Afbeelding

Voetbalverslagen: Weg omhoog ingeslagen?

Algemeen

HVV – FC Oudewater 1-2

De Diepput, het nostalgische sportpark in het Haagse, herbergt het oudste voetbalveld van Nederland en of dat niet genoeg is, HVV werd hier maar liefst tienmaal landskampioen. Maar dit was natuurlijk wel in een tijd dat er van (semi)profvoetbal in ons landje nog geen sprake was. Een historische plek dus waar ook de knusse uitstraling van het clubhuis annex lounge een plezierige indruk maakt op eenieder. Oudewater zou gedurende het verloop van de wedstrijd echter laten zien dat het niet onder de indruk was.

Afwezigheid

HVV moest het zonder de geschorste ‘ster’-speler Alex Bughoudt doen, maar dit woog niet op tegen de afwezigheid van diverse Oudewaterse spelers. Pas in de vijfde minuut kwamen de Hagenezen voor het eerst in de buurt van het doel van Kaj van den Heuvel, die, naar later zou blijken, uitgroeide tot de man van de wedstrijd. Daarvoor waren de eerste speldenprikjes voor Oudewater. Het eerste echte schot op doel door Gorlee was een makkie voor de Oudewaterse sluitpost. Ook een halfvolley van dezelfde speler maakte hij onschadelijk. Langzaamaan kregen de Oudewaternaren de wedstrijd in hun grip en het vervolg op een fraaie vrije trap van Micha Hulst had absoluut een beter lot verdiend. Max Hageman, de rechterverdediger notabene, was bij HVV de man waar het meeste gevaar vandaan kwam, maar vooralsnog stond de Oudewaterse defensie paraat als hij weer eens langs de lijn probeerde door te breken. Ooit zei een legendarische Oudewaterse zaterdagspeler “eerst voetballen en dan kunstjes”. Tim Goes wist dit gezegde af en toe echter goed te combineren. Voetballen en kunstjes leidden ertoe dat tweemaal de HVV-verdediging op het verkeerde been werd gezet. De tweede keer was het raak. Zijn slimme hakje belandde bij Lars Janmaat en die zorgde ervoor dat Willem La Lau kon binnentikken; 0-1 (35ste min). Bijna was het nog snel 0-2 als Ole de Mooij niet een mooie combinatie tussen Kick van Zuijlen en Sjoerd Wiltenburg had onderbroken. Vlak voor het Haagsche bakkie was het nog heel even benauwd voor het FCO-doel na een slimme snelle ingooi. Het was Micha Hulst die uiteindelijk voorkwam dat Lodewijk Dekker kon juichen.

Ook goed spel

Met snel en ook goed spel probeerden de HVV’ers onmiddellijk na de start van de tweede deel van de wedstrijd de Oudewaterse verdediging onder druk te zetten en dat lukte. Bij het uitverdedigen werd een van de Oudewaterse verdedigers dermate onder druk gezet dat hij te zacht terugspeelde op de doelman; 1-1 door Connor Coward, die er slim gebruik van maakte (55ste min.). Toch bleef Oudewater goed en degelijk voetballen en werd de nieuwe hoop bij HVV al snel de bodem ingeslagen. Een aanval via de immer hardwerkende Bart Griffioen en Lars Janmaat leverde een hoekschop op die eerst nog goed verwerkt werd door De Mooij en zijn collega’s, maar de door Janmaat opnieuw ingebrachte bal werd door het hoofd van Ivo Anbergen vakkundig binnen geknikt. Doelman Guus Dicke was geslagen; 1-2 (67ste min.). Na dit doelpunt ging de Haagse ploeg voor alles of niets. Met name een vrije trap van Phil Altimari veroorzaakte nog even wat gevaar voor het doel van Van den Heuvel, maar genoemde goalie wist de bal tot hoekschop te verwerken. Oudewater bleef de bovenliggende partij en had zelfs de meeste kans(en) om nog verder afstand te nemen. Thomas Hoogenboom, Tim Goes en Bart Griffioen waren er wel dichtbij. In de blessuretijd veroorzaakte een aantal hoekschoppen nog even wat onrust in de Oudewaterse verdediging, maar dat alles werd naar behoren opgelost. Ook Nick van den IJssel kreeg in de allerlaatste seconden nog een kans maar het bleef uiteindelijk bij een met 1-2 verdiende overwinning. Weer iets dichter bij de minimaal gewenste 9e plaats was vandaag het uitgangspunt van FCO. Zaterdag wacht Kagia. Deze club staat wat lager in de rangschikking maar is ook aan een goede reeks bezig. Oudewater is gewaarschuwd.

