De 0-1 van Mark Koorevaar in de maak.
De 0-1 van Mark Koorevaar in de maak. pr

Haastrecht wint El Vlistico

Algemeen

Stolwijk - Haastrecht 1-3

Haastrecht heeft afgelopen zaterdag in Stolwijk goede zakengedaan in de competitie. Doordat voormalig koploper Bergambacht thuis de punten moest delen met Cabauw, 3-3 en hoewel Floreant met 4-1 won van GSV, is Haastrecht met deze 1-3 winst koploper in de 4e Klasse C geworden.

Maar de weg is nog lang in deze zeer spannende competitie en tot en met plaats nummer 7 op de ranglijst zijn de verschillen klein en staan de ploegen te trappelen om de punten binnen te halen.

Koorevaar

Haastrecht kwam flitsend uit de startblokken en kreeg in deze klassieker al in de eerste minuut twee grote mogelijkheden. Eerst werd een afstandsschot van Thymen Raateland maar net tot een corner verwerkt door doelman Tim de Pater. Uit deze corner van Niels Mulder werd de bal hard ingekopt door Danny de Bruijn, maar De Pater pareerde zijn inzet. Een kwartier later wist De Pater ook de lob van Raateland met zijn vuisten via de bovenlat buiten het raamwerk te tikken. Even later werd Tygo Vianen net buiten de 16- meter onderuit gehaald. De toegekende vrije trap werd door Mark Koorevaar feilloos in de verre hoek geschoten, 0-1. Haastrecht had de wedstrijd redelijk onder controle maar de eerste kans van Stolwijk was direct raak. Uit een hoekschop kreeg de vrijstaande Stefan van Dongen de bal voor zijn voeten en schoot de bal eenvoudig langs doelman Rob de Wit. Kort daarna viel doelman De Pater uit met een hamstringblessure en werd hij vervangen door de achttienjarige keeper Erben Wouda.

Verdiend

Na de thee stak Stolwijk er nog meer energie in om de wedstrijd te keren en naar zich toe te trekken. Het spel verhardde, maar scheidsrechter Paul Knaapen hield de kaarten nog op zak. Ook toen Kelvin Poot na een forse tackle geblesseerd het veld moest verlaten, waar een rode kaart wellicht op zijn plaats was geweest. Zijn vervanger was Lars Harmsen, en amper warm scoorde de invaller de 1-2. Tygo Vianen werd door Stephan Bakker op rechts diep weggestuurd en via Raateland kwam de bal bij Harmsen, die de bal geplaatst langs keeper Wouda kon schieten. In de blessuretijd zette Thymen Raateland na een snelle aanval Stephan Bakker voor het doel. De trotse aanvoerder bracht de eindstand op 1-3 en de ploeg van Marco Versloot kon verdiend de 3 punten mee terug naar Haastrecht nemen.

Volgende week zaterdag 6 november krijgt Haastrecht de ploeg ASW uit Waddinxveen op bezoek.

Joop Kurver

Afbeelding
Waarom De Pelikaan niet verloren mag gaan 9 uur geleden
Afbeelding
‘t Kaasmeisje, meer dan alleen kaas 10 uur geleden
Afbeelding
Boer Koos van der Wind uit Montfoort is continu bezig met verduurzaming 11 uur geleden
Afbeelding
Verenigingen verpulveren Grote Clubactie 14 uur geleden
Afbeelding
Winterconcert Linfano 16 uur geleden
Afbeelding
Help de bakkersexpositie compleet te maken 19 uur geleden
Afbeelding
Tour de Boer landt in Polsbroek 8 dec, 19:00
Afbeelding
Wintertentoonstelling 2022-2023 bij Sille Gallery 8 dec, 18:00