Tygo Vianen, kwam de thuisploeg niet.

Veel strijd

In de rust zette trainer-coach Versloot twee wissels in die voor meer gevaar moesten zorgen. Rogier Schroder kwam er in de spits bij voor Joep Wijnands en Kelvin Poot op de flank voor Mark Koorevaar. Toch kwam het eerste gevaar van de bezoekers toen Jeffrey Hilgeman kort na de warme thee op de lat schoot. Haastrecht leverde heel veel strijd en kwam als gevolg dan toch in de 70e minuut langszij. Linkervleugelspeler Thijmen Raateland brak opeens door en schoot de bal strak en hoog in de linker kruising en liep keeper Gregory Smeenk totaal verbouwereerd achter, 1-1 Negen minuten later was het opnieuw raak. Rogier Schröder maakte de 2-1 voor de thuisploeg door de bal na een vrije schop van Stephan Bakker behendig af te ronden.

Spannende slotfase

Floreant toonde veerkracht en kwam zes minuten voor het eindsignaal toch weer op 2-2. Jeffrey Hilgeman verraste iedereen toen hij van ver een droog schot hoog in de rechterhoek schoot. Haastrecht nam hier echter geen genoegen mee en zette weer krachtig aan. Twee minuten voor tijd bracht Kelvin Poot na een goed uitgespeelde aanval de stand weer op een 3-2 voorsprong. In de laatste minuten voorkwam de invallende oud-keeper Max Tuinenburg tot twee keer toe dat de bezoekers weer op gelijke hoogte konden komen. De doelman kwam in de een-op-een situaties iedere keer als sterkste uit de strijd en verzekerde daarmee de verdiende overwinning De altijd gretige Lars Harmsen, die al maanden met een knieblessure tobt, werd ook nog enkele minuten gegund toen Bjorn van Leeuwen met kramp het veld moest verlaten

Ongeslagen status

Door opnieuw te winnen sloot Haastrecht het seizoen in stijl af en behield het team ook in de vierde klasse C zijn ongeslagen status. De ploeg is al 46 competitiewedstrijden op rij ongeslagen. De laatste nederlaag was ruim drie seizoenen geleden, toen de eerste wedstrijd van de competitie, hoe bijzonder ook, in de uitwedstrijd bij Floreant in de slotminuten werd verloren. Haastrecht won dit seizoen 18 wedstrijden en speelde slechts 4 maal gelijk. Maar liefst 114 keer werd het doelnet gevonden door de ‘Matadoren’ uit de Krimpenerwaard en kregen slechts 21 doelpunten tegen. Het gat op de ranglijst met de nummer 2 Bergambacht was uiteindelijk tien punten.

Mooi Afscheid

En zo werd dit duel een mooie en passende afscheidswedstrijd voor scheidend trainer-coach Marco Versloot. Na de wedstrijd kregen alle spelers, staf en begeleiding van een officiële afgevaardigde van de KNVB een medaille en gaf hij het team een mooie oorkonde.

Gelijkspel bij SPV - WDS

SPV - WDS 1-1

Vanwege het dorpsfeest op zaterdag kwamen de teams van WDS en SPV al eerder in het veld om de laatste competitiewedstrijd te spelen. WDS pakte dinsdagavond een punt door gelijk te spelen tegen SPV uit Polsbroek.

Naast de spreekwoordelijke eer stond er niets meer op het spel. Beide elftallen hadden zich inmiddels veilig gespeeld en behoud van een plaats in de vierde klasse veiliggesteld. In de eerste helft wisten de bezoekers meer en betere kansen te creëren, maar SPV-doelman Jeroen Both had in paal en lat goede maatjes. Omdat ook de thuisploeg niet echt op schot was brak de rust aan met een 0-0 gelijke stand. Daarna was het weer de Polsbroekse goalie die doelpunten in de weg stond, maar eenmaal moest capituleren; 0-1. De pogingen om toch niet met lege handen het seizoen te besluiten hadden tegen het eind toch nog effect. Een strakke voorzet van Aris van der Vlist werd door een verdediger van richting veranderd en belandde tussen de keeper en de paal door over de doellijn; 1-1. Met 31 punten kijkt SPV terug op een geslaagd seizoen. De Driebruggenaren speelden dit seizoen met wisselend succes en hadden hogere verwachtingen dan wat nu op de ranglijst geëtaleerd wordt.

Demirbas vier treffers en rood

Linschoten - Sportief 5-3

Linschoten heeft in de laatste speelronde met 5-3 gewonnen van het al gedegradeerde Sportief. Zonder andere spelers tekort te doen, werd het een duel tussen de clubtopscorers. Stijn Molenaar nam de volledige productie van Sportief voor zijn rekening, Vahid Demirbas schoot er namens de thuisclub eentje meer in. Tom Mooij maakte in de slotseconden vanaf elf meter de vijfde Linschotense treffer.

Sportief nam al vroeg in de wedstrijd brutaal de leiding. Uit een hoekschop volgde een snelle uitbraak en de droge knal in de verre hoek was doelman Maikel Paling te machtig; 0-1. Linschoten had wel het initiatief, maar speelde te onzorgvuldig om direct terug te slaan. Na wat pogingen van Sam da Cruz en Nick de Kort was het Vahid Demirbas die met een loepzuivere hattrick de score deed kantelen, 1-1. Dat de centrumspits haarscherp is in de beslissende fase van een aanval, werd vanmiddag maar weer eens bewezen. Op het indribbelen vanuit de laatste linie had Sportief geen antwoord en zodra de combinaties goed verliepen, was hun verdediging een gatenkaas. Tot driemaal toe was het Vahid Demirbas die de trekker overhaalde. Met een 3-1 tussenstand werd de thee opgezocht. Na rust volgde al vrij snel de 4-1 en leek het duel gespeeld. Vahid Demirbas rondde weer eens een aanval af en bracht daarmee zijn seizoentotaal op 24 treffers. Een kantelmoment volgde een paar minuten later en nu was hij de hoofdrolspeler in een negatief scenario. In een duel om de bal werd hij op de hak getrapt waardoor zijn schoen uitging. De verder prima fluitende arbiter beschouwde de reactie van Demirbas als agressie richting zijn persoon en was onverbiddelijk; rood! De overtalsituatie bleek zuurstof voor Sportief en ze gingen vol gas op zoek naar het Linschotense doel. Een kopbal en een vrije trap van Stijn Molenaar verder zorgden voor een 4-3 stand met nog twintig minuten voor de boeg. De gasten uit Woerdense Verlaat drongen steeds nadrukkelijker aan voor de gelijkmaker. Linschoten had ook twee goede kansen om de wedstrijd te beslissen, maar Isa Kurt en Daan Roozenboom zagen hun pogingen stranden. In de slotseconden van het duel kreeg Linschoten een strafschop door een domme overtreding. Tom Mooij zag zijn ‘Panenka’ doel treffen en direct floot de arbiter af; 5-3.

Tiende en dus vierdeklasser

Met deze overwinning eindigt Linschoten op de tiende plaats. Hoewel zij de eerste positie boven de vier degradanten bekleedt, is de afstand twaalf punten geworden. Hierdoor zal Linschoten ook volgend seizoen weer in de vierde klasse actief zijn.