Voetbalverslagen en programma

ZBC’97 - Haastrecht 0-4

Op weg naar plaats twee

Haastrecht versterkte zijn leidende positie in de derde periode. Dit geschiedde op basis van veel inzet en strijdlust. De bezoekers konden het zich permitteren de nodige scoringsmogelijkheden aan zich voorbij te laten gaan zonder in de problemen te geraken. De greep op de wedstrijd werd in de eerste helft gestalte gegeven door een tweetal treffers. Aanvoerder Stefan Bakker zette zijn ploeg op een 0-1 voorsprong waarna Björn van Leeuwen de gelegenheid te baat nam om de rust met een smaakvolle kop thee te beleven; 0-2.

Tijdens het tweede bedrijf was er geen sprake van verslapping. Er stond in de beleving van de Haastrechtse coach een ploeg op de mat die teamspirit een eensgezindheid uitstraalde. De doelstelling ‘een periodetitel en een tweede plaats op de ranglijst’ was daarbij leidend. In de tweede helft werd de voorspong uitgebouwd tot 0-4. Thijmen Raateland had met een kopbal succes bij de 0-3 en uit een voorzet van Kelvin Poot schoot Rogier Schröder de bal onhoudbaar in het doel; 0-4. Zaterdag speelt Haastrecht thuis tegen Schelluinen met als inzet de tweede plaats op de ranglijst. De flow om dit te bereiken is aanwezig.

Linschoten laat het liggen

Dilettant - Linschoten 2-0

Dilettant speelt ook komend seizoen in de vierde klasse. Een 2-0 thuisoverwinning op Linschoten was voldoende om de afstand tot de degradatiezone groot genoeg te houden. Lange tijd bleef het een wedstrijd in Krimpen. Pas een kwartier voor tijd viel het eerste doelpunt en dat was voor de thuisploeg. Tot op dat moment had het publiek weinig kunnen genieten van goed voetbal maar was er wel strijd geleverd. Na het doelpunt van Fabio Vrolijk was het vier minuten wachten tot dat de wedstrijd in het slot viel. El Harracha was daar verantwoordelijk voor; 2-0 (80e min)

Nog niet veilig

ONA - Cabauw 4-2

Cabauw slaagde er in Gouda niet in de paar noodzakelijke punten binnen te harken die de ploeg in veiligheid kan brengen. Die veiligheid is noodzakelijk om deelname aan de nacompetitie -Cabauw won de eerste periode- te kunnen garanderen. De bezoekers begonnen hoopvol door een doelpunt van Robin Streng, maar Gouwenaars stelden daar al snel een viertal doelpunten tegenover en leidde bij rust met 4-1.

In de rust besloot trainer Potuyt drie spelers, die niet in de wedstrijd zaten, te wisselen. Dat had als effect dat er meer strijd geleverd werd en dat Stan van Bemmel zijn ploeg op 4-2 bracht. De poging om de aansluitingstreffer op het bord te krijgen leed vervolgend schipbreuk. Cabauw heeft in de komende drie wedstrijden nog een paar punten nodig om zich veilig te spelen. Dat moet lukken om het ‘voetbaltoetje’ te mogen spelen.

Avond4daagse Montfoort 1 uur geleden
De 38e editie van de Nationale Zilverdag vindt plaats op Tweede Pinksterdag in Schoonhoven.
Topdrukte verwacht op de Nationale Zilverdag 4 uur geleden
Tijdens herdenkingsmomenten worden er lichtjes op de graven geplaatst.
Adoptie oorlogsgraven Montfoort 23 uur geleden
Oudewater dementie vriendelijk! gisteren
Ruzie om een nest.
Ruzie om een nest 18 mei, 12:00
De heer Lam aan het werk.
Een heel bijzonder en meeslepend verhaal 17 mei, 19:00
Patricia Aschman startte een lobby voor een hondenlosloopgebied in het Stadspark. Haar viervoeters kunnen straks vrij ravotten in een afgeschermd gebied in het Stadspark.
Eindelijk! Montfoort krijgt een hondenlosloopplek in het Stadspark... 17 mei, 18:00
Ben je benieuwd hoe het is om een muziekinstrument te bespelen?
Open Muziekochtend in de Thuishaven 17 mei, 14:00