Afbeelding
Aad Kuiper

Mirjam Bikker (ChristenUnie) bezocht De Wulverhorst

Algemeen

Afgelopen zaterdag bezocht Tweede Kamerlid Mirjam Bikker van de ChristenUnie De Wulverhorst. Zij deed dat als onderdeel van een campagnetour door de regio. In hoeverre dat bijdraagt aan het bepalen van een lokale stemkeuze van de lezer is uiteraard twijfelachtig, maar wellicht draagt het bij. En of het bezoek van Bikker de ChristenUnie-SGP in Oudewater stemmen oplevert zal altijd in nevelen gehuld blijven, maar het levert in ieder geval wel een mooi plaatje op.

Toch is het verhaal meer dan een alleen een campagnetour, want na het bezoek van Mirjam Bikker - “Ik ben onder de indruk van hoe ze hier de positie van De Wulverhorst in het ingewikkelde landschap weten te handhaven en zelfs uit te bouwen én van hoe men hier zoveel enthousiaste vrijwilligers weet te werven en behouden.” - praten lijsttrekker Vincent Bos, wethouder Bas Lont en Wulverhorst-bestuurder Joyce Jacobs nog even na. Jacobs laat weten dat De Wulverhorst in een steeds bredere zin van het woord zorg gaat leveren en zeker niet alleen meer ouderenzorg: “Wij vragen ons steeds opnieuw af hoe we met zo’n kleine organisatie de zorginfrastructuur in Oudewater kunnen behouden en steeds breder kunnen uitbouwen. Maar dat lukt ons goed. Wij zijn van Oudewater voor alle Oudewaternaren.”

Wethouder Lont reageert helder: “En om lokaal goed te kunnen blijven opereren hebben we ook landelijke invloed nodig; en daar hebben we met Mirjam Bikker over gesproken.” Vincent Bos vult aan: “We hebben Mirjam het belang van kleinschalige zorginstellingen zoals De Wulverhorst laten zien, om te voorkomen dat nieuwe besluiten of wetten van de Tweede Kamer negatieve gevolgen op deze en andere kleinschalige zorginstellingen hebben.”

Accommodatiebeleid Oudewater

Jacobs: “We willen heel graag een goede band met heel Oudewater behouden; we zoeken steeds weer die lokale binding op. De Wulverhorst is toch een vrij kwetsbare organisatie, maar voelen ons steeds goed gesteund door zowel het college als de volledige raad.”

Lont: “De bouw van Oranjepark II wordt dan ook gelukkig door de hele gemeenteraad positief ontvangen.” Jacobs: “Bij alle uitbreidingsprojecten houden we er steeds rekening mee dat alle woningen die voor een speciale doelgroep is gebouwd op een vrij simpele manier als ‘gewone’ woning dienst kunnen gaan doen. Op de plek van de voormalige Schuylenburcht worden nu 69 woningen gerealiseerd, waarvan pakweg zo’n 25 voor bewoners die ondersteund worden door De Wulverhorst. We zouden het stadskantoor ook goed kunnen gebruiken om te transformeren tot wooneenheden voor dementerende ouderen.”

“En daar”, laat Vincent Bos weten, “komt de steun van de gemeenteraad om de hoek kijken: dan moeten we wel in de Klepper terecht kunnen met een gemeenteloket. Dat plan bespreken we deze week. Wij hopen dat de andere partijen dat ook steunen.”

Aad Kuiper

De bushalte van de V.A.G.U. (Verenigde Autobusdiensten Gouda Utrecht)voor de deur van het café/restaurant.
Café restaurant Seelt (1) 3 uur geleden
Avondvierdaagse in Montfoort.
Avond4daagse Montfoort 5 uur geleden
De 38e editie van de Nationale Zilverdag vindt plaats op Tweede Pinksterdag in Schoonhoven.
Topdrukte verwacht op de Nationale Zilverdag 8 uur geleden
Tijdens herdenkingsmomenten worden er lichtjes op de graven geplaatst.
Adoptie oorlogsgraven Montfoort 18 mei, 19:00
Afbeelding
Oudewater dementie vriendelijk! 18 mei, 17:00
Ruzie om een nest.
Ruzie om een nest 18 mei, 12:00
De heer Lam aan het werk.
Een heel bijzonder en meeslepend verhaal 17 mei, 19:00
Patricia Aschman startte een lobby voor een hondenlosloopgebied in het Stadspark. Haar viervoeters kunnen straks vrij ravotten in een afgeschermd gebied in het Stadspark.
Eindelijk! Montfoort krijgt een hondenlosloopplek in het Stadspark... 17 mei, 18:00