Linschoten - Rohda / Moordrecht - Haastrecht / SVL - Montfoort

Linschoten - Rohda ‘76 1-0

Linschoten was gedurende de hele wedstrijd feller, creëerde meer kansen en op de winst was bij het laatste fluitsignaal weinig af te dingen. De bezoekers uit Bodegraven lieten niet veel zien en zullen in de nabije toekomst uit een ander vaatje moeten tappen om het vege vierdeklassers lijf te redden. Degraderen naar de vijfde klasse is immers een van de mogelijkheden van deze competitie en geldt voor de onderste vier van de ranglijst.

De eerste tien minuten kwamen de bezoekers -alle mogelijkheden ten spijt- nog ongeschonden door. Maar in de 12e minuut was het eindelijk raak. Na een dieptepass van Sam Da Cruz door het hart van de Rohda-defensie kon de 1-0 worden aangetekend door Vahid Demirbas. Bij de beste mogelijkheid om de score uit te bouwen stond de lat boven doelman Du Chatinier in de weg. De beste kans voor Rohda was een kopbal van Wessel Sterk die na de rust werd vervangen door Jeroen Schouten.

Na de rust koos Linschoten ervoor om Rohda meer de bal te gunnen, te leunen op de verdediging en vanuit de omschakeling toe te slaan. De Bodegraafse verdedigers hadden moeite de grote ruimte in hun rug te verdedigen. Vooral Daan Roozenboom was met zijn snelheid een ware plaag voor zijn opponent. Resultaat hadden zijn acties echter niet. Respectievelijk Bodegraver Straver en zijn ingevallen teamgenoot Schreuder misten mogelijkheden om de stand recht te trekken. Een toegekende penalty -na een handsbal- zou in de 79e minuut voor rust in de Linschoter gelederen hebben moeten zorgen. Du Chatinier stopte echter de door Vahid Demirbas genomen strafschop. De ploeg uit Bodegraven wist met opportunistisch spel niets meer te creëren en door het resultaat deed Linschoten goede zaken.

Zevenklapper voor Haastrecht

Moordrecht - Haastrecht 0-7

Ondanks dat Moordrecht onder de degradatiestreep staat, en dus de punten bij elkaar moet sprokkelen, was het voor Haastrecht juist zaak om na twee gelijke spellen nu de volle winst te pakken. De tactiek van Moordrecht was gelijk al duidelijk. Vanaf minuut één werd de bekende bus geparkeerd rondom de zestien meter. Het werd voor de bezoekers dus zoeken naar mogelijkheden. Doelman Rob de Wit zou een rustige middag hebben.

Na een kwartier spelen viel via de linkerkant de eerste treffer. Marnix Dongelmans nam een pass van 40 meter van Joep Wijnands via zijn gespierde borstkas direct mee aan de zijlijn en gaf de bal op een presenteerblaadje aan de aanstormde Rogier Schroder die de bal binnen schoot, 0-1. Halverwege de eerste helft schoot Thymen Raateland van buiten de zestien de 0-2 binnen. Aanvoerder Stephan Bakker kreeg de bal van Tygo Vianen, maar net voordat hij wilde schieten stuiterde de bal van zijn voeten. Hij behield echter het overzicht en gaf de bal panklaar aan Thymen. Er kwamen nog wel meer mogelijkheden voor Haastrecht om de voorsprong te vergroten, maar het was erg lastig om op de matige grasmat de bal onder controle te houden.

In de tweede helft hetzelfde spelbeeld. In totaal had Moordrecht niet één keer op doel geschoten. Haastrecht gaf nog eens gas en Raateland maakte al vrij snel de 0-3. Trainer Marco Versloot wisselde Niels Mulder en de van blessure terugkerende Mark Koorevaar en later maakte Sem de Bruijn ook zijn minuten in het duel. Robert Dongelmans maakte uit een vrije trap de 0-4. De al weken sterk spelende Job Vloedgraven scoorde uit een corner de 0-5. Dongelmans kopte de 0-6 binnen en Rogier Schroder tikte op slag van het eindsignaal de 0-7 binnen.

Montfoort geeft winst weg

SVL - Montfoort S.V.’19 1-1

De ploeg van Theo de Boon kon in de uitwedstrijd tegen SVL de 0-1 voorsprong niet vasthouden, want de thuisploeg kwam in Langbroek in de allerlaatste minuut toch nog langszij 1-1.

In de 7e minuut al kwam Montfoort op voorsprong door een treffer van Don Mimpen. Montfoort speelde sterk en creëerde heel veel kansen. Kansen die er echter niet in gingen. Cristiaan Perrier, Bart Roelofs en Denny van Loen kregen plenty kansen om het team de overwinning te bezorgen. Zelfs een uitgespeelde kans tegen het einde van het duel, waarbij de doelman van SVL al was uitgespeeld werd tegen een verdediger op de doellijn geschoten. En dan gaat de bekende voetbalwet in werking. In de laatste seconde van de drie minuten blessuretijd, tikte SVL-speler Jeff van der Bult de gelijkmaker binnen uit een hoekschop van rechts. De spelers van SVL vierden een klein feestje en Montfoort keerde met slechts een punt huiswaarts.

Volgende week komt FC Breukelen op bezoek in Montfoort. Een belangrijke wedstrijd voor Montfoort, waarbij in de subtop verschuivingen plaats kunnen vinden.