Verslagen en programma voetbal

Zuidvogels - Montfoort S.V’19 3-0

Verlies bij koploper

De Montfoortse bezoekers hadden een langere reistijd naar Huizen, door de Galecopperbrug bij Utrecht deels was afgesloten voor verkeer. In het begin van de wedstrijd was het een op het oog gelijk opgaande strijd met kleine kansen aan beide zijden. Na een kwartier spelen lag het rechts in de verdediging bij Montfoort geheel open en kon Imar Kort inschieten. De bal kreeg net voor de lijn het beslissende tikje van Nigel van Zelst; 1-0. Op een diepe pass van Don Mimpen kreeg Jasper van de Haselkamp een prima kans. Helaas ging zijn inzet over de goal. Even later was het Menno Bergwerff die op aangeven van Jasper van de Haselkamp een kans kreeg bij de eerste paal. Ook zijn inzet ging over waarbij de scheidsrechter ook nog hands had gezien. Na ruim een half uur spelen werd Montfoort over links uitgespeeld en was het wederom Nigel van Zelst die kon scoren; 2-0.

Na enkele wissels in de rust kwam Montfoort terug met een opstelling die voor de meegereisde supporters logischer was. De tweede helft bleek een formaliteit. Montfoort kon het Zuidvogels niet moeilijk maken waarbij de thuisclub rustig afwachtte op een kansje dat komen ging. Na 75 minuten was het opnieuw Van Zelst die midden voor de goal kon binnentikken;3-0.

Komende twee weken zijn er heel belangrijke wedstrijden voor Montfoort; thuis tegen De Meern en dan uit tegen Argon. Om bij de laatste vijf plaatsen weg te blijven zijn punten hard nodig.

Kopie van de thuiswedstrijd

VUC - Oudewater 3-2

‘Tegen de verwachting in werd het een uitermate aantrekkelijke pot voetbal, waarbij het laag geklasseerde Oudewater aan het kortste eind trok ondanks het veel betere spel van de Oudewaterse elf. Een greintje meer geluk was wel op zijn plaats geweest, hoewel ook het prima spel en het geluk van de Haagse doelman Hasper de nodige invloed had op de uitslag. De Oudewaternaren hadden absoluut meer verdiend, op basis van de inzet en het vertoonde spel viel de thuisclub niets te verwijten’.

Zo begon het verslag van de eerder dit seizoen gespeelde thuiswedstrijd van FCO dat de oud(e)-Hagenezen ook wel Vee U See noemen. Vervang het dikgedrukte door respectievelijk lager, Ruesen en bezoekers en het totaalbeeld van deze wedstrijd is weer compleet. Het werd wel weer een heus voetbalgevecht.

De Harder en Redel

Het eens zo roemruchte en wat elitaire VUC, met ooit international Bertus de Harder in de gelederen, had ook zaterdag de handen vol aan het team van de binnenkort afscheidnemende trainer Redel, die toch steeds weer zijn mannen weet te inspireren. In de eerste helft grossierden de Oudewaternaren in afgekeurde doelpunten, waarbij de neutrale toeschouwer hier en daar weleens wat vraagtekens had. De invloed van de twaalfde man was hierbij jammer genoeg te veel aanwezig. Na een dik half uur spelen viel toch het eerste Haagse doelpunt. Bij zijn tweede poging schoot Brent Biesheuvel raak, maar ook aan dit doelpunt zat een ‘luchtje’; 1-0. Het leek een nog grotere stimulans voor de Geelbuiken. Nog massaler werd het doel van de jonge doelman Axel Ruesen gezocht en gevonden. Na een scrimmage en goed voorbereidend werk van Thomas Hoogenboom en Sven Rietveld was het verdediger Ties van de Werf die kort voor rust voor de 1-1 tekende.

