Man of the Match spits Thymen Raateland.
Man of the Match spits Thymen Raateland. pr

Haastrecht wint El Vlistico

Haastrecht - Stolwijk 4-0

Stolwijk-trainer Robin van der Hulst had een verrassende tactiek bedacht. In plaats van ‘de bus parkeren’, kwam hij met een aanvallend concept en dat was in begin wel even reorganiseren voor Haastrecht.

Trainer-coach Marco Versloot moest improviseren met welke opstelling hij de steekderby El Vlistico zou starten. Thymen Raateland was net terug van skivakantie en keeper Rob de Wit was een weekendje in Manchester. In de ziekenboeg zaten Robert Dongelmans met rugklachten en Job Vloedgraven met een blessure aan de hamstring. In de warming-up viel Joeri Stauthamer uit met een hamstringblessure.

Veel kansen

Ondanks deze onvoorziene tegenslagen kon Haastrecht al na 21 seconden de openingstreffer maken. Kelvin Poot kwam oog in oog met keeper Tim de Pater te staan, maar hij miste deze grote kans. Twee minuten later was De Pater opnieuw de winnaar toen wederom Kelvin Poot voor het doel verscheen en opnieuw niet kon scoren. Haastrecht had eerste helft wel het betere van het spel, maar vergat te scoren. Ook Rogier Schröder met een goed geplaatste kopbal en voor derde keer Kelvin Poot kregen de bal er gewoon niet in. In de rust wisselde trainer Versloot Schröder voor Thymen Raateland en Wijnands voor Robert Dongelmans en dat zou goed uitpakken.

Aanvallend sterk

Stolwijk kreeg de tweede helft wind mee, maar dit voordeel zat bij de eerste de beste aanval van de thuisploeg direct tegen. Zowel het eerste balcontact van Dongelmans als van Raateland resulteerden in doelpunten. Een demarrage van Robert Dongelmans gevolgd door een strakke voorzet voor doel, maakte Thymen Raateland binnen een minuut schitterend en doeltreffend af, 1-0. Na een kwartier gleed Stephan Bakker met de punt van zijn schoen een voorzet van Robert Dongelmans binnen, 2-0. Stolwijk probeerde daarna de aansluitingstreffer te forceren, maar de verdediging van Haastrecht gaf niks weg. De invallende keeper Lucas Reichard hoefde slechts weinig in actie te komen. De jonge doelman was vaak het begin van een goede opbouw en hij speelde alsof hij al jaren op het hoogste niveau meedeed.

Raateland

Thymen Raateland zette de wedstrijd na een half uur spelen op slot. Een puntgave voorzet van Stephan Bakker kopte hij in de kleine opening tussen de paal en doelman De Pater fraai binnen, 3-0. En ook de vierde treffer was een prima combinatie met Bakker en Raateland. Bakker stuurde Raateland de diepte in en al slalommend, dit keer op de groene piste, maakte de ontketende spits zijn hattrick, 4-0. Na het duel werd Thymen Raateland terecht uitgeroepen tot Man of the Match.

Haastrecht behoudt met drie punten verschil op de nummer twee Bergambacht, de koppositie in de 4e Klasse C. Zaterdag 9 april speelt Haastrecht uit tegen WDS in Waarder-Driebruggen.