Afbeelding
pr

Caroline van der Plas enthousiast over De Wulverhorst

Algemeen

Op dinsdag 19 juli bezocht Tweede Kamerlid Caroline van der Plas De Wulverhorst. Ze nam uitgebreid de tijd om in gesprek te gaan met bewoners en bezoekers van De Wulverhorst. Ze heeft gehoord hoe fijn het is dat je als echtpaar gewoon samen kunt blijven wonen in een verpleeghuis. Ook als maar één van beiden zorg nodig heeft. Dat is lang niet in alle verpleeghuizen het geval.

Zij was onder de indruk van de kwaliteit van zorg die bewoners ervaren. Dat in De Wulverhorst een goede verpleging en verzorging vanzelfsprekend is. En dat het hebben van een goed leefklimaat erg bepalend is voor een fijn leven, ook als je op hoge leeftijd bent. Caroline van der Plas was verrast door het hoge aantal vrijwilligers die zich inzetten voor De Wulverhorst, evenals de grote betrokkenheid van de Oudewaterse ondernemers.

De activiteiten van het Touwteam trokken haar speciale aandacht. “Zo voorkomen we zware zorg en wat een geweldig mooie manier om mensen uit hun isolement te halen en hen weer een nieuw sociaal netwerk te geven. Hier ga ik wat mee doen”.

Caroline van der Plas en bestuurder Joyce Jacobs hebben met elkaar gesproken over de voordelen om lokaal geworteld te zijn. En wat een lokale gemeenschap als die van Oudewater en een organisatie als De Wulverhorst voor elkaar van betekenis kunnen zijn. Maar ook dat het zorgsysteem grootschaligheid beloond en dat dat meestal niet in het voordeel is van cliënten.

“Het is fijn dat het verhaal van lokale verbinding en de vraagstukken van kleinere organisaties in de zorg die dat met zich meebrengt in Den Haag aan de orde worden gesteld” aldus Joyce Jacobs.

De Wulverhorst kijkt terug op een zeer geslaagd werkbezoek!

Afbeelding
Kent u een sterke powervrouw 1 uur geleden
Afbeelding
Bij WDS moet je wel op tijd komen 2 uur geleden
Een oorkonde voor Huib Dolleman en Ties Bode uitgereiktdoor de wethouder van Sneek.Beide mannen gewoon in 'werkkleding'.
Wat je biedt moet je betalen (2) 20 uur geleden
Afbeelding
Aan gene zijde 4 mrt, 12:00
Afbeelding
Orde op zaken! 3 mrt, 17:00
Afbeelding
Nieuwe openingstijden Bibliotheek Linschoten 3 mrt, 12:00
Afbeelding
Renovatie bedieningsgebouwtje Cosijnbrug in Oudewater 2 mrt, 17:00
Afbeelding
Collectanten gezocht voor Amnesty 2 mrt, 12:00