Algemeen

Gerard van Hooff

Ouderwets slot

Argon - Montfoort S.V.’19 1-2

De spanning zat er flink op bij de spelers uit Montfoort. Er diende een positief resultaat te worden gehaald tegen het Mijdrechtse Argon dat op zijn beurt de punten nog harder nodig had om rechtstreekse degradatie te voorkomen. Bij Montfoort ging het om aansluiting te houden op de ranglijst. Voorzichtigheid was dan ook troef. We zagen na elf minuten een eerste poging van Thomas Koense namens Montfoort die slechts een hoekschop opleverde waaruit de bal uiteindelijk koppend naast de paal belandde. Voorzichtig ging de bal rond in het elftal waarbij aanval en middenveld moeilijk te bereiken waren. Na een actie van Timo Bakker buitenom kreeg Thomas Koense de kans om te schieten, maar zijn schot ging corner via een rug van een tegenstander. Uit de verkregen corner kopte Thomas in de handen van keeper Doezeman. Na ruim een half uur spelen werd de geheel vrijstaande Sven Beek aangespeeld. Die kapte zijn directe tegenstander uit en schoot de 1-0 via de binnenkant van de paal binnen. Argon had op dit moment het beste van het spel en kwam vlak voor rust wederom gevaarlijk door. De voorzet van Beek kon nog net door Jesper Kolfschoten onderschept worden. Rust 1-0.

Na rust probeerde Montfoort wat meer de schroom van zich af te werpen. Net voordat Menno Bergwerff en Emrie Bakker in het veld kwamen voor Timo Bakker en Thomas Koense wist Robin Vianen nog een hard schot van Argon uit zijn doel te ranselen. De wissels aan Montfoortse zijde pakten goed uit en de eerste kansen kwamen voor Emrie Bakker (net naast) en Menno Bergwerff (lat). Juran Doezeman wist fantastisch te redden op een kopbal van Teun Ros. Korte tijd later moest hij toch capituleren toen een scherp getrapte voorzet vanaf rechts -leverancier Bergwerff- door Denny van Loen binnen gewerkt werd; 1-1. De prima ingevallen Wiek Drost (Randy Meeuwsen) wist belangrijke duels op het middenveld te winnen waardoor Montfoort meer op de helft van Argon kon blijven. De wedstrijd ging op en neer en kort voor het einde van de officiële tijd kopte Menno Bergwerff nog een bal van de doellijn. Uit de aanval die daarop volgde moest Doezeman lossen op een schot en was het Denny van Loen die dankbaar de 1-2 op het bord zette (83e min.). Er volgden nog tien spannende minuten extra tijd waarin nog hachelijke situaties ontstonden. Uiteindelijk bleef het, tot grote vreugde van de Montfoorters, 1-2 en blijft Montfoort in de race. Argon speelt volgend seizoen een klasse lager.

Leiding in derde periode

Haastrecht - Groot-Ammers 3-1

Mede op basis van de resultaten van de naaste concurrenten deed Haastrecht goede zaken in de strijd om de derde periodetitel die ook een plaats in de tweede klasse kan opleveren. De bezoekers uit gene zijde van de Lek deden in het begin nauwelijks onder voor de thuisploeg. Erger nog, zij kwamen na een taxatiefout bij een verre ingooi aan de leiding na een schot van Ricky Eijkelenboom; 0-1. Meteen waren de spelers van de thuisploeg bij de les en met Thijmen Raateland als schutter-van-dienst kwamen de bewoners van Wilgenhorst nog voor de thee op een 2-1 voorsprong. Tussendoor had de Groot-Ammerse doelpuntenmaker Eijkelenboom nog van elf meter een strafschop gemist.

Verschillende mogelijkheden om de wedstrijd na de rust in het slot te gooien bleven onbenut. Het uitspelen van counters en een-op-een-situaties wilde maar niet lukken. Ook de vizieren van zowel De Bondt als Van den Berg van de bezoekers stonden niet op scherp. Maar nadat de arbiter terecht naar de penaltystip had gewezen en Björn van Leeuwen zich achter de bal posteerde was de 3-1 een feit. De teleurstelling bij de gasten was voelbaar.

Hattrick

Cabauw - VEP 4-1

De beste remedie tegen degradatiezorgen is het binnenslepen van drie punten. Tot die doelstelling was men bij Cabauw na een wat mindere periode ook gekomen. De weersomstandigheden in de open polder waren niet bepaald ideaal te nomen. De vlagerige wind en wat regen bemoeilijkten het uitoefenen van de voetbalsport en belemmerde de opbouw van achteruit danig. Alleen Nik Jongbloed had lak aan de omstandigheden en bracht zijn team aan de leiding door de bal vol in de kruising van paal en lat te deponeren.

