Haastrecht / WDS / Linschoten

Haastrecht stuurt Gouderak de 5e klasse in

Gouderak - Haastrecht 1-4

Na het behalen van het kampioenschap in de 4e klasse C stonden er nog twee wedstrijden op het programma en de vraag was of de spelers zich voldoende konden motiveren om ongeslagen het seizoen te beëindigen. Voor Gouderak stond er wel degelijk nog iets op het spel, want samen met Moerkapelle was het team verwikkeld in wie de vierde ploeg zou worden die onder de streep zou eindigen. Bij verlies zou Gouderak definitief degraderen naar de 5e Klasse.

Haastrecht begon goed aan het duel en er kwamen kansen voor het koningskoppel Bakker-Raateland. In de 11e minuut werkte Stephan Bakker, na voorbereidend werk van Tygo Vianen, de bal via een speler achter doelman Terlouw; 0-1. Het leek een makkelijke middag te worden maar de eerste beste mogelijkheid voor de thuisploeg was raak. Tot twee keer toe wist keeper Rob de Wit de bal te pareren, maar junior Ralph Baas schoot raak bij de derde poging en bracht Gouderak op gelijke hoogte; 1-1.

Peptalk

Na de 1-1 werd de wedstrijd erg rommelig en speelde Haastrecht ver onder zijn niveau. Er kwamen kansen over en weer, en vlak voor rust moet keeper De Wit gestrekt de hoek in om een vrije trap van Jesse Metselaar uit het doel te ranselen. In de rust was er een peptalk van Marco Versloot nodig om iedereen weer scherp te krijgen. Het tweede bedrijf was helemaal voor Haastrecht en Gouderak kwam er eigenlijk niet meer aan te pas. Stephan Bakker tikte bij de tweede paal de 1-2 binnen uit een prima cornerbal van Mark Koorevaar. Toen Kelvin Poot de 1-3 maakte was de wedstrijd zo goed als gespeeld.

Jason Wolff

Trainer-coach Versloot gunde elftalleider Jason Wolff, die vanwege hardnekkige rugklachten dit jaar niet had gespeeld en daardoor de taak als elftalleider vervulde, ook wat speelminuten. Samen met zijn maat Danny de Bruijn vormde hij jaren het verdedigende blok. Als sluitstuk van de wedstrijd, maakte Joeri Stauthamer de 1-4. De nooit scorende Stauthamer drukte de bal, net buiten de zestien, met een snoeiharde volley in de touwen.

Helden

Het kampioenschap was vorige week al uitbundig gevierd, maar nu werden de helden van Haastrecht nog gehuldigd op de Jaarmarkt. Strak in het pak liet Jason Wolff zien dat hij nog steeds zijn mannetje staat.

Doelpuntenregen bij WDS

WDS - Moordrecht 3-4

Afgelopen zaterdag stond voor WDS de laatste thuiswedstrijd van het seizoen op het programma, een wedstrijd die vanuit WDS-kant in het teken stond van de laatste thuiswedstrijd van vaste kracht Ivo Lemkes. WDS trad aan in een aanvallende opstelling met maar liefst vier aanvallers en een driemans-verdediging. De tactiek vanuit WDS zorgde ervoor dat Moordrecht ver inzakte en dat de Driebruggenaren het spel moesten maken. Dit deed WDS vaak goed, maar de goede ‘laatste pass’ ontbrak meermaals. Na twintig minuten spelen wist Mathijs de Hoog na een goede combinatie met Ivo Lemkes de bal binnen te schieten; 1-0. Zo’n acht minuten later was het Eric Cromwijk die de bal van randje zestienmeter in één streep binnenkant paal in het doel wist te werken; 2-0. De wedstrijd leek hiermee gespeeld.

