Gerard Joling verzorgde een spetterend optreden tijdens de muzikale middag.
Gerard Joling verzorgde een spetterend optreden tijdens de muzikale middag. Margreet Nagtegaal

Feestweek bij de Wulverhorst

Algemeen

Een hele week vierde De Wulverhorst zijn vijftigste verjaardag. Ongelofelijk veel herinneringen werden gemaakt die nog lang nagonzen. Wie meent dat je in een huis voor ouderenzorg niet een spetterend feestje kunt vieren heeft het echt mis. En zo’n beetje heel Oudewater vierde het bijzondere feest mee.

Op maandag werd de feestweek geopend door burgemeester Danny de Vries. Voor deze gelegenheid waren alle schoolkinderen uit Oudewater van groep zeven en acht aanwezig om het jubileumlied te zingen. Een speciaal geschreven tekst op het nummer ‘Links Rechts’ van de Snollebollekes. Harold Broekhuizen was samen met een team collega’s het grote brein achter alle festiviteiten. Bij de opening werd een cheque overhandigd van maar liefs 42.000 euro die binnen was gekomen door sponsoren en Stichting Vrienden van De Wulverhorst. Het bedrag was bestemd voor de feestweek.

Gelijk op de eerste dag werd al een wens voor een bewoner vervuld. Een meneer kreeg een grote foto van de vrachtwagen waar hij vroeger in gereden had. De burgemeester mocht de foto overhandigen.

Op de tweede feestdag was er een muzikale middag. Een speciaal samengesteld koor voor deze gelegenheid van de Zangzaak o.l.v. Monique van der Hoogen zong een heel scala aan liederen die door de bewoners heerlijk konden worden meegezongen. De stemming zat er gelijk goed in. Maar dat was nog niet alles. De feestmiddag bereikte een hoogtepunt toen Gerard Joling het podium betrad. Veel medewerkers van Broeck maar ook personeelsleden gingen even uit hun dak en vele selfies met de beroemde zanger werden gemaakt.

Woensdag werd een dag met Bingo op het programma. Voor Thuiszorgcliënten en bewoners altijd een feestje.

Vrijwilligers zijn onmisbaar

Op donderdag werden de vele vrijwilligers in het zonnetje gezet. De Wulverhorst heeft een grote groep vrijwilligers die helpen op allerlei manieren. Van chauffeurs, winkeltje runnen, dierenweide, koffie schenken en helpen met veel activiteiten. Linda Mol, coördinator van de vrijwilligers, vertelt dat niet alleen in het huis vrijwilligers veel werk verzetten maar ook steeds meer buiten de deur. Er is zelfs een nieuw team, het Touwteam, dat overal hulpvragen ophaalt en mensen probeert te helpen. “We helpen bijvoorbeeld een meisje dat moeite heeft met leren.” Het moge duidelijk zijn dat De Wulverhorst haar zorgverlening alsmaar vergroot.

Op de feestavond zijn er zo’n 140 aanwezig, ze genieten van een heerlijk buffet en ijsje toe, van Roberto. En ondertussen worden ze vermaakt met sketches van de Hekendorpse Toneelvereniging en een bandje genaamd What’s Next? Een echte lakei heeft alle gasten koninklijk ontvangen en praat de hele avond aan elkaar. Ondertussen doet een goochelaar zijn trucs voor een bewoner die het als wens had ingediend.

Ook op vrijdag en zaterdag is er nog feest. Eens lekker patat eten voor de bewoners en op zaterdag medewerkers die het spel The Masked Singer nog eens dunnetjes overdoen in samenwerking met Het Muziekhuis. Ook het Weteringkoor trad op.

Harold Broekhuizen vertelt dat veel organisaties en clubs uit Oudewater op de een of andere manier meewerkten aan het feest. Ook Ton Hendrickx, van de Raad van Toezicht, benoemt dat dit Oudewater is op z’n best. “Je gaat hier nooit tevergeefs met de pet rond. Ze krijgen alles voor elkaar in Oudewater!” Dat lijkt wel weer duidelijk deze week.

Margreet Nagtegaal

De lakei kreeg als eerste een ijsje van Roberto op het feest van De Wulverhorst.
Bij de feestelijke opening op maandag waren 230 schoolkinderen aanwezig die het jubileumlied zongen.
Afbeelding
Collectanten de straat op voor kinderen in armoede 1 uur geleden
Afbeelding
Enkeltje Holandija nu ook in Oudewater 18 uur geleden
Afbeelding
Taizé viering in Linschoten 23 uur geleden
Afbeelding
Lijst van gevonden en vermiste dieren gisteren
Afbeelding
Plusdienst 'Geloof, Hoop & Liefde' 13 apr, 09:00
Afbeelding
In Memoriam: Piet Rutges (1949 - 2024) 12 apr, 19:00
Afbeelding
O.P.A. vijftig jaar! 12 apr, 18:00
De eerste bezoeker van het seizoen ontving enkele publicaties over het Gemaal en heerlijke koeken.
Amersfoort aan zee in Haastrecht 12 apr, 17:00