Voetbalverslagen

Na het verlies vorige week in Gouda was de vraag hoe Montfoort zaterdag vandaag zou acteren tegen het Amsterdamse DVVA. In de uitwedstrijd was al gebleken dat dit een goed voetballende ploeg is met veel beweging en vaardige spelers. Na tien minuten spelen werd Jasper van de Haselkamp door Timo Bakker diep gestuurd en deze stevende alleen op de keeper af. De snel uitlopende keeper wist het schot van Jasper te keren. Later zou blijken dat dit een van de spaarzame kansen zou zijn voor de thuisploeg. DVVA nam volledig het heft in handen en wist na ruim een kwartier spelen op voorsprong te komen na verkeerd opbouwen van Montfoort. Robin Vianen wist het schot van afstand nog te pareren, maar hij was kansloos op de binnentikker die daarop volgde; 0-1. DVVA bleef domineren en vooral veel kansen creëren. Met enkele hachelijke situaties voor de goal bleef uiteindelijk toch de tweede goal uit.

Naïef Montfoort

Monftfoort S.V.’19 - DVVA 0-2

De hoop was om met 0-1 de rust te halen en dan orde op zaken te stellen. Helaas was dit ook niet het geval. Don Mimpen kwam in een 1-op-1-situatie terecht waarbij hij met een handsbal de speler van DVVA van scoren af kon houden. De gegeven penalty werd onberispelijk binnengeschoten; 0-2. Tevens de ruststand. Na rust was er een scherper Montfoort, maar de verschillen met DVVA bleven groot. Denny van Loen kon op aangeven van Thomas Koense de aansluitingstreffer binnen schieten, maar zijn inzet werd naast getikt. Het was een van de laatste wapenfeiten van Montfoort. DVVA bleef de betere ploeg en wist de score niet verder uit te breiden. Voor Montfoort is er werk aan de winkel om bij de laatste vijf plaatsen weg te blijven.

Na de winter ongeslagen

Haastrecht - Arkel 3-1

‘Onder de rook van Gouda’ met hier en daar een bui en de wind alom aanwezig moest een dapper verdedigend Arkel in de eerste helft slechts een doelpunt toestaan. Dat kwam op naam van aanvoerder Stephan Bakker. De mannen uit Arkel slaagden er nog voor de pauze in langszij te komen en het was Han Dubbeldam die verantwoordelijk was voor de gelijkmaker; 1-1.

Na de hervatting maakte Arkel het voetballeven van de thuisploeg moeilijk door stug te verdedigen en weinig tot niets weg te geven. Zelf zochten de bezoekers hun heil in pogingen met de lange bal het heiligdom van de Haastrecht-doelman de Wit te bereiken. Met de wind in de rug stuitten de Haastrecht-aanvallers veelal op de Arkelse muur. Pas tien minuten voor het eind konden de geelzwarten toeslaan door Thijmen Raateland; 2-1. Niet veel later maakte Robert Dongelmans aan de nog aanwezige illusies een eind door de marge naar twee doelpunten te tillen; 3-1. Arkel ging zoals dat heet ‘strijdend ten onder’. Waar zij de blik naar de onderkant van de ranglijst richten, blijft de aandacht voor de Haastrechtenaren nog immer naar boven gericht.

Zevenklapper

Linschoten – Cabauw 7-2

Bij Linschoten heeft men de moed nog niet opgegeven. Tegen Cabauw -winnaar van de eerste periode – werd weer eens ouderwets uitgehaald. Met name in de tweede helft speelden de bezoekers uit Cabauw ver onder de maat. Zij zijn -volgens de staf- toe aan een bezinningsweekend en daar leent Pasen zich uitstekend voor. In de eerste helft wisten de roodhemden de schade nog enigszins beperkt te houden en bood de 3-2 ruststand nog wel enig perspectief. Doelpunten van de zijde van de thuisploeg werden gescoord door Tom Mooij, Vincent van Eijk en Sam da Cruz. Daar wist Cabauw in de persoon van Jeroen Hoppe (hij scoorde de 2-1) en Nik Jongbloed (ook een aansluitingstreffer, 3-2) nog voldoende tegenover te stellen om moed te houden voor het tweede bedrijf.

