Mevrouw Massop en haar hondje laten zich de pannenkoek smaken.
Mevrouw Massop en haar hondje laten zich de pannenkoek smaken.

Nationale Pannenkoekdag in De Wulverhorst

Algemeen

De tuinzaal op de begane grond liep aan het eind van vrijdagmiddag 19 maart gezellig vol met liefhebbers van pannenkoeken. De bewoners van De Wulverhorst hadden er duidelijk zin in. Deze keer waren er, vanwege de nog geldende maatregelen, geen scholieren over de vloer. Medewerkers van De Wulverhorst zorgden zelf voor de pannenkoeken.

Op vrijdag 19 maart 2021 was het voor de vijftiende keer Nationale Pannenkoekdag. Die dag gaan, normaalgesproken, vele basisschoolleerlingen in het hele land massaal pannenkoeken bakken voor ouderen in de buurt. "Ondanks het feit dat alle bewoners en medewerkers zijn ingeënt, moeten we de coronamaatregelen toch nog in acht nemen", zegt Maureen Zonnevylle, die de organisatie in handen heeft. Gasten van buitenaf konden dit jaar helaas nog niet uitgenodigd worden omdat ze het virus mee naar binnen kunnen nemen. Het is nog niet bekend of bewoners, ondanks de inenting, alsnog corona kunnen krijgen. De kans dat ze er erg ziek van worden is waarschijnlijk kleiner, maar we willen geen risico lopen.

'Koekenbakker' Bert en medewerkers Maureen, Gonny, Jessica en Brigit hadden het er lekker druk mee. De bewoners van De Wulverhorst mochten vooraf hun bestelling opgeven. De keuze was reuze! Met spek, kaas, rozijnen, appel of naturel. De pannenkoeken konden in de gezellig aangeklede tuinzaal genuttigd worden, of op de eigen kamer worden uitgeserveerd. "We hopen dat we het volgend jaar weer op de 'normale' manier kunnen doen met hulp van scholieren", zegt Maureen. " Maar we zijn blij dat we met hulp van de medewerkers de dag toch door hebben laten gaan. Het was gezellig en de pannenkoeken smaakten verrukkelijk!".

Siem van der Burg

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Verenigingen verbreken miljoenenrecord; recordopbrengst voor FC Oudewater 33 minuten geleden
Afbeelding
Lijst van gevonden en vermiste dieren 3 uur geleden
Afbeelding
Een Luisterend Oor 17 uur geleden
Afbeelding
Kerst met de kerstman en -mutsen 19 uur geleden
Afbeelding
Alzheimer Café regio Woerden gisteren
Afbeelding
Curlingseizoen van start in Montfoort 9 dec., 19:00
Afbeelding
Belangrijke stap voor dierenwelzijn 9 dec., 17:00
Afbeelding
Wereldlichtjesdag Montfoort 9 dec., 12:00