Bewoner de heer Kemp houdt samen met Maureen Zonnevylle de feestvlag omhoog tijdens de oecumenische dienst.
Bewoner de heer Kemp houdt samen met Maureen Zonnevylle de feestvlag omhoog tijdens de oecumenische dienst. Margreet Nagtegaal

Wulverhorst 50 jaar, dat wordt een feestje!

Algemeen

Op maandag 4 oktober vierde woon- en zorgcentrum De Wulverhorst in Oudewater haar vijftigste verjaardag. Wie de speciale feest lip dub via You Tube heeft gezien (google op Wulverhorst - 50 jaar, lipdub Brand New Day) weet dat het huis en alle bewoners sinds de opname zindert van vrolijkheid en feestvreugde. Deze week van 4 tot en met 9 oktober is er dagelijks een feestprogramma.

Op vrijdag 1 oktober werd de jubileumviering gestart met een oecumenische kerkdienst. Daarin gingen de pastores en dominees voor uit de verschillende kerken. Tijdens deze dienst, die goed bezocht werd door bewoners en vele belangstellenden, werd de speciale feestvlag ingezegend en in gebruik genomen. Bewoner dhr. Kemp en activiteitenbegeleider Maureen Zonnevylle hielden het enorme gevaarte in de lucht.

Bestuurder Joyce Jacobs is enorm trots op iedereen die belangeloos heeft meegeholpen om dit jubileum voor te bereiden. Ondanks corona zijn ze anderhalf jaar geleden begonnen; “We wilden gewoon dit feestje vieren! En gelukkig kan het weer!” Samen met de Geschiedkundige Vereniging Oudewater werd er ook een prachtige tentoonstelling gemaakt over de Gezondheidszorg door de eeuwen heen. Het vijftigjarig bestaan van Woon- en Zorgcentrum De Wulverhorst komt daar uitgebreid aan bod. Joyce Jacobs opende de tentoonstelling onlangs in het Stadsmuseum op de zolder in het Oude Stadhuis. Via de site van de Geschiedkundige vereniging zijn openingstijden bekend en zelfs een digitale rondleiding is mogelijk. “Een aanrader en feest van herkenning”, aldus Joyce. Joyce is inmiddels gewend geraakt aan de grote betrokkenheid van Oudewaternaren. “Maar dat is eigenlijk al eeuwen zo!”

Elke dag een wens uit laten komen

De feestweek heeft allerlei programmaonderdelen waar alle bewoners, medewerkers, vrijwilligers, medewerkers Broeck en de thuiszorg aan bod komen. Heel speciaal is dat alle bewoners een wens mochten indienen.

Maureen Zonnevylle vertelt; “We zijn bij iedereen persoonlijk langs geweest. We wilden iedereen zijn of haar wens laten uitspreken.” De wensen zijn in te delen in verschillende categorieën. “Er waren veel eetwensen. Van een zachtgekookt eitje (dat mag nooit van de warenwet) tot Gado Gado. We gaan tijdens de week zoveel mogelijk eetwensen vervullen.” Maar er waren ook heel specifieke wensen. “Ik wil graag een bloeiende plant in een bruine pot!” Of de dame die graag nog eens op hoge hakken wil lopen. “Mooi opgemaakt en een broek met wijde pijpen zoals vroeger. En dan showen.”

Elke dag in de feestweek zal er een wens aan bod komen en een groot aantal zullen in de loop der tijd nog uitgevoerd worden. Zo hebben ze ook nog wat tegoed. Maureen vertelt dat Joost Brand naar aanleiding van de wensen een echte wensboom heeft geschonken. “Een appelboom voor in de tuin, daar plukken we dus nog jaren de vruchten van.”

Hoe je een feestje kunt bouwen weten ze in De Wulverhorst dus wel. Ze zijn alle sponsoren en de vrienden van De Wulverhorst enorm dankbaar voor alle hulp, materialen, geld en mankracht.

Margreet Nagtegaal

Afbeelding
Collectanten de straat op voor kinderen in armoede 1 uur geleden
Afbeelding
Enkeltje Holandija nu ook in Oudewater 18 uur geleden
Afbeelding
Taizé viering in Linschoten 23 uur geleden
Afbeelding
Lijst van gevonden en vermiste dieren gisteren
Afbeelding
Plusdienst 'Geloof, Hoop & Liefde' 13 apr, 09:00
Afbeelding
In Memoriam: Piet Rutges (1949 - 2024) 12 apr, 19:00
Afbeelding
O.P.A. vijftig jaar! 12 apr, 18:00
De eerste bezoeker van het seizoen ontving enkele publicaties over het Gemaal en heerlijke koeken.
Amersfoort aan zee in Haastrecht 12 apr, 17:00