Afbeelding

FC Oudewater / Linschoten / Haastrecht

Algemeen

Matig gestart, geweldig gefinisht

FC Oudewater - Be Fair 5 - 0

Het eerste kwartier van de Oudewaternaren tegen de gasten uit Waddinxveen leek nergens op. In die fase zou o.a. een schot op de paal door Wilfred Smit een wake-up-call hebben moeten zijn voor de Oudewaternaren. Wel was er al snel een uitgesproken kans voor de thuisploeg om op voorsprong te komen. Sven Rietveld kon namelijk tot driemaal toe de brilstand op het scorebord wijzigen, maar hij weigerde om aan mee te werken. Bij zijn eerste poging verdween de bal langs die kant van de paal die niet gewenst werd en een paar minuten later kwam hij een teenlengte te kort. Ook een samenspel met Bob Appels en Nick van den IJssel werd niet positief afgerond. Overigens zou de met nummer 12 spelende Oudewaternaar zich gedurende de rest van de wedstrijd uitstekend revancheren en uitgroeien tot één van de uitblinkers. Nog een keer werd de Oudewaterse verdediging wakker geschud; een hard Waddinxveens schot moest door doelman Meuleman uit het “zesje” worden getikt. Hierna ging de Oudewaterse machine eindelijk weer een beetje lopen. Rietveld opende de aanval via de linkerkant en deponeerde de bal op de pantoffel van medeaanvaller Van den IJssel. Met de rug naar het doel staande draaide deze in een beweging aannemend en schietend het leder tegen het vijandige net; 1-0 (28ste min.) De volgende voorzet van Rietveld belandde op het hoofd van aanvoerder Venhof en die knikte maar net naast. Ook dit ‘falen’ van de Oudewaterse captain zou hem later ruimschoots vergeven worden. In de 35ste minuut was het weer raak, met opnieuw een voorzet van Rietveld waarbij dit keer linkerverdediger Jesper van der Zwart hard raak schoot; 2-0. Een boogballetje van Simon La Lau eindigde in de grijpgrage handen van keeper Robbert Plug. Overigens was het de eerdergenoemde Van der Zwart die een van de weinige aardige spelers bij Be Fair, Wilfred Smit, aan banden legde.

Direct na rust was het al bijna 3-0, maar zowel Van den IJssel als Rietveld had het vizier niet op scherp staan. Pogingen van de Waddinxveense technische staf om het tij te keren via o.a. diverse wissels bleken niet te lonen. Geert Koren stelde alles in het werk om in ieder geval meer grip op het middenveld te krijgen, maar het bleek vechten tegen de bierkaai. De Oudewaternaren bleven heersen en zouden dat ook in doelpunten omzetten. Bij een doelworsteling in het zestienmetergebied belandde de bal voor de schietgrage voeten van Menno Venhof. Zijn schot was kogelhard; 3-0 (67e min.). De desinteresse straalde er inmiddels vanaf bij Be Fair. Van de eens zo lastige tegenstander was niet veel meer over. Bart Griffioen was de aangever bij het volgende doelpunt, Venhof toverde een uiterst fraai stiftballetje, van zijn rechter en tekende voor 4-0 (78ste min.). Inmiddels was het Oudewaterse spel tot heel gaaf verheven; een genot om naar te kijken! En Be Fair? Wel, die bakten er eigenlijk helemaal niets meer van. Oudewater liet ze gewoon ruim een uur niet in hun spel komen en dat was ook een grote verdienste vandaag. Als kers op de taart kwam kort voor tijd een heuse hattrick tot stand. Wie anders dan Menno Venhof maakte de 5-0 (82ste min.). Een publiekswissel was zijn verdiende loon. Met nog een wedstrijd te gaan, op 20 november, kan alleen FC Oegstgeest de gang naar de eerste periodetitel nog verstoren.

NSV ‘46 - Linschoten 2-2

In de 80ste minuut leek er bij de 0-2 tussenstand voor Linschoten geen vuiltje aan de lucht, maar het slotoffensief van thuisclub NSV bezorgde de Linschotenaren alsnog een domper. In de blessuretijd kregen beide ploegen nog een grote kans op de volle winst, maar het doel werd niet meer getroffen; een pijnlijk gelijkspel voor de Linschotenaren. Op Sportpark De Koet was het NSV ‘46 dat sterker aan de wedstrijd begon, zonder daarbij echt gevaarlijk te worden. De nummer drie van de competitie heeft zichtbaar moeite om zelf het spel te maken en ook tegen Linschoten kon zij geen bres in de uitstekend spelende verdediging slaan. Gaandeweg kwamen de Linschotenaren beter in het spel en kregen Joey van Kouwen en Daan Roozenboom mogelijkheden om de score te openen. In beide gevallen bracht de uitstekende doelman Kalshoven redding. NSV - dat voornamelijk met lange, diagonale ballen achter de verdediging kansen probeerde te creëren - kreeg in de laatste minuten van het eerste bedrijf kansen, maar Eric Nell stond op zijn post. De Noordenaren waren met hun lengte wel dreigend bij standaardsituaties, maar werden nimmer gevaarlijk. Nadat een overtalsituatie door Linschoten in de laatste minuut niet goed werd uitgespeeld, werd de thee opgezocht met de brilstand op het scorebord.

