Afbeelding

Gelijkspel voor Haastrecht / verlies voor WDS en Linschoten

Algemeen

VVAC - Haastrecht 1-1

Na de 3-0 winst op Dilettant van vorige week ging Haastrecht vol vertrouwen naar Ottoland. Het team van trainer-coach Patrick de Ruijter kende twee noodzakelijke wissels, Robert Dongelmans (hamstring) en Thom Zentveld (school) werden vervangen door Joep Wijnands en Romeo Rietveld. VVAC zakte in tot aan de middellijn en hield het speelveld klein en wachtte sluw op de counter. Ondanks dat de ruimtes klein waren kreeg Haastrecht toch diverse mogelijkheden. Thymen Raateland stelde Stephan Bakker twee keer in staat om uit te halen. Helaas kwam de bal net niet lekker genoeg voor de aanvoerder om doeltreffend binnen te schieten. Met enig geluk werkte keeper De Hoop een hard afstandsschot van Rogier Schröder op de bovenlat. Maar vijf minuten later kon hij niet voorkomen dat Schröder op aangeven van zijn neef Raateland de verdiende 0-1 maakte. Haastrecht bleef verzorgd voetbal spelen, maar verzuimde de voorsprong uit te breiden. Romeo Rietveld was nog heel dicht bij de 0-2, maar zijn schot spatte op de paal uiteen.

Na rust dezelfde spelers en hetzelfde spelbeeld. Haastrecht die het spel mocht maken van het compact spelend VVAC, die daarbij ook de duels niet schuwde. De goed leidende scheidsrechter Van Dalen liet een hoop toe, en de thuisploeg zocht dan ook de grenzen op. Achterin gaf Haastrecht met inmiddels het vertrouwde kwartet Quint, de Bruijn, Vloedgraven en Vianen helemaal niets weg. In de 70e minuut was het de derde keer dat het houtwerk werd geraakt. Job Vloedgraven schoot een afslaande corner op de paal en uit de rebound lukte het ook Raateland niet, om oog in oog met keeper De Hoop de score uit te breiden. Haastrecht trainer De Ruijter zag dat het tijd werd voor verse krachten en wisselde Rietveld en Schröder voor Mulder en Schoonderwoerd. En even later kwam ook Mark Koorevaar in het veld voor Wijnands. Lang leek het erop dat de drie punten binnen werden gesleept, tot acht minuten voor tijd een strak genomen corner er in één keer inwaaide. Deze gelijkmaker was voor VVAC het teken om opportunistisch te gaan spelen. Snel werd de lange bal gespeeld en werden het nog spannende slotminuten. Grootste kans was voor Job Vloedgraven die een cornerbal net voorlangs kopte. Haastrecht keeper Rob de Wit bleef de grote man bij alle hoge ballen die VVAC in de zestien meter pompte. Zo eindigde de wedstrijd in een gelijke stand; 1-1.

Be Fair - WDS 2-1

WDS mocht dit weekend in Waddinxveen op bezoek bij één van de favorieten voor het kampioenschap in de vierde klasse; Be Fair was de tegenstander. Dit betekende ook dat het zwart-wit tegen wit-zwart was, verrassend genoeg was dit voor de meeste mensen niet zo verwarrend. Waar de verwachting was dat Be Fair de betere ploeg zou zijn, was het vooral WDS dat de eerste helft het betere spel liet zien. Enkele snelle tegenaanvallen van Be Fair daargelaten. Het was dan ook WDS dat de score opende. Na een aanval ‘uit het boekje’ wist Eric Cromwijk de voorzet binnen te lopen. Ruststand; 0-1.

Dat Be Fair uit een ander vaatje moest tappen was in de rust wel duidelijk gemaakt aan de degradanten uit de derde klasse. Zij schoten uit de startblokken en zetten de druk vol naar voren; met resultaat. Na enkele minuten in de tweede helft wist Be Fair de gelijkmaker al te maken. Daarna bleef de druk van Be Fair voortduren en wist WDS er maar mondjesmaat uit te komen. Zonder daarbij kansen te creëren. Het spelbeeld van de eerste helft was in geen velden of wegen meer te bekennen in de tweede helft. Een kwartier na de gelijkmaker kwam Be Fair zelfs op voorsprong. Een goede voorzet vanaf de zijkant werd binnen gewerkt door de aanvallende middenvelder. Een écht slotoffensief van WDS kwam er niet. Behalve wat ballen die richting Elwin van der Stigchel werden gespeeld. Daardoor ging de wedstrijd uit als een nachtkaars. Eindstand; 2-1.

Linschoten - Zwammerdam 1-3

Linschoten maakte het de groenwitten uit Zwammerdam van meet af aan moeilijk en maakte aanvankelijk de reputatie van ‘lastige tegenstander’ meer dan waar. Het was de verdienste van de Zwammerdamse doelman Du Chatinier dat de Linschotenaren niet op voorsprong kwamen. Linschoten slaagde er grote delen van het eerste bedrijf in de druk op de vijandelijke defensie te houden. Hun verdedigers wisten slechts bij vlagen hun middenvelders en de aanvallers in balbezit te brengen. Toen dat in de 44e minuut wel gelukte en verdediger Peters met een fraaie pass Woudenberg bereikte, was diens bal op aanvoerder Kremer zo op maat dat deze kon uithalen; 0-1, vlak voor de thee.

Na de hervatting was het binnen 3 minuten gelijk door Da Cruz. De bezoekers bleken over voldoende krachten te beschikken om deze tegenvaller te overwinnen. De Linschotenaren moesten in de tweede helft diep gaan om hen te weerstaan en de verzorger had het dan ook druk. Op driekwart van de partij sloegen de Zwammerdammers voor de tweede maal een bres in de Linschoter defensie. Van Vliet kopte op aangeven van Koen Woudenberg binnen; 1-2. Tien minuten voor tijd moest ook de scheids worden verzorgd na een buiteling. De lat was even nadien de thuisploeg welgezind en aanvaller De Groot van Zwammerdam kwam nog tot een wegens buitenspel afgekeurde goal. In blessuretijd was hij wel verantwoordelijk voor de einduitslag; 1-3.