Afbeelding

Voetbalverslagen

Algemeen

Gerard van Hooff

Blue Lions verslaan The Good Old

Victoria - Montfoort S.V. 0-1

Montfoort SV ‘19 speelde zaterdag tegen het in 1893 opgerichte Victoria. De club vernoemd naar de Britse koningin van weleer speelt op het verzorgde Hilversumse sportpark aan ‘t Jagerspaadje. Het weer in groten getale aanwezige trouwe Montfoorts publiek was benieuwd naar de prestaties van het eigen team na de sensationele overwinning van vorige week. 

Het eerste half uur was het de thuisploeg die met veel balbezit Montfoort achteruit drong. Het eerste gevaar, na een kwartier spelen, kwam over links toen Luc den Otter de bal voorzette. Ricardo Bakker wist zich lang te maken en de bal nog net corner te koppen. De corner werd gepakt door Robin Vianen. Even later wist Randy Meeuwsen uit te breken, maar na een korte solo werd deze aanval onschadelijk gemaakt. Net voor rust kwam de snelle Luuk van Ommeren alleen voor Robin Vianen. Zijn stift over Vianen werd door Jesper Kolfschoten van de doellijn gekopt. Rust 0-0.

In de tweede helft had trainer Gert Kruys zijn team iets anders neergezet en Montfoort wist op die manier Victoria veel beter vast te zetten. Na een onderschepping door Emrie Bakker op het middenveld kon Timo Bakker op links buitenom gaan. Zijn inzet werd uiteindelijk tot corner verwerkt. Ook Victoria stichtte aan de andere kant weer gevaar. Een schot van buiten de zestien verdween net naast het doel van Robin Vianen. Bij de gasten kwam Jasper van de Haselkamp voor Daan van de Poll en Montfoort kreeg steeds meer grip op de tegenstander. Uit een voorzet van Emrie Bakker kon Denny van Loen koppen. Zijn inzet was echter te zacht en kon de keeper niet verontrusten. Sabir el Ghanjaoui schoot namens de Montfoortenaren hoog over. De volgende wissel aan Montfoortse zijde was Tijn Fransen voor Randy Meeuwsen. Tijn was nog maar koud in het veld of hij wist over links Jasper van de Haselkamp te bereiken. Jasper nam op randje zestien aan en kreeg van de verdedigers om hem heen de tijd om te draaien. Zijn schot verdwijnt hard in de linkerbovenhoek; 0-1 voorsprong met nog ruim een kwartier te spelen. Ook aan Hilversumse zijde werd gewisseld, maar nadat spelmaker Luc den Otter naar de kant gehaald werd kon Victoria voetballend nauwelijks meer op de helft van Montfoort komen. Kort voor tijd kwam Wiek Drost voor de moegestreden Denny van Loen. Uit een lange bal van achteruit werd Victoria nog eenmaal gevaarlijk. Robin Vianen klaarde de situatie. Volgende week weer een belangrijke wedstrijd; Montfoort SV ‘19 - Woudenberg aanvang 14.30 uur.

Counterend naar winst

SPV’81 - Kamerik 4-1

SPV heeft de smaak te pakken en voegde een nieuwe overwinning toe aan de reeks. Gemakkelijk ging dat niet. In de beginfase kwamen de groenwitten een aantal keren goed weg tegen de rode lantaarndragers. Die verzuimden de wedstrijd vroegtijdig naar hun hand te zetten. 

De schade bleef dus beperkt en gaandeweg toonde de thuisploeg een betere spelhouding. Die kreeg een opsteker toen Lex van Maurik SPV met een fraaie vrije trap aan de leiding bracht; 1-0. Vlak voor het rustsignaal maakte Stijn Achterberg er 2-0 van en kon de thee met een gerustgesteld gevoel gedronken worden.

Dat gevoel verdween lichtelijk toen het tweede bedrijf opnieuw matig gevoetbald werd. De bezoekers namen de gelegenheid te baat op jacht te gaan naar de aansluitingstreffer. Daar slaagden zij een kwartier voor tijd ook inderdaad in; 2-1. Gelukkig was het counterwapen van de thuisploeg niet bot en werd dat gehanteerd door Jonas Maaijen. Hij verzilverde een goed uitgespeelde tegenaanval met een doelpunt dat de marge weer op twee bracht; 3-1 (85e min). Daarna bracht een beauty van Stijn Achterberg de Polsbroekers in veilige haven; 4-1. De achterstand op leider Bolnes is inmiddels slechts twee competitiepunten.

Half dozijn

Haastrecht - Groote Lindt 6-1

Goede voornemens maken is eenvoudig. Ze in vervulling laten gaan een opgave. Na de winterstop ‘knallen’, was de wens van de thuisploeg. In het eerste duel na de rustpauze tegen de ploeg uit Zwijndrecht was het publiek getuige van een prima herstart, Na aanvankelijk een 2-0 score op het bord te hebben gezet door doelpunten van Robert Dongelmans en Kelvin Poot, moest de ploeg van Mike Spencer even de verdedigende stellingen wat nadrukkelijker betrekken. De mannen uit Zwijndrecht wisten de 2-1 op het bord te krijgen en gingen vol voor de gelijkmaker. Dat leverde in aanvallend opzicht de nodige ruimte op voor de geelzwarten. Thijmen Rateland wist hier het best van te profiteren. Hij leverde een hattrick af waarna Job Vloedgraven het halve dozijn volmaakte; 6-1. Voor Groote Lindt bleef de vraag of overwinteren in Albufeira wel de optimale voorbereiding is.

