Voetbalverslagen

BFC - Montfoort S.V.’19 4-0

Montfoort heeft in Bussum een duidelijke 4-0 nederlaag geleden. Vanaf het begin van de wedstrijd was het de ene na de andere aanval van BFC die op de goal van Robin Vianen afkwam. In de eerste minuut moest hij al op de doellijn redding brengen en kort later werd een goal van BFC afgekeurd wegens buitenspel. Bij vlagen kon Montfoort er via combinatiespel uit komen en tot kleine kansjes komen.

Tweemaal raakte linksbuiten Jostein Ohm de Montfoortse paal. Eenmaal via een vrije trap en daarna vanuit een aanval en een stift over doelman Robin Vianen heen. Thomas Koense schoot vanuit de draai hoog over en een schot van Timo Bakker werd door de keeper van BFC naast getikt. Uiteindelijk had BFC de hulp nodig van de matig leidende arbiter Tol en zijn trage assistent Krist. Een voorzet van achter de doellijn mocht opnieuw voor de goal gebracht worden waar Tijnagel de bal binnen kopt. Ruststand 1-0.

Even na rust viel in feite al de beslissing toen Thomas Koense op de middenlijn de bal verloor. In de omschakeling wisten de Bussumse uitblinkers van Huisstede en Ohm hier wel raad mee en kon Ohm de 2-0 binnen schieten. Drie minuten later lag ook de 3-0 achter Robin Vianen, wederom door Ohm. In de 75e minuut kon Denny van Loen zich losmaken van zijn bewaker en op de keeper afgaan. Zijn inzet werd gered door de keeper en de nul bleef op het bord staan. Na een afgeslagen corner schoot Jesper Kolfschoten vanaf afstand naast maar daar bleef het in aanvallende zin bij. Uiteindelijk wist de snelle Jostein Ohm zijn hattrick nog te voltooien, toen hij na een prima steekbal op Robin Vianen kon afgaan; 4-0.

Periodetitel in zicht?

Haastrecht - Schoonhoven 1-0

Winderige omstandigheden op het open kunstgrasveld van vv Haastrecht waar niet alleen het prestige behorend bij een streekderby op het spel stond, maar op de achtergrond ook de mogelijkheid een naaste belager voor de tweede periodetitel figuurlijk beentje te lichten. Na 90 minuten voetbal leek het duel in een doelpuntloos gelijkspel te eindigen. Haastrechts Job Vloedgraven gooide in blessuretijd roet in het eten van de gasten uit Schoonhoven door doelman Bot te laten vissen. Een domper voor de bezoekers die hun kansen op een periodetitel enigszins verkleind zagen worden. Beide verenigingen konden terugzien op een gelijk opgaande wedstrijd waarin de kansen op de vingers van een hand te tellen waren. De met twee spitsen spelende Schoonhovenaren konden met de nodige inspanningen van scoren worden afgehouden en ook in de tweede helft lukte dat. Waar iedereen zich in wezen al verzoend had met een punt, won Haastrecht als de ploeg met het meeste geluk. Maar dat was dit seizoen ook wel eens anders.

Grimmig

Linschoten - CVC Reeuwijk 2-1

Het zal nog een hele opgave worden om eerst al boven de directie degradatielijn uit te stijgen. Om nog maar te zwijgen van het ontlopen van de nacompetitie. Bij Reeuwijk verkeert men in hetzelfde schuitje. Kortom, de belangen waren groot. Er moest koste wat kost gewonnen worden. Dat werd zichtbaar in de strijdlust van de beide teams. Bij vlagen ontaardde de spanning in een vorm van grimmigheid. De raddraaiers kwamen veelvuldig aan bod en ook langs de zijlijn liet het publiek zich gelden. Na ongeveer een half uur spelen namen de bezoekers de leiding in de wedstrijd (0-1) en werd het al hectischer.

Na de hervatting stond bij Linschoten het vizier op het bewaren van de rust. Dat leidde uiteindelijk tot een gelijkmaker waarvoor Vincent van Eijk in de 70e minuut tekende; 1-1. Het duel werd spannend om naar te kijken en het was Sam da Cruz die 10 minuten voor tijd van even over de middenlijn het winnende doelpunt binnenschoot; 2-1. Een supermooi doelpunt en de ontlading was bij de spelers en het publiek enorm. Man of the match was in de ogen van de verslaggever Sam en de overwinning was zeker verdiend.