Haags bakkie

Na het inmiddels ook beroemde Haagse bakkie pleur begonnen beide elftallen aan de tweede helft zonder wissels. Meestal is dat een teken dat de trainers niet ontevreden zijn. Een botsing tussen doelman Kaj van der Heuvel en een van de Haagse spelers deed het ergste vermoeden. Gevreesd werd er voor kaarten en blessures, maar gelukkig voor iedereen liep dit met een sisser af. Oudewater pakte trouwens gewoon de draad weer op en zette VUC met de rug tegen de muur. Toch probeerde Biesheuvel het nog eens met een schot aan de overzijde en soleerde Andani Ollie een paar keer gevaarlijk door de Oudewaterse verdediging. Er moest weer geknoei achterin bij FCO aan te pas komen om VUC weer aan een doelpunt te helpen. Doorzetten van Quinten v.d. Kraaij zorgde voor de 2-1 (65ste min.) En weer moesten de Oudewaterse mouwen worden opgestroopt. O.a. een kopbal van aanvoerder Ivo Anbergen verdween langs de verkeerde kant van de paal en ook Willem La Lau had niet het geluk dat hem toekwam. En toen viel het geluk de verkeerde kant op. Jeffrey van Roon zag tot zijn verbazing zijn vrije trap vanaf zo’n 30 meter hopeloos stuiterend het Oudewaterse doel ingaan terwijl diverse verdedigers, inclusief de doelman, dit had kunnen voorkomen; 3-1 (72e min). Een klein kwartiertje later bracht Willem La Lau de stand op 3-2 uit een goed genomen vrije trap van Sven Rietveld. Een gelijkspel leek er toch nog aan te komen, maar referee en linesman gooiden bij een scrimmage voor het VUC-doel om een onduidelijke reden roet in het eten. Oudewater kreeg niet wat het verdiende.

Kink in kabel

Alblasserdam - Haastrecht 2-1

Haastrecht trof in Alblasserdam de tegenstander van die naam. De thuisploeg had de punten met het oog op degradatieperikelen hard nodig maar ook de bezoekers konden de punten met het slot van de competitie in zicht meer dan goed gebruiken. Deze uitgangspunten leidden niet direct tot een aantrekkelijke pot voetbal. Tot aan de 25e minuut leden beide partijen veel onnodig bal bezit en behoorden kansrijke gebeurtenissen niet tot het spel. Na een grote mogelijkheid waarbij een inzet van de thuisploeg van de lijn werd gehaald, brak Wermesfelder de wedstrijd open door na bijna een half uur de bal met een geplaatst schot achter doelman Groenendijk te schieten; 1-0. Vlak voor de rust raakte Gorer namen de thuisploeg nog de onderkant van de Haastrechtse lat en kwamen de bezoekers goed weg. Na rust wist Haastrecht in de 60e minuut gebruik te maken van een miscommunicatie in de Alblasserdamse defensie en scoorde de 1-1. In de 65e minuut werd Wermesfelder binnen de beruchte lijnen gevloerd en mocht Samet Gorer met zijn strafschop de 2-1 aantekenen.

Bloedneus

Cabauw - FC Perkouw 1-2

Een bloedneus speelde een cruciale rol bij de ontmoeting tussen Cabauw en de ploeg uit Berkenwoude. Nadat de bezoeker in een gelijk opgaande partij op een 0-1 voorsprong waren gekomen door Jarno Butter, paste de scheidsrechter het principe ‘goal gaat voor penalty’ niet toe toen er hands gemaakt was. De bal moest alsnog op de stip. Niet Stan van Bemmel mocht het vonnis voltrekken, omdat deze met een bloedneus naar de kant moest. Frank Rooken was zijn plaatsvervanger. Deze klaarde het klusje echter niet en schoot de bal over het doel. achter de bal, maar schoot deze hoog over. De paal voorkwam na rust tot twee keer toe de gelijkmaker, waarna FC Perkouw in de omschakeling opnieuw toesloeg. Doelman Verstappen van FC Perkouw moest er met rood af en werd vervangen door een invallende veldspeler. Die kon de aansluitingstreffer van Stan van Bemmel niet voorkomen, maar daar bleef het; 1-2

Flow verlengd

Linschoten – Woerden 1-0

De beslissing viel 5 minuten voor het eindsignaal. Aanvoerder Sam da Cruz maakte toen de winnende goal. Daarmee kreeg de flow waarin de Linschotenaren verkeren een uiterst positief gevolg. De strijd om lijfsbehoud gaat verder.

Erop en erover

Kamerik - SPV’81 1-3

Het had er alle schijn van dat de Polsbroekenaren een off-day hadden. Ze begonnen zwak aan de wedstrijd en keken lange tijd tegen een 1-0 achterstand aan. De conditionele gesteldheid van de ploeg gaf deze middag de doorslag. Met Ken Wiltenburg als animator op het middenveld werd terug geknokt en Wiltenburg groeide uit tot de beste man op het veld. In het laatste kwartier waren Stijn Achterberg, Lex van Maurik en Sander Koolwijk trefzeker en boog SPV’81 de opgelopen achterstand om in een 1-3 voorsprong. Zo deed de outsider in de competitie goede zaken op de ranglijst. Een derde positie en de leiding in de derde periode.