Van een koude kermis

Linschoten - Groeneweg 3-1

Met trainer Ed de Jong aan het roer verraste vriend en vijand door koploper Groeneweg aan de zegekar te binden. De in de voorbeschouwing als ‘laagvlieger’ gekwalificeerde Linschotenaren maakten dankbaar gebruik van de onderschatting die de mannen uit Zevenhuizen tentoonspreidden. Vinn van Riet opende de score voor de thuisploeg, waarna aanvoerder Sam da Cruz nog wat meer zout in de wonde strooide, Na de 2-0 ruststand wisten de mannen uit Zevenhuizen door Sleeuwenhoek de marge te verkleinen tot een doelpunt. Het was routinier Vincent van Eijk die uiteindelijk de wedstrijd op slot gooide; 3-1. Linschoten moet wel vol aan de bak om het gat van 10 punten naar een veilige plaats te overbruggen.

Lekkage in verdediging

Siveo - Cabauw 5-2

Cabauw heeft de mogelijkheid laten liggen zich naar de top van de vierde klasse te spelen. Op de Beemd liet Siveo weinig heel van de roodwitten uit Cabauw. Die hadden in verdedigend opzicht niet bepaald hun dag. Pas bij 5-2 namen de mannen uit Zegveld wat gas terug. Feitelijk lag de sterkste speelfase voor Siveo al in het eerste kwart van de wedstrijd. Het startte met open vizier. Zodanig zelfs dat het vanuit de counter de eerste kans aan Cabauw moest laten. Maar daarna was het echt Siveo dat dicteerde. Het nam binnen 20 minuten dan ook overtuigend afstand. Eerst was het Niek van der Wagt die snoeihard raak kopte uit een corner van Luuk Bregman (1-0). En even later bekroonde Harmen Visser een aanval over veel schijven op een heel toepasselijke fraaie wijze (2-0). Het betekende nog geen beslissing van de partij, want Cabauw was met haar heel behendige aanvallers uiterst gevaarlijk. Het kwam dan ook al snel vanuit de counter op 2-1 door Timo Faaij en kort daarna zelfs met een sterke kopbal van Stan van Bemmel weer op gelijke hoogte (2-2). Toch ging Siveo met een voorsprong rusten, omdat de sterk opgekomen Teun Vroege heel attent reageerde op een verdedigingsfoutje; 3-2.

Na de pauze was de geel-blauwe aanhang bepaald nog niet gerust op een goede afloop, met name omdat al snel doelman goalie Erik Streng geblesseerd moest afhaken. Invaller Sem Visser maakte echter bij zijn eerste acties al een heel betrouwbare indruk. Sterker: Siveo gaf na de thee nauwelijks kansen weg. Het wist de overwinning zelfs nog meer glans te geven. Eerst was het Sven van der Plank die genadeloos raak kopte uit een vrije trap van Luuk Bregman; 4-2 (60e min). Het slotakkoord was voor Erik Verlaan die in de 70e minuut knap werk van Sjoerd Blonk beloonde (5-2).

Voetbalprogramma

Zaterdag 3 februari

1e klasse B
14:30 - Montfoort SV ‘19 - Woudenberg
2e klasse C
14:30 - UVS - FC Oudewater
3e klasse C
15:00 - Unitas - VV Haastrecht
4e klasse B
14:30 - VEP - VV Linschoten
5e klasse B
14:30 - SPV ’81 - Stolwijk
14:30 - Sportief - WDS

VROUWEN

3e klasse D
14:30 - FC Oudewater - De Meern 2
4e klasse 2
14:00 - VV Haastrecht - Altior
4e klasse 5
11:30 - SCH ‘44 - Montfoort SV ‘19

Scania rally door Haastrecht.
Scania rally door Haastrecht 1 uur geleden
Afbeelding
Dertien mei 2 uur geleden
Volleybal in het Park 2023.
Volleybal in het Park viert dertigste editie in Stadspark Montfoort 16 uur geleden
Amazing Stroopwafels sluiten seizoen Cultureel Montfoort in stijl af.
Amazing Stroopwafels sluiten seizoen Cultureel Montfoort in stijl af 17 uur geleden
Afbeelding
Winkel in Oudewater en maak kans op één van de vele cadeaubonnen/-pakketten 18 uur geleden
Dauwtrappen door natuurgebied.
Dauwtrappen tijdens Hemelvaartsdag donderdag 9 mei 2024 19 uur geleden
Afbeelding
Voetbalverslagen en programma 21 uur geleden
 De inschrijvingen voor het recreantentoernooi komen langzaam binnen.
Recreantentoernooi bij tafeltennisvereniging TOP 23 uur geleden