De dolenthousiaste spelersgroep van Haastrechtviert het behaalde kampioenschap!
De dolenthousiaste spelersgroep van Haastrechtviert het behaalde kampioenschap! pr

Haastrecht kampioen

Algemeen

Haastrecht - GSV 8-0

Het was de laatste speelrondes niet de vraag wie kampioen zou worden in de 4e Klasse C, het was alleen de vraag wanneer. De voornaamste concurrenten Bergambacht, Floreant en Hazerswoudse Boys kraakten op alle fronten, terwijl Haastrecht collectief erg sterk bleef spelen. De laatste zeven wedstrijden werd er maar liefst 45 keer het net gevonden. Haastrecht won afgelopen zaterdag op eigen veld met speels gemak met 8-0 van de bezoekers GSV uit Gouda.

Heer en meester

Al na drie minuten zette Thijmen Raateland de thuisploeg op een 1-0 voorsprong. Na een strakke voorzet van Mark Koorevaar kopte de spits bij de tweede paal de bal hard binnen. Als de normaal zo scherpe Stephan Bakker warm was geweest, dan had het al binnen een kwartier beslist geweest. Eerst was keeper Eric van der Laan de winnaar in het één tegen één duel en bij een volgende aanval belandde zijn schot snoeihard op de paal. Daarna was er even een fase dat de zaalvoetballers uit Gouda het spel konden maken. Trainer Marco Versloot zette vanaf de zijlijn zijn ploeg weer op scherp en daarna was Haastrecht heer en meester. Captain Bakker was inmiddels warm en scoorde uit een voorzet van Raateland de 2-0. Op slag van rust maakte de al weken vaker scorende Bjorn van Leeuwen de 3-0.

Doelpuntenmachine

In plaats van de voorsprong vast te houden stuurde coach Versloot er nog een extra aanvaller bij. Niels Mulder werd vervangen door Kelvin Poot en die liet direct merken er zin in te hebben. Na het vastzetten van de defensie van GSV heroverde Poot de bal en gaf deze aan Raateland op een presenteerblaadje om de 4-0 binnen te schieten. De 5-0 van Raateland was misschien wel de mooiste van de dag, toen hij net buiten de zestien de bal schitterend over de doelman in de verre hoek krulde. De doelpuntenmachine bleef gewoon doordraaien en Bakker scoorde de 6-0, daarna Poot de 7-0 en afsluitend scoorde Bakker de 8-0.

107 doelpunten

Toen vier minuten voor tijd doorkwam dat concurrent Bergambacht gelijk had gespeeld, begon aan de zijlijn alvast een feestje. Haastrecht is dit seizoen met zijn uitgebreide selectie en de allerbeste defensie na 44 ongeslagen wedstrijden de meest productieve en succesvolle ploeg van de 4e Klasse C. De ploeg van scheidend trainer-coach Marco Versloot is twee wedstrijden voor het einde van de competitie geheel terecht kampioen geworden. De blije en trotse trainer Versloot kreeg na het duel een gepast afscheidscadeau.