Voetbalverslagen;

Algemeen

SVL - Montfoort S.V. 1-2

Gooi maar voor de pot

Doordat het hoofdveld op sportpark Oranjehof in Langbroek gerenoveerd wordt, werd de wedstrijd gepeeld op het bijveld. Volgens SVL-clubvrijwilliger Piet Heij was het grasveld gerold en prima bespeelbaar.

Montfoort was op een aantal posities gewijzigd ten opzichte van de vorige wedstrijd. Waar de thuisclub probeerde met lange ballen van achteruit de spitsen te bereiken, koos Montfoort er voor om meer opbouw in het spel te leggen. Het eerste gevaar van SVL kwam uit een corner van Ali Alkan die op de paal terecht kwam. Uiteindelijk werd de bal weer terug in de zestien gebracht en door Faisal Kouass ingeschoten. De Montfoortse verdediging verzuimde om de bal al eerder op te ruimen; 1-0 voor SVL. Denny van Loen kwam in het vervolg van de strijd gevaarlijk door in de zestien maar kreeg geen beloning in de vorm van een corner. Na een overtreding buiten het strafschopgebied schoot Timo Bakker een vrije trap naast. De prima spelende Emile Voogt wist Bart Aalbertsen op de doellijn van de 2-0 af te houden. De grootste kans aan Montfoortse zijde was voor Denny van Loen, maar zijn inzet, alleen voor keeper Mostert, ging net naast de goal. De laatste mogelijkheid was voor Sven de Heij die bij de tweede paal net naast kopte.

Na rust was er snel een grote kans voor SVL, maar Robin Vianen liet zich niet verrassen. Na een uur spelen wisselde Montfoort aanvallend waardoor linksback Emrah Baskak het steeds moelijker kreeg. Keeper Mostert wist een corner van Emrie Bakker nog net onder de lat vandaan te tikken. Tot dat moment kwam Montfoort voetballend niet door de stugge verdediging van SVL heen. Uit een dood spelmoment kon de opgekomen Ricardo Bakker inkoppen, maar Mostert kon eenvoudig redding brengen. De uitstekend spelende Sabir el Ghanjaoui (met geel) werd gewisseld voor Daan van de Poll. Na een verre inworp van Daan wist Jasper van de Haselkamp bij de tweede paal de bal achter Mostert te werken; 1-1 na ongeveer 80 minuten spelen. Bij SVL sloop de angst er een beetje in waardoor zij niet meer de rust wisten te bewaren. Toen Daan van de Poll wederom ver kon ingooien was de paniek in de SVL -verdediging zo groot dat een verdediger met een sierlijke kopbal zijn eigen keeper verschalkte; 1-2. Montfoort pakte zo drie belangrijke punten en weet op de ranglijst weer aansluiting met de middenmoot te krijgen.

Met z’n tienen red je het niet….

Foreholte - FC Oudewater 4-1

Op Sportpark Elstgeest stonden de Oudewaternaren in het oranje gehuld, tegenover een behoorlijk gemotiveerde tegenstander. Oudewater genoot tot dan van een lichte “overwinningsroes”. Immers een stijgende lijn was ingezet. Foreholte zinde op wraak voor de eerdere nederlaag dit seizoen. Of Oudewater het zou redden zonder een aantal afwezige aanvallers was de grote vraag.

De arbiter van dienst was er de oorzaak van dat er een uur lang tegen tien man moest worden gespeeld en dat brak hen uiteindelijk op. De wedstrijd werd wel pas in de slotminuten beslist; 4-1 was overigens geflatteerd te noemen. Foreholte kwam in de eerste minuten heel goed weg Een 100% kans werd door de actieve Bart Griffioen om zeep geholpen. Ook in die eerste minuten vertrok Olle Roffelsen geblesseerd het veld en pasten de Voorhouters de eerste wissel toe. Er ontwikkelde zich een goed en spannend voetbalgevecht waarbij Oudewater het eerste half uur de boventoon voerde. Meerdere kansen en kansjes werden echter niet benut, maar dit gold ook voor Foreholte waar Winkelmolen en Slobbe niet het geluk hadden waarop gehoopt werd. Het noodlot sloeg toe toen de dienstdoende referee tot echt ieders verbazing een rode kaart tevoorschijn toverde voor Oudewaternaar Walter van der Neut. Eerlijkheid gebiedt te zeggen, dat dit echt een behoorlijke overtreding was, die volkomen onnodig gemaakt werd! Maar rood was te veel van het kwade! De scheidsrechter drukte hiermee een stempel op de wedstrijd. Hierdoor moest trainer Redel een gedwongen tactische wissel toepassen waarvan Tim Goes het slachtoffer werd. En uiteraard kwam het initiatief nu bij Foreholte te liggen en uitblinker Gregor Zalewski scoorde vlak voor rust de 1-0.