Stand:

1         VUC                        18 11         4         3         37

2         SV DONK         18 9         7         2         34

3         HVV                        18 9         6         3         33

4         Alphia                 18 9         4         5         31

5         RCL                         18 8         4         6         28

6         Foreholte                 18 7         7         4         28

7         UVS                         18 6         7         5         25

8         SVC ‘08                 18 6         4         8         22

9         CSW                        18 6         4         8         22

10 EMM ‘21                 18 5         5         8         20

11 FC Oudewater 18 5         5         8         20

12 SV Nieuwkoop        18 5         3         10         18

13 Kagia                 18 4         3         11         15

14 Olympia (G)         18 2         5         11         11

Naar plaats zes

Meerkerk - Haastrecht 0-2

Met nog acht wedstrijden voor de boeg heeft Haastrecht duidelijk gemaakt zich te willen mengen in de strijd om promotie naar de tweede klasse, Echt opzienbarend was de start van de uitwedstrijd in en tegen Meerkerk niet. Verdedigend was er weinig op het optreden van de Haastrechtenaren aan te merken. De verdediging stond goed, maar aanvallend haperde de Haastrechtse machine op een schot tegen de paal na vooralsnog. Maar met aanvoerder Stephan Bakker als leverancier wist Joep Wijnands toch nog voor de rust de 0-1 op het bord te krijgen.

Na de hervatting kwam Haastrecht tot een tweede doelpunt. Weer speelde Stephan Bakker de rol van aangever en dit keer was de rol van afronder toebedeeld aan Joep Vloedgraven; 0-2. Tevredenheid troef na afloop. De blik is definitief naar boven gericht. (Joep Wijnands (8) demonstreert zijn vertrouwen in zijn doelman) (Bron SV Meerkerk)

Punten gepakt

Be Fair - Linschoten 1-2

Van slag

Cabauw - Groeneweg 1-3

Doelman Rudy Beumkes was er oorzaak van de Groeneweg niet met grote cijfers de terugreis naar Zevenhuizen kon ondernemen. Binnen de kortste keren hadden de mannen uit eerdergenoemde plaats er drie in zitten en dreigde Cabauw weggespeeld te worden. 

De ploeg is enigszins van slag na een wel erg enthousiast begin waarin een positie in de bovenste regionen een optie leek. De huidige koplopers in de vierde klasse moesten terdege rekening houden met de roodwitten. Die fase is nu achter de rug. Hoewel; de eerste periodetitel blijft natuurlijk in handen en deelname aan de verlenging van de competitie is een feit. Jesper Versteeg maakte de einduitslag nog enigszins dragelijk door er 1-3 van te maken uit een vrije trap.

1         ONA                                 18         11         5         2         38

2         Groeneweg                        18         11         3         4         36

3         Bergambacht                 18         11         3         4         36

4         FC Perkouw                 18         9         6         3         33

5         CVV Be Fair                 18         9         2         7         29

6         VV Cabauw                        18         9         1         8         28

7         VEP                                 18         8         3         7         27

8         Dilettant                         18         8         2         8         26

9         ROHDA ‘76                 18         7         4         7         25

10 SC Woerden                 18         7         1         10         22

11 SIVEO ‘60                         18         5         5         8         20

12 VV Linschoten                18        6         1         11         19

13 CVC Reeuwijk                 18         4         0         14         12

14 SV Gouda                         18         2         2         14         8

Debuut voor polsstokverspringer

SPV’81 – Gouderak 2-0

Op een moeilijk bespeelbaar veld pakte SPV de vorige week losgelaten draad weer op. Spelend vanuit een gesloten verdediging gaven de Polsbroekers weinig tot niets weg. Het wachten war dan ook op een doelpunt van een van de voorwaartsen. Dat wachten werd beloond na een goed uur spelen. 

Een actie van Sander Koolwijk werd op onjuiste manier onderbroken en de arbiter wees naar de penaltystip. Vanaf 11,15 meter wilde Stijn Achterberg het varkentje wel even wassen. De doelman van Gouderak keerde de strafschop in eerste instantie, maar Jonas Maaijen wist met zijn laatste daad van de partij het doelpunt toch nog te scoren; 1-0. Hij werd vervangen door de zeventienjarige Ferran Houdijk die meteen maar de lijnen ging uitzetten en bovendien zijn optreden bekroonde met een doelpunt waarmee de hoop in de Gouderakse gelederen definitief verdween; 2-0. Sportliefhebbers buiten het voetbal kennen de jeugdige doelpuntmaker als de Nederlandse Kampioen polsstokverspringen bij de jongens.

