Activiteitenbegeleidster Maureen Zonnevylle is blij dat ze weer gasten van buiten kan ontvangen.
Activiteitenbegeleidster Maureen Zonnevylle is blij dat ze weer gasten van buiten kan ontvangen. Ellen van Leeuwen

Er gebeurt heel wat in De Wulverhorst;

Algemeen

Je merkt het meteen als je De Wulverhorst binnenloopt; de biljartclub staat weer in de hal, wat gezellig! Vanaf deze week mogen ook mensen van buiten De Wulverhorst weer deelnemen aan de activiteiten in het woonzorgcentrum.

Activiteitenbegeleidster Maureen Zonnevylle is blij dat ze weer gasten van buiten kan ontvangen. Voor de bewoners zijn de activiteiten, hetzij aangepast, wel doorgegaan. Maar mensen van buitenaf waren heel lang niet welkom. “Aan het einde van vorige zomer waren net de activiteiten van de KBO-PCOB opgestart. Dan kwamen ze hier rummikub spelen met keukengerei, zodat ze afstand konden houden. Mensen werden heel vindingrijk. Maar helaas, de deur moest in de herfst weer dicht.”

Vanaf deze week zijn Oudewatenaren weer welkom voor een potje bingo, een knutselmiddag of het koor. In deze IJsselbode vindt u het activiteitenoverzicht en de contactgegevens voor aanmelding. “We hebben nog een beperkte zaalcapaciteit, dus sommige activiteiten zullen op inschrijving zijn. Of de ene week voor bewoners en de andere week voor mensen van buiten De Wulverhorst.”

Huiskamer van de stad

Het is wel even wennen, een volle De Wulverhorst. “Hoe ging het ook alweer? Wie heb je waar ook alweer voor nodig? Bovendien zijn er afgelopen jaar allemaal nieuwe mensen komen wonen die nog niet weten hoe het hier voorheen was. Van de week hebben we de tafels weer gerangschikt als voorheen, de nieuwe bewoners waren helemaal verbaasd. Maar we hebben er allemaal veel zin in hoor!”

De Wulverhorst als Huiskamer van de stad krijgt steeds meer vorm. Vanaf september is de tuinkamer van De Wulverhorst van maandag tot en met vrijdag open van 09.00 tot 20.30 uur. Maureen: “Dan bieden we activiteiten aan. Bijvoorbeeld een bitterballenavond, soos, lezing, kooravond en natuurlijk de aanschuifdiners. Iedereen van buitenaf is daar welkom, van alle leeftijden. Je kan dan ook een kopje koffie komen doen in De Wulverhorst. Je kan het zien als een soort buurthuis.”

Ellen van Leeuwen

Afbeelding
Verenigingen verbreken miljoenenrecord; recordopbrengst voor FC Oudewater 1 uur geleden
Afbeelding
Lijst van gevonden en vermiste dieren 4 uur geleden
Afbeelding
Een Luisterend Oor 18 uur geleden
Afbeelding
Kerst met de kerstman en -mutsen 20 uur geleden
Afbeelding
Alzheimer Café regio Woerden 10 dec., 12:00
Afbeelding
Curlingseizoen van start in Montfoort 9 dec., 19:00
Afbeelding
Belangrijke stap voor dierenwelzijn 9 dec., 17:00
Afbeelding
Wereldlichtjesdag Montfoort 9 dec., 12:00