Voetbalverslagen: Slappe vertoning

Montfoort S.V.’19 - FC De Meern 1-5

Een belangrijke derby op zaterdag. Er stond het een en ander op het spel. Montfoort startte redelijk en kreeg via Nicky Besamusca en Thomas Koense de eerste kansen om de score te openen. Nadat ook Randy Meeuwsen te gehaast over schoot kreeg De Meern via Bob Prins zijn eerste kans. Hij schoot, alleen voor doelman Robin Vianen beland, tot zijn grote spijt over. Uit een prima voorzet kopte aansluitend Thomas Koense namens de thuisploeg ook over. Toen De Meern via Mulder op 0-1 kwam was de rust al in zicht. Montfoort kon niet meer gevaarlijk worden.

Na de wissels in de rust kon Montfoort totaal geen druk meer op De Meern krijgen en ging het in balbezit steeds slordiger spelen. Na vermeend buitenspel van Bob Prins kon Van der Poll de 0-2 binnen koppen. Montfoort was hierna geen schim meer van de vechtmachine die het ooit was en incasseerde een kwartier voor tijd zelfs de 0-3. Na diepgaan werd de ingevallen Jesper Kolfschoten in de zestien aangetikt en kon de eveneens ingevallen Denny van Loen vanaf de penaltystip de 1-3 op het bord zetten. Kort nadat De Meern afgetrapt had trok Damkalis naar binnen en wist van buiten de zestien de 1-4 binnen te krullen. De Meern waande zich in een speeltuin en de ingevallen De Groot kon volledig vrijstaand de 1-5 over Vianen lobben. Conclusie; een derby, grote belangen, zespuntenwedstrijd, top ambiance, veel publiek, prima weer en een thuisploeg die diep teleurstelde. Er zijn in de laatste vier wedstrijden nog twaalf belangrijke punten te verdelen.

Eén punt was echt te weinig

FC Oudewater - CSW 1-1

Beide teams hadden het zo broodnodig om de gevarenzone wat meer te ontstijgen; drie punten. Als het een jurysport zou zijn, kregen de Oudewaternaren voor het vertoonde spel een 7,5 en de Wilnissers een 6,5. Voetballend hadden de Oudewaterse elf weer meer in huis - zoals vaker in deze competitie - alleen het omzetten in doelpunten vormt noch immer een probleem. De schrik zat er dan ook al snel goed in, toen na een afgeslagen Oudewaterse aanval in de tweede minuut balverlies op het middenveld leidde tot een onoverzichtelijke situatie binnen het vijfmetergebied. De enige die simpel deed wat hij moest doen was Emmanuel Emma’s. Hij scoorde de 0-1. Het zogenaamde druk zetten kwam bij de Oudewaterse ploeg vooralsnog niet zo goed uit de verf. Wel werd eendrachtig de aanval gezocht om te trachten het leed weer te verzachten. Doelman Gök zag een hard schot van Bart Griffioen rakelings over zijn doel heen scheren en kon met een beetje mazzel een kopbal van Ivo Anbergen uit de lucht plukken. Bram Noordman stond rond de twintigste minuut aan de basis van de verdiende gelijkmaker. Zijn strakke pass op Sven Rietveld stelde laatstgenoemde in staat om een gave voorzet te produceren en Bart Griffioen, de weinig scorende maar altijd gevaarlijke Oudewaterse nummer 11, maakte een fraai doelpunt; 1-1 (19e min.). Kopballen van Willem La Lau en Ivo Anbergen bereikten niet het beoogde doel en aan de overzijde moest diezelfde Anbergen een pittig probleem opklossen toen Emma’s en zijn medeaanvaller Lars Wille dreigden de Oudewaterse verdediging te verschalken. Een overtreding binnen de beruchte zestienmeter van CSW had moeten worden opgevolgd door een penalty. De bal werd echter buiten dat gebied neergelegd en er bleef slechts een vrije trap voor Oudewater. Sven Rietveld kegelde de bal snoeihard het Wilnisser doel in, maar Rahim Gök reageerde fantastisch en ranselde het leder zijn doel uit. In de 45ste minuut braken maar liefst twee CSW’ers uit richting het doel van Kaj van den Heuvel, tevergeefs, want op dat moment floot de dienstdoende leidsman voor de thee. De reacties van de diverse bezoekers en spelers uit Wilnis waren niet bepaald lovend en zeker niet zo netjes.