Oog op periodetitel

WDS - Kamerik 3-1

Op het kunstgras van sportpark Wierickeweide was het afgelopen zaterdag al direct duidelijk dat WDS de bovenliggende ploeg zou zijn. Op verschillende momenten kwam WDS er goed uit en creëerde het grote kansen. Maar die kansen leidden nog niet tot doelpunten. Ook Kamerik wist er mondjesmaat uit te komen en via standaardsituaties ook nog kansen te realiseren. Het eerste doelpunt viel pas vlak voor rust, toen WDS een penalty benutte via Elwin van der Stigchel; 1-0. De keeper van Kamerik wist de penalty nog bijna te pareren, maar dat mocht de pret niet drukken.

Het doel voor WDS in de tweede helft was duidelijk. Er moesten zoveel mogelijk goals gemaakt worden. Aanvoerder Bjorn Stalvord deed dit dan ook al na 5 minuten in de tweede helft en zette de 2-0 (via een goedlopende aanval) op het scorebord. Toch lukte het WDS niet snel om nog verder uit te lopen. Daardoor kreeg Kamerik toch nog de kans om zich terug te vechten in de wedstrijd. Op het uur kreeg ook Kamerik een penalty. Deze werd goed binnengeschoven door de middenvelder van Kamerik; 2-1. Écht spannend werd het echter niet, want Kamerik wist vervolgens weinig kansen meer te creëren. Ongeveer een kwartier voor tijd besliste Elwin van der Stigchel, na wat rommelig verdedigen van de Kamerikse goalie en laatste man, de wedstrijd. Met een 3-1 overwinning en de bijbehorende 3 punten mag WDS nog steeds denken aan het winnen van de tweede periode. WDS staat daarin 3 punten achter op SPV, maar heeft een wedstrijd minder gespeeld. Komende week speelt WDS wederom thuis, ditmaal tegen Moordrecht.

Het kan verkeren

NOCKralingen - SPV’81 3-2.

Aan de ongeslagen reeks van de Polsbroekers kwam zaterdag een eind. Daar zag het aanvankelijk niet naar uit, want spelend op de inmiddels klassiek te noemen manier van voetballen (Leunen op de verdediging en het scoren uitbesteden aan de beide spitsen) wisten de groenwitten een 0-1 voorsprong te realiseren. Stijn Achterberg was hier verantwoordelijk voor in zijn rol als afmaker.

In het tweede bedrijf lieten de gastheren zien dat zij niet voor niets hoog op de ranglijst verblijven. Balvaardigheid was hiertoe een probaat middel. Steeds moeilijker konden de Polsbroekers onder de ontstane druk uitvoetballen. In een periode van buigen of barsten kwamen de gastheren in een periode vlak na een tweede doelpunt van Achterberg (0-2 uit een strafschop) terug in de wedstrijd door de 1-2 te produceren. Dat doelpunt gaf de thuisclub vleugels en bij SPV brak een lichte paniek uit. Op basis van opportunisme lieten zij de SPV’ers nog tweemaal zwichten. Eindstand 3-2.

Misser

Bergambacht - Cabauw 1-0

Ook in de vierde klasse moet je van meet af aan bij de les zijn. Nadat de ploeg van trainer Potuyt wat slapjes aan de strijd begonnen was, lieten de gastheren ze ook niet in hun spel komen. Voetballend bleven de Bergambachtenaren het beste van het spel houden. Dat leverde de nodige scoringskansen op, maar scoren bleek zaterdag ook voor de thuisclub niet de beste zijde van hun spel. Alleen Twan Schmidt slaagde erin een doelpunt op het scorebord te krijgen; 1-0.

Cabauw vermande zich na de thee en bracht meer strijd op het veld. Omdat ook de thuisploeg het scoren verleerd leek te hebben, bleef de stand gehandhaafd tot aan het slot. Een echte kans wisten de Cabauwers te realiseren maar die werd door de Bergambachtse doelman Van der Waals onschadelijk gemaakt. Bergambacht gaat na puntverlies van de concurrenten ONA en FC Perkouw met het Zevenhuizense Groeneweg aan de leiding in 4B. Door het verlies van Cabauw ging een unieke mogelijkheid verloren een voorname rol te spelen in de top.