Staken na verbaal incident

WDS – NOC Kralingen gestaakt bij 3-0

Gestaakt wegens beenbreuk of vanwege een blessure van de scheidsrechter staat af en toe vermeld in de rij met uitslagen. Dit keer komt WDS in dit rijtje tevoorschijn. Een kwartier voor tijd werd de wedstrijd afgeblazen bij een 3-0 voorsprong voor de gastheren. De tegenstanders uit Kralingen hadden er geen zin meer in, omdat zij zich door onwelvoeglijk taalgebruik van de tegenstander gekwetst voelden. 

Dat gebeurde tijdens een woordenwisseling na het derde doelpunt van de WDS’ers rond de 75e minuut. Het heeft er dan ook alle schijn van dat de KNVB – indien noodzakelijk en na lezing van de rapportage – te eniger tijd de wedstrijd zal laten uitspelen. Er stond zaterdag wel iets op het spel. Na het binnenhalen van de tweede periodetitel kon WDS immers de sprong naar de tweede positie op de ranglijst steviger maken. Dat gelukte. Gedurende de hele wedstrijd waren de zwartwitten heer en meester en zorgden zij ervoor dat de bezoekers nauwelijks kansen wisten te creëren. Elwin van der Stigchel zorgde voor de openingsgoal door een door hem zelf gemiste strafschop alsnog koppend van de juiste rebound te voorzien; 1-0. Het overwicht werd nadien van een doelpunt voorzien door Matthijs Omta die een afstandsschot in petto had; 2-0.

Na de hervatting veranderden de krachtsverhoudingen nauwelijks. WDS behield het beste van het spel en drukte dat uit met een doelpunt van Jaco de Hoog die goed anticipeerde op een foutieve kopbal van een Rotterdamse verdediger; 3-0. Daarna waren de rapen gaar en bleek de verbale strijd niet meer in de kiem te smoren. Wordt waarschijnlijk gevolgd.

Stand 5e klasse:

1         Bolnes                                16         13         2         1         41

2        WDS                                 15        11        0         4         33

3         NOC Kralingen                 15         9         4         2         31

4        SPV ‘81                         15        10        0         5         30

5         Stolwijk                         16         7         4         5         25

6         Moordrecht                        16         7         3         6         24

7         ASW                                 16         6         2         8         20

8         Moerkapelle                 16         5         2         9         17

9         Sportief                         16         4         4         8         16

10 Gouderak                         16         4         4         8         16

11 Kamerik                         16         3         1         12         10

12 Rijnstreek                         15         1         2         12         5

Voetbalprogramma

Zaterdag 23 maart

1e klasse B

14:30 - Montfoort SV ‘19 - DVVA

2e klasse C

14:30 - FC Oudewater - Kagia

3e klasse C

14:30 - VV Haastrecht - Arkel

4e klasse B

15:00 - VV Linschoten - Cabauw

5e klasse B

14:30 - Rijnstreek - SPV ’81

14:30 - ASW - WDS

VROUWEN

3e klasse D

12:00 - DVSU - FC Oudewater

4e klasse 2

10:00 - Donk - VV Haastrecht

12:00 - Zwaluwen 2 - Montfoort SV ‘19

Peter Bremer spelend op het klavier van het carillon van Haastrecht.
Carillonbespeling in Haastrecht 1 uur geleden
Scania rally door Haastrecht.
Scania rally door Haastrecht 3 uur geleden
Afbeelding
Dertien mei 4 uur geleden
Volleybal in het Park 2023.
Volleybal in het Park viert dertigste editie in Stadspark Montfoort 18 uur geleden
Amazing Stroopwafels sluiten seizoen Cultureel Montfoort in stijl af.
Amazing Stroopwafels sluiten seizoen Cultureel Montfoort in stijl af 19 uur geleden
Afbeelding
Winkel in Oudewater en maak kans op één van de vele cadeaubonnen/-pakketten 20 uur geleden
Dauwtrappen door natuurgebied.
Dauwtrappen tijdens Hemelvaartsdag donderdag 9 mei 2024 21 uur geleden
Afbeelding
Voetbalverslagen en programma 23 uur geleden