Na de hervatting was de wind de beste kameraad van de thuisploeg. Robin Streng vergrootte de marge tot twee doelpunten en aansluitend deed Nik Jongbloed van zich spreken door nog twee doelpunten aan zijn openingsgoal toe te voegen. Een hattrick dus. Pas vlak voor het eindsignaal wisten de Woerdenaren iets terug te doen; 4-1.

Afgetroefd

Linschoten - Siveo’60 2-6

Linschoten liet zich in eigen huis volledig aftroeven door de ploeg uit Zegveld waarop een voorsprong van twee punten was gerealiseerd in de laatste wedstrijden. Met grote inzet en bij vlagen leuk voetbal wisten de Zegvelders in wezen de strijd al voor de thee te beslissen. De Bezoekers brachten een 0-4 voorsprong op het scorebord. Pas toen na een uur de 0-6 was bereikt was het team van coach Jos Verweij uitgeraasd. Het bood Linschoten de mogelijkheid nog tot ‘eretreffers’ te komen, met als resultaat een 2-6 eindstand. De Zegvelders kwamen heel gedreven uit de startblokken en al in de eerste minuut was Gerwin Verlaan dicht bij de openingsgoal. Die viel uiteindelijk in de 12e minuut toen Luuk Bregman zich op de rand van het strafschopgebied handig vrijspeelde en vervolgens van afstand raak schoot; 0-1. Het was de opmaat voor meer geel-blauwe glorie. Eerst tikte Gerwin Verlaan binnen op een door Teun Vroege doorgekopte cornerbal; 0-2. Siveo creëerde volop kansen en nog voor de thee maakte Gerwin Verlaan af op aangeven van Sven van de Plank (0-3) en liet Sjoerd Blonk de hele defensie zijn hielen zien om de 0-4 op het scorebord te zetten.

De tweede helft was een farce, zeker nadat Siveo binnen een dik kwartier de 0-6 liet aantekenen. Eerst scoorde Luuk Blonk na knap doorzetten van Luuk Bregman (0-5) en even later maakte Sven van der Plank uit een strafschop het halve dozijn vol; 0-6. De wedstrijd was gespeeld en het deerde de geelblauwen niet dat het roodwitte Linschoten uiteindelijk nog op een wat dragelijker 2-6 uitkwam. Alex Oskam en Joey van Kouwen waren daar verantwoordelijk voor.

Onverdroten verder

Sportief - SPV’83 0-4

Het duurt maar voort. In Noorden zette de mannen uit Polsbroek hun zegetocht vooralsnog voort. Niet alleen wisten de SVP’ers achterin de nul te houden, er werd liefst viermaal gescoord. Van de naaste belagers liet koploper Bolnes een reuzensteek vallen en won WDS uit Driebruggen met 3-0 tegen het op de laatste plaats verkerende De Rijnstreek. De thuisclub speelde vanuit de gesloten verdediging en hielden de nul. Dan behoef je slechts een keer te doelpunten om de competitiepunten mee naar huis te nemen. De Sportievelingen waren aanvankelijk een aantal malen dicht bij een doelpunt, maar keeper Jeroen Both stond op de juiste plaats. Door treffers van Stijn Achterberg en Lex van Maurik ging de rust in met een 0-2 voorsprong.

Na de hervatting wilden respectievelijk Sander Koolwijk en Sem de Bruin niet voor dit tweetal onderdoen. Ook zij beiden wisten het net te vinden; 0-4. Met nog twee duels voor de boeg tegen respectievelijk Moordrecht en naaste belager WDS leidt SPV de dans in de strijd om de derde periode en is ook de ruimte tot koploper Bolnes geslonken tot twee punten.

Hattrick voor Cromwijk

WDS - De Rijnstreek 3-0

De Driebruggenaren maakten geen fout tegen rode lantaarndrager De Rijnstreek koploper Bolnes daarentegen liet het zaterdag afweten. Daardoor zijn de WDS’ers tot op een punt genaderd van de koploper. Dat alles met nog twee wedstrijden voor de boeg. Eerst speelt WDS tegen Moerkapelle en in de slotwedstrijd tegen SPV ‘83 uit staat op de slotdag op het menu. De ploeg uit Polsbroek heeft slechts 1 punt minder dat WDS. Bolnes speelt de laatste wedstrijd tegen NOC/Kralingen. De Driebrugse doelpunten kwamen op naam van Eric Cromwijk (hattrick).

Stand

20 - 47 Bolnes
20 - 46 WDS
20 - 45 SPV’83
20 - 38 NOC/Kralingen

Thijmen Raateland als schutter-van-dienst
Het echtpaar Kok met burgemeester Laurens de Graaf.
Koninklijke onderscheiding voor het echtpaar Kok-van Zuijlen in Polsbroek 1 uur geleden