In de tweede minuut na de hervatting was het direct raak voor de gasten. Rechtsachter Luuk den Boer kwam opstomen en leverde een prima voorzet af. Jordi de Vormer dook onverschrokken naar de bal en kopte hem langs de doelman alvorens zij hard met elkaar in botsing kwamen; 0-1. De spits zal de pijn voor lief hebben genomen, want hij maakte zijn tweede doelpunt op rij. Ook na deze treffer controleerde Linschoten het spel en het gebrek aan creativiteit leverde NSV geen enkele kans op. De score werd door Dion Braakensiek verdubbeld uit een hoekschop. Via de kluts kwam de bal voor zijn voeten en de centrale verdediger kogelde het speeltuig in het dak van het doel; 0-2. In de fase daarna had Linschoten de zege moeten veiligstellen, maar Sam da Cruz zag zijn kopbal met de vingertoppen over de lat getikt worden en Joey van Kouwen werd in kansrijke positie niet aangespeeld. NSV bracht twee verse wissels in en nam meer risico. De aansluitingstreffer viel in de 85ste minuut toen hun spits Lars de Jong frank en vrij mocht uithalen; 1-2. Twee minuten later werd de schade nog groter toen wederom een schot uit de tweede lijn buiten bereik van de doelman binnen plofte; 2-2 door Van Capel. In de blessuretijd kregen beide ploegen nog een grote kans om er met de volle buit vandoor te gaan. Een kopbal van Dion Braakensiek werd van de doellijn gekopt en uitblinker Luuk den Boer voorkwam met een uiterste krachtsinspanning dat een NSV’er een rebound kon binnentikken, nadat diens ploeggenoot de paal trof.

Haastrecht-ASW 5-2

De opdracht van trainer Marco Versloot aan zijn team was duidelijk. Winnen en het liefst met zo veel mogelijk doelpunten in het voordeel. Alleen ging het allemaal niet zo makkelijk. ASW had andere plannen. Massaal zakte de ploeg in en met twee snelle spitsen loerden ze op de counter. En dat deden ze goed. Haastrecht had wel het meeste balbezit, maar de eerste goede kans van ASW was gelijk raak. Andy de Mooij was iedereen snel af, en nadat hij ook keeper Rob de Wit omspeelde, tikte hij de bal in het lege doel, 0-1. Mark Koorevaar trok niet veel later de stand gelijk, toen hij een toegekende vrije trap strak en zuiver binnenschoot, 1-1. Haastrecht kon maar moeilijk vat krijgen op de snelle ASW spitsen. Nu was de andere spits, Justin van Holy, iedereen te snel af en maakte beheerst de 1-2. Nog voor de rust was het Lars Harmsen, die na een goede combinatie met Thymen Raateland, de gelijkmaker binnen schoot. Zo ging Haastrecht met 2-2 de rust in

Met de wind in de rug, en richting kantine, startte Haastrecht de tweede helft voortvarend. Al na twee minuten werd een strakke cornerbal door een verdediger van ASW in eigen doel gewerkt, 3-2. Het lukte Haastrecht echter niet om de wedstrijd snel op slot te gooien. ASW bleef gevaarlijk en met een katachtige reactie hield doelman Rob de Wit de stand op 3-2. Met de wissels Sem de Bruijn en Freek Schoonderwoerd kwamen er weer wat meer kansen voor Haastrecht. Uit een cornerbal kopte Sem de Bruijn de langverwachte 4-2 binnen. Het slotakkoord was voor Robert Dongelmans. Met een snoeihard schot van zeker 25 meter maakte hij de 5-2. Een moeizame overwinning, maar wel 3 punten en nog steeds de koppositie in de competitie. Gevolgd op twee punten door Bergambacht, waar Haastrecht 20 november uit moet spelen, tegen de nummer 2.

 1. Tweede ronde bekerprogramma
  Zaterdag 13 november
 2. 15.00 uur Hellevoetsluis - FC Oudewater
 1. Programma
  Dinsdag 16 november
 2. 4e klasse C
 3. 20.00 uur Hazerswoudse Boys - SPV ‘81
 4. 4e klasse B
 5. 20.00 uur Linschoten - Zwammerdam
Afbeelding
'Het Touwbos': een mooie aanwinst voor basisscholen én omgeving 10 uur geleden
Afbeelding
Ook Taizé viering in Oudewater 10 uur geleden
Afbeelding
Ruim tweehonderd meter rails in Linschoten 11 uur geleden
Afbeelding
Hulp nodig bij uw aangifte Inkomstenbelasting 2022 12 uur geleden
Afbeelding
Voorjaarsconcert in Montfoort 13 uur geleden
Afbeelding
Deze week in Concordia 13 uur geleden
Afbeelding
Jubileumboek 'Wit-zwarte kleuren' gepresenteerd 14 uur geleden
Afbeelding
Open Dag bij SVO met Kay en Rick Schipper 29 mrt., 19:00