Onmiddellijk na de thee rolde Oudewater even flink de spreekwoordelijke mouwen op en kon de Voorhoutse doelman Meeuwissen flink aan de bak. Bij paniek binnen de zestien van Foreholte kwamen Sven Rietveld en Lars Janmaat echter steeds net iets te kort. Toch was het Rietveld op heel goed aangeven van Nick van den IJssel die voor de gelijkmaker zorgde; 1-1 (52ste min.) Vijf minuten later lag slecht uitverdedigen van Oudewater aan de basis van een nieuwe achterstand. Joost Jansze profiteerde hiervan; 2-1 (57e min.) Met wat wissels wist Oudewater de tegenstander met z’n tienen toch nog onder druk te zetten en probeerde het ook met snelle uitbraken de gelijkmaker te forceren. Toen de pijp leeg was, scoorden respectievelijk Peer Ligtvoet; 3-1 (90e min)) en Ties Veenhof; 4-1 (90+2 min.)

Punten laten liggen

Drechtstreek - Haastrecht 1-1

De kansen op het binnenhalen van de tweede periodetitel zijn nog niet verkeken, maar Haastrecht bewees zichzelf bepaald geen goede dienst door twee van de drie punten in Papendrecht te laten liggen. De openingstreffer kwam ondanks een overwicht van de Haastrechtenaren van de thuisclub. Uit een corner werd verrassend gescoord; 1-0. Dat verontrustte de ploeg van Spencer niet. Het vertrouwen in een goede afloop bleef aanwezig.

Voor de rust liet aanvoerder Stephan Bakker dé kans op de gelijkmaker liggen. Dat herstelde hij in het tweede bedrijf toen hij de gelijkmaker op zijn naam liet schrijven; 1-1. De beste mogelijkheden om de winst binnen te slepen waren in het verdere verloop van de strijd voor de bezoekers, maar pogingen van zowel Tijmen Raateland (2x) als en Kevin de Jong werden niet verzilverd. Met vier andere ploegen blijft de kans op het winnen van de tweede periode. Eerst staat koploper GSC/ODS op de rol.

Belangrijke winstpartij

Gouda - Linschoten 0-1

Linschoten startte voortvarend en al in de eerste minuut liet Luca Baegen een poging tot een afstandsschot zien. Aansluitend ontstond een strijd tussen het fysiek sterkere Linschoten het combinerende Gouda. Verdedigend gaven de bezoekers met Vincent van Eijk als uitblinker geen krimp, hoewel Thom Ankoné in tweede instantie goed wegkwam bij een poging van Salah Azaaj die vrij voor het doel snoeihard inschoot.

Het spel golfde met veel inzet op en neer, maar dat werd in de 28e minuut doorbroken. Na een solo over rechts zag Linschoten kans de bal voor het volle doelgebied terug te leggen en daar stond aanvoerder Sam de Cruz klaar om de voorzet te verlengen richting linkerbenedenhoek, 0-1. Daarna herstelde het spelbeeld zich zoals voor het doelpunt. In de 44e minuut nog een goed schot van Gouda, dat de keeper in twee termijnen de baas was.

Na de thee deed de thuisploeg er alles aan om terug in de wedstrijd te komen.

Gouda was de bovenliggende partij, al moest het attent blijven op de uitvallen van Linschoten, dat met wissels steeds meer lengte in de ploeg zette. De grootste kansen voor Gouda ontstonden in her laatste kwartier. Mo Malah bood Mamush Verkerke een ideale mogelijkheid, maar keeper Ankoné kon er met een reflex een voet tegen krijgen. Een minuut later weer een scrimmage waaruit de bal uiteindelijk via via naast hobbelde. Ook op pogingen van de jeugdige Niels Mouthaan had keeper Ankoné een antwoord. Zo wist Linschoten met man en macht de belangrijke driepunter over de streep te trekken. De vreugde was groot, nu Linschoten, mede door het verlies van CVC Reeuwijk de directe degradatie lijkt af te wenden.

Twee gezichten

Cabauw - Rohda’76 4-3

Voor de mannen uit Cabauw was het zaak een goed resultaat neer te zetten. Al was het maar met het oog op de nabije toekomst waarin vooral tegenstanders uit de top van de ranglijst op het menu staan. In de eerste helft waren de krachtsverschillen niet echt groot en alles leek af te stevenen op een gelijke stand bij de rust. Schijnbar duurde de eerste helft enigszins te lang voor de bezoekers, want in de laatste vijf minuten van de eerste helft konden de roodwitten driemaal toeslaan. Zowel Nik Jongbloed als Lorenzo Wassink wisten het net te vinden. Jongbloed nam het leeuwendeel voor zijn rekening; twee.

Toen na de hervatting Jesper Versteeg er zelfs 4-0 van maakte, leek de strijd volledig gestreden. Er dreigde een complete walk-over voor de gasten uit Bodegraven. Zo ver liet Rohda’76 het niet komen. De ruggen werden gerecht en de tegenstander onder druk gezet. Dat resulteerde in doelpunten van Mitchell van Waveren en invaller Moussa Kalisse (2). De 4-3 viel in de slotminuut, te laat om alsnog orde op zaken te stellen.