Het begin van de tweede helft leek een beetje op de start van het eerste deel. Nu werd er echter wel resoluut opgetreden door de gastheren en konden ze vervolgens het initiatief weer naar zich toetrekken. Even nog was er wat paniek voor het FCO-doel, maar toen de rust was weergekeerd ging het publiek er nog eens even lekker voor zitten. Dat doelpunt zou immers wel vallen. Het overwicht was behoorlijk groot en Noah Steen, Jelle van den Bosch en Tijn Mager zagen telkens weer de hielen van hun tegenstanders. Het zat de Oudewaterse mannen beslist niet mee. De hier en daar gedoneerde gele kaarten en vooral de niet getoonde gele kaarten veroorzaakten veel ergernis bij beide teams. Er was af en toe geen sprake van meten met gelijke maat. Even moest doelman Van den Heuvel optreden bij een schot van Mick van der Loo en moest hij ook goed zijn doel uitkomen om Wille het scoren te beletten. Kans op kans op kans kon door Oudewater -door wat voor omstandigheid dan ook- maar niet benut worden. En toen de bal uiteindelijk in het CSW-doel lag, was het de scheidsrechter die tot ieders verbazing ergens nog een overtreding had gezien.

Blik weer vooruit

Woerden - Cabauw 0-3

Met een periodetitel op zak was Cabauw na de winterstop in de omgeving van de clubs onder de rode lijn belandt. Hoog tijd om weer eens wat punten te pakken tegen naaste belagers. De Woerdenaren vormden een gewillig slachtoffer voor deze missie. In de eerste helft wisten de roodwitten uit Cabauw nog geen bres te slaan in de defensie van de jeugdige Woerdenaren. En aan de overzijde hield doelman Beumkes met verve zijn hok schoon. Stan van Bemmel strafte een blunder van de Woerdense goalie af en opende hiermee de score. Ook de tweede treffer kwam van zijn schoen en aansluitend was het Nik Jongbloed die de zege veiligstelde; 3-0. Op de ranglijst klom Cabauw weer een paar plekken.

Gelijkspel bij ONA

ONA - Linschoten 1-1

Van de twee opponenten deed Linschoten de beste zaken. De Gouwenaars verspeelden twee competitiepunten tegen het tegen de nacompetitie strijdende ploeg uit Linschoten. Op de ranglijst steeg Linschoten naar de tiende positie, nog twee punten verwijderd van het Woerdense Vep van trainer Ooms. De eindstand was al met de rust bereikt en Vinn van Riet tekende voor de gelijkmaker van de mannen van De Jongh.

Schorsing geen punt

SPV’81 - Moerkapelle 1-0

Het ontbreken van linkerspits Sander Koolwijk wegens een schorsing had uiteindelijk geen dramatische gevolgen. De sleutel voor de schotvaardigheid van de Polsbroekers lag geurende deze wedstrijd in handen van eenzame spits Stijn Achterberg. De opengevallen plek in het elftal werd deze middag ingenomen door Michiel Boers, de routinier die zijn loopbaan afbouwt in het derde team van SPV. Volgens trainer Nelstein deed de invaller het in de verdediging naar behoren en wisten de Polsbroekers gedurende de hele wedstrijd enige grip op de wedstrijd te houden. De dwars over het veld staande wind had een nadelige invloed op het spelpeil. Moerkapelle-doelman Jansen wist in de 10e minuut Stijn Achterberg met een miraculeuze redding van scoren af te houden, maar verder moesten de toeschouwers het doen met door de wind gestuurde merkwaardige situaties. De rust brak met een brilstand aan. Pal na de hervatting mochten de Polsbroekers van geluk spreken dat een vrije trap maar ternauwernood geen tegendoelpunt opleverde. Het spel golfde heen en weer, maar het scorend vermogen was aan de lage kant. Dat euvel werd opgelost door verdediger/aanvoerder Tjardy Verkerk die met nog een kwartier voor de boeg met een snoeiharde kopbal de winnende treffer voor zijn rekening nam; 1-0. Ook hierbij speelde de weersomstandigheden hun rol mee. De drie punten bleven hierdoor in Polsbroek en de veertiende overwinning was een feit. SPV blijft derde in de rangschikking en gaat aan de leiding in de derde periode.

Doelpuntrijk

Gouderak - WDS 3-4

Toen het rustsignaal klonk stonden WDS’ers met 2-1 achter en was Jaco de Hoog de maker van het Driebrugse doelpunt. Mika Tuithof nam de gelijkmaker voor zijn rekening en middenvelder Ivo Lemkes bracht zijn team voor de eerste maal op voorsprong; 2-3. Door Gouderakker Bob Olde Heuvelt kwam de thuisploeg nog een keer langszij, maar het was Sven de Koning die uiteindelijk zorgde voor het binnenslepen van de drie punten, 3-4. Een zwaarbevochten zege.