Deze wens kwam niet uit. Cabauw zakte ver terug en daar profiteerden de gastheren genadeloos van. Liefst vier doelpunten moesten op het bord worden bijgeschreven. Een zevenklapper aldus. De hoofdrol was voor Sam da Cruz die nummer 4 en 7 voor zijn rekening nam. Joey van Kouwen speelde die rol waar het ging om de 5-2 en de 6-2. Da Cruz was dus goed voor een hattrick.

Tweeluik deel 1

De Rijnstreek - SPV 2-3

Door afgelastingen in het verloop van de competitie stonden er voor de Polsbroekers twee opeenvolgende wedstrijden tegen de mannen uit Nieuwerbrug op het menu. Twee wedstrijden tegen dezelfde tegenstander. Welhaast een Europa Cup-scenario. De Rijnstrekers staan stijf op de onderste plaats en mogelijk had dat invloed op de instelling van de bezoekers. Zij immers doen nog ijverig mee aan de strijd om de bovenste plaats door een reeks aan overwinningen aaneen te rijgen. De Rijnstreek maakte van meet af aan korte metten met de bezoekers en wisten de rust te behalen met een 1-0 voorsprong. Reden voor een ‘goed gesprek’ in de pauze.

Het had er alle schijn van dat deze sessie zijn uitwerking had gemist, want pal na de hervatting bracht De Rijnstreek de voorsprong op 2-0 door een penalty. Die had aan Polsbroekse zijde een wake-up call tot gevolg. Gelukkig stonden toen onze spitsen op. Na de aansluitingstreffer van Sander Koolwijk (1-2) ging SPV beter spelen en kon de Rijnstreek onder druk worden gezet. Stijn Achterberg maakte eerst gelijk -2-2- en schoot zijn ploeg in de slotfase vanaf de penaltystip naar de winst; 2-3. Aankomende zaterdag komt De Rijnstreek op bezoek voor het inhaalduel. Dan zal SPV ongetwijfeld beter voor de dag komen voor het trouwe thuispubliek.

Voorsprong verspeeld

ASW – WDS 2-2

WDS slaagde er in Waddinxveen niet in de volle buit binnen te halen en daarmee drie punten bij te schrijven. Zowel voor als na de rust kwamen de Driebruggenaren op een voorsprong, maar evenzovele keren kwamen de gastheren langszij. Eric Cromwijk was verantwoordelijk voor het openingsdoelpunt (0-1) en Yorick Ruizendaal voor de 1-2. Van Holy en De Mooij brachten de zwarten uit Waddinxveen langszij.

Voetbalprogramma zaterdag 30 maart

5e klasse B
14:30 - SPV ’81 - Rijnstreek

VROUWEN
4e klasse 2

14:00 - VV Haastrecht - RVC ‘33

Jorienne Baas, de winnares bij de dames.
Polsstokverspringseizoen spectaculair van start in Kockengen 7 uur geleden
Oecumenische Pinksterviering in Haastrecht 8 uur geleden
De onthulling van het gedenkteken in februari.
Gedenkteken Lopikerwaard helemaal af 11 uur geleden
Peter Bremer spelend op het klavier van het carillon van Haastrecht.
Carillonbespeling in Haastrecht 13 uur geleden
Scania rally door Haastrecht.
Scania rally door Haastrecht 15 uur geleden
Dertien mei 16 uur geleden
Volleybal in het Park 2023.
Volleybal in het Park viert dertigste editie in Stadspark Montfoort 15 mei, 19:00
Amazing Stroopwafels sluiten seizoen Cultureel Montfoort in stijl af.
Amazing Stroopwafels sluiten seizoen Cultureel Montfoort in stijl af 15 mei, 18:00