Elvira Schenk poseert met twee schilderijen die veel voor haar betekenen.
Elvira Schenk poseert met twee schilderijen die veel voor haar betekenen. Foto: Sjoukje Dijkstra

Linschotense Elvira exposeert in Galerie Montfoort

Algemeen

Sjoukje Dijkstra

De meeste mensen kennen haar als razende reporter voor de krant, maar ze doet veel meer dan dat. Van mei tot eind augustus exposeert Elvira Schenk (41) in Galerie Montfoort. Haar liefde voor schilderen combineert ze met een leven vol verantwoordelijkheden als moeder, echtgenote en zelfstandig ondernemer.

Geboren en getogen in het nabijgelegen Woerden, heeft de inmiddels ingeburgerde Linschotense een schat aan ervaringen opgedaan die haar creativiteit voeden en haar schilderijen tot leven brengen. “In mijn dagelijks leven vervul ik diverse rollen”, vertelt Elvira. “Van het begeleiden van kinderen met leer- en gedragsproblemen tot het geven van lessen aan leerlingen in een plusklas. Daarnaast ben ik correspondent voor lokale nieuwsmedia en geef ik tekenlessen en workshops aan kinderen tijdens de vakanties.”

Buiten haar professionele leven is Elvira een toegewijde moeder van drie kinderen en een gelukkig getrouwde vrouw, haar echtgenoot Martijn aan haar zijde. In hun vrije tijd geniet het gezin van het buitenleven, vaak kamperend in een tent en het verkennen van musea en kastelen. Maar wat Elvira echt in vuur en vlam zet, zijn evenementen zoals Comic Cons en Elfia, waar ze haar passie voor popcultuur en schilderkunst samenbrengt. “Op Comic Cons ontmoet ik graag acteurs en laat ik handtekeningen zetten op mijn schilderijen, die ik van hun karakter heb gemaakt”, vertelt Elvira enthousiast. “Het voegt een persoonlijk tintje toe aan mijn kunstwerken en maakt ze uniek.”

Hoewel Elvira al haar hele leven tekent en schildert, heeft ze pas recentelijk de stap gezet om haar werk aan een breder publiek te tonen. Met een mix van zelfvertrouwen en bescheidenheid heeft ze haar weg gevonden naar verschillende exposities, waaronder de huidige tentoonstelling in Galerie Montfoort. “Het kwam eens ter sprake, omdat ik vanwege een artikel over een andere expositie contact had met Piet en Marcel. Ik heb het niet eerder gedaan, omdat ik een poos niet heb geschilderd en ook omdat ik het lang niet goed genoeg vond om te laten zien. Het is meer dat ik door reacties van anderen meer zelfvertrouwen heb gekregen en doordat ik op een schilderij zulke positieve reacties kreeg op de Comiccon heb ik een soort punt gezet achter mijn onzekerheid. Ik heb toen voor mezelf bedacht: Wat is het engste dat ik kan doen? Dat was een handtekening op een schilderij laten zetten. Mijn eerste handtekening was van de acteur Colin O’Donoghue, onder ander bekend van de serie ‘Once upon a time’. Zijn reactie: ‘Wauw, it’s amazing’, maakte dat ik een hoofdstuk heb gesloten en weer ruimte had om verder te leren en te groeien.”

Hiervoor exposeerde ze haar schilderijen in IJsselstein. Ze schildert vooral inspirerende figuren zoals Elvis Presley en Robbie Williams. Elvira: “Ik schilder wat mij raakt, of het nu mijn eigen kinderen zijn of personages uit mijn favoriete series. Het is een uitdrukking van mijn emoties en interesses.” Voor de toekomst blijft Elvira haar vaardigheden aanscherpen door het volgen van masterclasses bij Iris Frederix. Ze sluit niet uit dat ze in de toekomst meer zal exposeren, maar voor nu ligt haar focus op het verkennen en ontwikkelen van haar artistieke talent. “Elk schilderij is een stukje van mezelf”, zegt Elvira.

Volg Elvira Schenk op haar artistieke reis via haar Instagram-account @Elviraschenkkoeleman en blijf op de hoogte van haar nieuwste creaties. Galerie Montfoort nodigt u uit om de expositie Zomerprikkels met Elvira Schenk en anderen te bezoeken en te genieten van een grote diversiteit aan kunstwerken van diverse lokale kunstenaars.

Tijdens herdenkingsmomenten worden er lichtjes op de graven geplaatst.
Adoptie oorlogsgraven Montfoort 18 uur geleden
Afbeelding
Oudewater dementie vriendelijk! 20 uur geleden
Ruzie om een nest.
Ruzie om een nest gisteren
De heer Lam aan het werk.
Een heel bijzonder en meeslepend verhaal 17 mei, 19:00
Patricia Aschman startte een lobby voor een hondenlosloopgebied in het Stadspark. Haar viervoeters kunnen straks vrij ravotten in een afgeschermd gebied in het Stadspark.
Eindelijk! Montfoort krijgt een hondenlosloopplek in het Stadspark... 17 mei, 18:00
Ben je benieuwd hoe het is om een muziekinstrument te bespelen?
Open Muziekochtend in de Thuishaven 17 mei, 14:00
Boezemmolen nummer 6: wieken in de wind.
Open molendag 17 mei, 12:00
Afbeelding
Lijst van gevonden en vermiste dieren 17 mei, 09:00