Echter, na rust wist Moordrecht binnen elf minuten tijd de score om te draaien. De 2-1 viel snel na rust door een fout van WDS-keeper Griffioen én niet veel later wist Moordrecht gelijk te maken via een snelle counter. Nog een paar minuten later wist Moordrecht zelfs de voorsprong te pakken. Nu moest WDS weer aan de bak om voor een resultaat te zorgen. Meerdere kansen werden gemist door de aanvallers van WDS. Waar Moordrecht dodelijk effectief was, had WDS enorm veel kansen nodig om de doelman van Moordrecht te verschalken. In minuut 75 maakte WDS dan eindelijk de gelijkmaker. Rechtsback Steven Verlaan wist een afgeslagen corner subliem af te werken met een gecontroleerde drop-kick; 3-3. Ook na de gelijkmaker bleef WDS veel kansen creëren, maar telkens was het de afronding die het liet afweten. Met nog enkele minuten te spelen kreeg Moordrecht ook nog één uitgelezen kans met een vrije trap vlakbij de zestienmeter van WDS. Deze vrije trap werd slecht genomen, maar kwam via meerdere spelers toevallig voor de voeten van een Moordrechter. Die wist vervolgens goed af te drukken en zorgde daarmee voor de overwinning van Moordrecht; 3-4. De aanvallende opstelling van WDS zorgde wel voor spektakel op het scorebord maar niet voor de winst tegen het al gedegradeerde Moordrecht.

Vanwege een dorpsfeest in Driebruggen zal WDS aankomende dinsdag aantreden tegen SPV in plaats van zaterdag.

Dramatische start voor Linschoten

Rohda ‘76 - Linschoten 4-2

Toen Rohda ‘76 na een half uur spelen de 3-0 tegen de touwen werkte, moeten de gedachten heel even terug zijn gegaan naar een week terug, toen Linschoten een 0-5 oorwassing kreeg van Siveo. Zo ver kwam het gelukkig niet, maar de Linschotenaren kwamen de dramatische start niet meer te boven (4-2). Na een aftastend begin kreeg Rohda ‘76 de voorsprong werkelijk in de schoot geworpen. Bij een lange bal van achteruit stond hun spits een meter buitenspel. De vlag ging de lucht in, maar vanuit de middencirkel werd het signaal compleet genegeerd. Dit bleek overigens een opmaat voor het stuitende autoritaire optreden van de man in het geel, die vooral zelf de hoofdrol leek te willen vertolken. De Bodegraver Pim de Visser rondde zijn mogelijkheid overigens goed af en de voorsprong was daar; 1-0. Een paar minuten later voerde Rohda ‘76 een counter uit het boekje uit. Op de droge tegendraadse kopbal van Daniel van Leeuwen moest doelman Eric Nell het antwoord schuldig blijven; 2-0. De schade van de dramatische openingsfase werd nog groter, toen Linschoten na ruim een half uur bij een dood spelmoment de derde treffer moest incasseren. Weer was De Visser de dader; 3-0. Slechts één kans had Linschoten daar tegenover gezet, maar na een goede combinatie aan de linkerkant zag Jelle Baars zijn inzet gekeerd worden. Als door een wesp gestoken ging Linschoten ineens beter voetballen en kwam zij in een tijdsbestek van drie minuten terug in de wedstrijd. Vahid Demirbas toonde weer eens aan in het strafschopgebied dodelijk te kunnen zijn (3-1). De eerste goal werd voorbereid door Isa Kurt, de tweede door collega-spits Nick de Kort die luttele seconden daarvoor op de paal kopte. Met een 3-2 achterstand werd de kleedkamer opgezocht.

Na rust waren de rollen op het veld omgekeerd. Linschoten zocht steeds meer via combinaties het vijandelijke doel op, Rohda ‘76 ging meer leunen op de verdediging en probeerde met lange ballen tot kansen te komen. De supporters kregen nog voldoende kansen te zien in het tweede bedrijf, maar moesten daar wel even op wachten. In de 70ste minuut kreeg Vahid Demirbas een uitgelezen kans om de gelijkmaker te scoren, maar hij kon de bal onvoldoende richting meegeven. Nadat een indraaiende hoekschop nog werd afgekeurd wegens het aanvallen van de doelman, scoorde Rick Vogels namens de thuisploeg in de 82e minuut de bevrijdende treffer; 4-2. In de slotfase hadden beide ploegen nog kansjes om de score te vergroten, maar het gewenste resultaat bleef uit. De schade van de zwakke openingsfase kon helaas niet meer worden hersteld door Linschoten. Een wijze les voor de laatste wedstrijd van het seizoen, wanneer je met een goed gevoel de zomerstop in wil gaan. Voor de club uit Bodegraven was dit een meer dan nuttige overwinning. Nog één overwinning scheidt Rohda’76 nu van de derde periodetitel. En dat na een uiterst matig seizoen waaraan een goed slot werd gebreid.