Afbeelding

Haastrecht wint moeizaam; Linschoten speelt gelijk

Algemeen

Haastrecht wint moeizaam van HSSC’61

Afgelopen zaterdag speelde Haastrecht in eigen huis een moeizaam duel tegen de rode lantaarn drager HSSC’61 uit Hei en Boeikoop. Trainer-coach Patrick de Ruijter was vooral de eerste helft niet tevreden over de passing en het samenspel. De tegenstander verkocht zijn huid duur en ging fanatiek de duels aan. Toch wist Thijmen Raateland voor rust de openingstreffer te scoren, 1-0.

Na de rust speelde Haastrecht beduidend beter en bouwde weer op vanuit een sterke compacte defensie en creëerde weer enige kansen. De op dreef zijnde Raateland bracht de stand halverwege de tweede helft op 2-0 en de wedstrijd leek toen gespeeld. Toch wisten de bezoekers in de blessuretijd uit een strafschop vanwege aangeschoten hands de stand terug te brengen naar 2-1.

Haastrecht blijft met deze volle winst in de top meedraaien en staat met 14 punten uit zes wedstrijden op plek 2 in de 3e Klasse D.

Linschoten - Cabauw 2-2

Linschoten heeft een 2-0 voorsprong tegen Cabauw niet over de streep weten te trekken. In de slotfase kwamen de bezoekers onverwachts toch nog langszij. Grote man aan Cabauw-zijde was hun doelman, die met enkele fantastische reddingen Linschotense treffers voorkwam en daarmee zijn ploeg in de wedstrijd hield. De thuisploeg - die in de afgelopen weken aan de bal ietwat teleurstelde - zou deze middag een alleraardigste pot op de mat leggen en de bovenliggende partij zijn. De eerste kans diende zich al vroeg aan toen linksachter Nick de Langen mocht aanleggen, maar zijn schotje verdween naast. Cabauw wilde de Linschotense verdediging onder druk zetten, maar slaagde hier nimmer in. De ploeg van trainer Pieter Ooms bleef aandringen en kreeg twee levensgrote kansen via Sam da Cruz. De aanvoerder - die in de beker het net nog makkelijk wist te vinden - zag even vaak zijn inzet gekeerd worden door de doelman. Cabauw kreeg bij toeval twee mogelijkheden uit de tweede lijn, maar doelman Jan Willem Doornenbal hoefde geen redding te brengen.

De tweede helft werd in de 55e minuut opengebroken met een goal van Linschoten. Invaller Daan Roozenboom bracht met zijn eerste balcontact Vahid Demirbas in scoringspositie. De doelman kreeg er al glijdend nog wel zijn vingertoppen tegen, maar de schuiver was hem toch te machtig; 1-0. Een paar minuten later was dezelfde tandem ook verantwoordelijk voor de 2-0. Roozenboom etaleerde weer eens zijn snelheid, dribbelde langs de achterlijn naar binnen en bediende Demirbas op maat; 2-0. Cabauw hing in de touwen en het was wachten op de genadeklap. Vincent van Eijk (redding doelman) en Dion Braakensiek (kopbal op de lat) hadden die kunnen geven, maar zagen hun pogingen stranden. Zo’n tien minuten voor tijd scoorde Cabauw uit één van hun spaarzame aanvallen onverwachts de aansluitingstreffer. Doornenbal - die tot dan toe één keer echt op de proef werd gesteld, maar glansrijk slaagde - moest nu wel het antwoord schuldig blijven. De gasten geloofden ineens in een resultaat en bij Linschoten kwam er pap in de benen. In de 87ste minuut kwamen de bezoekers uit een identieke aanval op 2-2. Na zes minuten blessuretijd overleven blies de uitstekende arbiter voor de laatste keer deze middag en waren de druiven voor Linschoten heel zuur. Een zeker lijkende overwinning glipte uit handen.

Pieter Ooms verlaat Linschoten na 3 jaar

V.V. Linschoten moet voor komend voetbalseizoen op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer. Pieter Ooms (38) heeft het bestuur van de vierdeklasser onlangs op de hoogte gebracht van zijn besluit om de dorpsclub te gaan verlaten. “Na drie intensieve jaren verdient de groep weer een nieuw gezicht met een frisse blik en ideeën. Door dit nu al kenbaar te maken, krijgt de club alle tijd en ruimte om op zoek te gaan naar een opvolger”, verklaart Ooms. De Corona-beperkingen in de eerste twee seizoenen en de al twee jaar durende versterkte degradatieregeling, hebben een flinke invloed gehad op zijn uiteindelijke keuze. “Bij mijn aanstelling hebben we een aantal doelstellingen geformuleerd en die hebben we ruimschoots gehaald. En in de komende maanden gaan we er alles aan doen om bij de onderste vijf plekken weg te blijven”, besluit Ooms, die zijn club als vierdeklasser hoopt achter te laten.

 1. Voetbalprogramma zaterdag 12 november
 2. 1e klasse A
 3. 14:00 - FC De Bilt - Montfoort SV ‘19
 4. 2e klasse D
 5. 14:30 - ESTO - FC Oudewater
 6. 3e klasse C
 7. 14:00 - Hardinxveld - VV Haastrecht
 8. 4e klasse B
 9. 14:30 - Perkouw - Linschoten
 10. 14:30 - SPV ‘81 - GSV
 11. 14:30 - Cabauw - WDS
 12. VROUWEN
 13. 3e klasse E
 14. 14:30 - FC Oudewater - Nieuwerkerk
 15. 4e klasse 11 NAJAAR
 16. 14:30 - Cabauw - VV Haastrecht
 17. 4e klasse 29 NAJAAR
 18. 14:00 - Montfoort SV ‘19 - Hercules
Afbeelding
Collectanten de straat op voor kinderen in armoede 1 uur geleden
Afbeelding
Enkeltje Holandija nu ook in Oudewater 18 uur geleden
Afbeelding
Taizé viering in Linschoten 23 uur geleden
Afbeelding
Lijst van gevonden en vermiste dieren gisteren
Afbeelding
Plusdienst 'Geloof, Hoop & Liefde' 13 apr, 09:00
Afbeelding
In Memoriam: Piet Rutges (1949 - 2024) 12 apr, 19:00
Afbeelding
O.P.A. vijftig jaar! 12 apr, 18:00
De eerste bezoeker van het seizoen ontving enkele publicaties over het Gemaal en heerlijke koeken.
Amersfoort aan zee in Haastrecht 12 apr, 17:00