Afbeelding

Verlies voor Haastrecht; winst voor Linschoten en WDS speelt gelijk

Algemeen

Haastrecht verliest in Lekkerkerk

Lekkerkerk - Haastrecht 2-1

Voor de rust liet de thuisploeg de Haastrechters het spel maken en zakte daarbij massaal in. In de tweede helft zette Lekkerkerk veel druk naar voren en kwam Haastrecht er niet meer aan te pas.

De thuisploeg hield het veld klein en zakte ver in om vooral geen ruimte te geven aan de snelle buitenspelers van Haastrecht. Toch lukte het de ploeg van coach Patrick de Ruijter om een aantal keer via de flanken erg gevaarlijk te worden. Lekkerkerk was alleen gevaarlijk in de dode spelmomenten. Gezien het spelbeeld was het terecht dat Haastrecht de wedstrijd openbrak. Uit een prima voorzet van linkerspits Thymen Raateland kopte Rogier Schröder zijn ploeg fraai naar een 1-0 voorsprong. Even daarna een grote kans wederom na een voorzet van Raateland, die net te scherp was voor Stephan Bakker. Geheel uit het niets tekende Gertjan Rothman in de 44e minuut met zijn afstandsschot van buiten de zestien de gelijkmaker aan; 1-1. Dit was de enige mogelijkheid van de thuisploeg en er leek voor Haastrecht in de tweede helft geen vuiltje aan de lucht.

Niets was minder waar, want Lekkerkerk kwam als herboren uit de kleedkamer en overblufte Haastrecht met heel veel inzet. In de 81e minuut viel de 2-1 na een goeie voorzet van Bart Sterrenburg. Zijn harde inzet werd verkeerd beoordeeld door Job Vloedgraven waarna de bal onder druk van enkele Lekkerkerkspelers in het eigen doel van Rob de Wit werd gewerkt. Trainer De Ruijter probeerde met enkele wissels het tij nog te keren. Na een slotoffensief van Haastrecht met een aantal corners en vrije trappen, bleef de stand na 98 minuten voetbal toch in het voordeel van Lekkerkerk.

Aanstaande zaterdag 17 december speelt Haastrecht de naar voren gehaalde wedstrijd, uit tegen Bergambacht. Aanvang 12.00 uur.

VEP-Linschoten 2-3

Met een rake kopbal in de 90ste minuut leek de derby tussen VEP en Linschoten in een gelijkspel te eindigen. Maar diep in de blessuretijd sloegen de gasten voor de derde maal toe en dus stapte de gefrustreerde thuisploeg zonder punten van het veld. Sam da Cruz (2x) en Isa Kurt namen de Linschotense treffers voor hun rekening. Al snel in de wedstrijd werd duidelijk dat de ploegen elkaar op dezelfde wijze wilden bespelen. Het hoofdveld in Woerden leende zich er nu eenmaal niet voor om combinerend de aanval te zoeken en dus werd met veel strijd en direct offensief spel het geluk beproefd. Linschoten kwam al vroeg op voorsprong. De sterk spelende Sam da Cruz taxeerde een dieptepass beter dan de uitglijdende doelman, kon hem omspelen en schoof de bal in het lege doel: 0-1. Via een hoekschop in de 28ste minuut kwam VEP langszij. De bal plofte een paar meter voor de doellijn op de grond in een mêlee van spelers en een VEP’er bleek het meest doortastend. Het zou niet de ruststand betekenen, want Sam da Cruz strafte opnieuw een inschattingsfout van de doelman af. Vincent van Eijk brak een Woerdense aanval af door de bal voorwaarts weg te roeien. Op het natte veld stuiterde de bal hoger op dan verwacht, de Linschotense aanvoerder zag het gebeuren en was er als de kippen bij om zijn tweede treffer van de middag te maken; 1-2

Na rust veelal hetzelfde beeld; VEP had weliswaar meer balbezit, maar het gedisciplineerde Linschoten stond verdedigend als een huis. Uit het veldspel zouden de gastheren in de hele wedstrijd slechts één mogelijkheid creëren. Die kwam wel meteen op de paal en aansluitend in de veilige handen van Jan Willem Doornenbal. Daan Roozenboom had aan de overzijde het duel in het slot kunnen gooien, maar na een uitstekende passeeractie besloot hij voor eigen succes te gaan in plaats van de volledig vrijstaande Sam da Cruz te bedienen. De slotfase zou er één worden die aan beide zijden niet snel vergeten wordt. Met het scorebord op 90 minuten kreeg VEP de zoveelste hoekschop van de middag. Bij de tweede paal werd hij knap tegen de touwen gekopt en Linschoten leek weer in de slotfase punten te verspelen. Maar de ploeg van trainer Pieter Ooms rechtte de rug. Daan Roozenboom snelde weer langs zijn tegenstander en werd aan de zijkant van het strafschopgebied onder de graszoden geschopt. De ’professionele’ overtreding werd met geel bestraft, waar slechts één andere kleur op zijn plaats was geweest. Sam da Cruz schoot de bal keihard laag in de doelmond en de keeper kon hem enkel pareren. Invaller Isa Kurt zag het speeltuig voor zijn voeten komen en haalde gedecideerd de trekker over; 2-3. In de laatste drie minuten probeerde VEP nog met twee lange ballen voor gevaar te zorgen, maar mag het vooral arbiter Wijnands bedanken dat hij deze middag zich voorgenomen had om niemand vroegtijdig naar de douches te sturen. Haroune el Badouti kreeg op de middenlijn een schandalige schop te verwerken. Door de zege op VEP sluit Linschoten een uitstekende eerste seizoenshelft af en gaan de Linschotenaren met een lekker gevoel de winterstop in.

Stolwijk - WDS 0-0

De wedstrijd tussen Stolwijk en WDS was voor beide ploegen een mooie kans om net voor de winterstop een grote stap op de ranglijst te maken. Maar dat beide ploegen ook zeker niet wilde verliezen was te merken. Stolwijk begon sterk en creëerde in het eerste kwartier al enkele grote mogelijkheden. De doelman van WDS kon zijn ploeg in de wedstrijd houden met meerdere uitstekende reddingen. Later in de wedstrijd liet ook WDS zich meerdere malen zien in het zestienmetergebied van Stolwijk. Tot écht grote kansen kwam het alleen nog niet. Pas in het laatste kwartier wist WDS een aanval om te zetten in een grote kans. De doelman van Stolwijk had echter een goed antwoord op de inzet van Mathijs de Hoog. De wedstrijd bloedde dood en eindigde met de brilstand op het scorebord. Met dit ene puntje neemt WDS wat meer afstand van de degradatiezone en kan het omhoog blijven kijken.

  1. Programma zaterdag 17 december
  2. 3e klasse D
  3. 12:00 - Bergambacht - VV Haastrecht
  4. VROUWEN
  5. 4e klasse 29 NAJAAR
  6. 13:15 – Zwaluwen Utrecht 3 - Montfoort SV ‘19
Afbeelding
Taizéviering in Haasrecht 2 uur geleden
Afbeelding
Kostschool in Oudewater van binnenuit 16 uur geleden
Afbeelding
Muziekduo Katakat treedt op in de soos 23 uur geleden
Afbeelding
Psalmzangavond met bovenstem in Montfoort 23 feb, 09:00
Het natuurgebied Bilwijk is niet langer toegankelijk voor honden.
Honden niet meer toegestaan in natuurgebied Bilwijk 22 feb, 19:00
Afbeelding
Benschopse vrouwen samen op weg naar Pasen 22 feb, 17:00
Afbeelding
Alle kinderen in Montfoort een zwemdiploma 22 feb, 12:00
Daphne van Kooten.
Debuut en vijfmaal goud bij Nederlandse Kampioenschappen 22 feb, 09:00