De Lentemarkt... terug van weggeweest.
De Lentemarkt... terug van weggeweest. Foto: pr

De Lentemarkt is terug in Montfoort...

Algemeen

Sjoukje Dijkstra

Na een paar jaar van afwezigheid is het eindelijk weer tijd voor de Lentemarkt in Montfoort! Op zaterdag 13 april tussen 10.00 en 16.00 uur bruisen de winkelstraten van Montfoort van de activiteiten, waardoor een levendige sfeer ontstaat die zowel lokale bewoners als bezoekers zal betoveren.

Met meer dan zestig stands die verspreid zijn over het gebied, belooft de Lentemarkt een waar festijn te worden voor liefhebbers van ambachten, lekker eten en gezelligheid. Terwijl je door de straten slentert, kun je genieten van een breed scala aan heerlijke lekkernijen, van churros en snoep tot suikerspin en versgebakken broodjes. Voor degenen die op zoek zijn naar iets hartigs, zijn er ook kraampjes met kaas en droge worst om van te smullen.

De Lentemarkt biedt ook volop vermaak voor jong en oud. Bij de hockeyvereniging kunnen sportievelingen hun vaardigheden laten zien door een balletje te oefenen, terwijl de jongere bezoekers zich kunnen laten betoveren door de kunsten van de VOM, die zorgen voor kleurrijke gezichtsschilderingen.

Een van de hoogtepunten van de markt is de mogelijkheid om bij een speciale kraam je eigen moodboard te maken. Hier kun je je creativiteit de vrije loop laten en een collage maken van inspirerende afbeeldingen en materialen. Bovendien zal Casaz Studios aanwezig zijn om een gratis workshop te geven over interieurontwerp. “De interieurboekjes liggen klaar en iedereen, van jong tot oud kan helemaal los met het knippen en plakken van een droominterieur”, aldus Mariska van Hazendonk, oprichter van Casaz Studios. Zij zal bezoekers begeleiden bij het maken van hun eigen droominterieur en waardevolle adviezen delen. “Mijn missie is: mensen blij maken door hen te helpen een thuis te creëren waar ze echt tot rust kunnen komen.”

Onder de vele deelnemers aan de Lentemarkt zijn er enkele die extra aandacht verdienen. Ha-Ra, een specialist in milieuvriendelijke schoonmaakproducten, zal aanwezig zijn om bezoekers te informeren over duurzame schoonmaakmethoden. Margreet en Sjanie, experts van Ha-Ra, zullen demonstraties geven en advies geven over hoe men op een milieuvriendelijke manier een fijn en schoon thuis kan creëren. Ramen zemen gaat snel en makkelijk. De vaat, de was en bijvoorbeeld de badkamer of de vloer kunnen op een milieuvriendelijke manier schoon worden. Alles zonder chemische (schadelijke) ingrediënten. Margreet en Sjanie leggen graag uit hoe ook jij een steentje bij kunt dragen aan een betere wereld.

Een andere opvallende deelnemer is LoLifa, een jong bedrijf opgericht door Mirjam van den Ham. Zij vertelt: “LoLifa is ontstaan vanuit mijn passie voor creativiteit. Ik ben altijd op zoek naar bijzondere originele producten, waar ik mensen mee kan verrassen.” LoLifa biedt een breed assortiment aan prachtige home-accessoires, originele producten voor baby’s en kinderen, en unieke cadeauartikelen. Op de Lentemarkt zal LoLifa haar assortiment presenteren, variërend van trendy houten wandhaken tot kleurrijke kaarsen en tuinfakkels.

Met zoveel te zien, te doen en te proeven, belooft de Lentemarkt in Montfoort een onvergetelijke ervaring te worden voor het hele gezin. Kom op 13 april langs en laat je verrassen door de charme van dit bruisende evenement!

De bushalte van de V.A.G.U. (Verenigde Autobusdiensten Gouda Utrecht)voor de deur van het café/restaurant.
Café restaurant Seelt (1) 2 uur geleden
Avondvierdaagse in Montfoort.
Avond4daagse Montfoort 4 uur geleden
De 38e editie van de Nationale Zilverdag vindt plaats op Tweede Pinksterdag in Schoonhoven.
Topdrukte verwacht op de Nationale Zilverdag 7 uur geleden
Tijdens herdenkingsmomenten worden er lichtjes op de graven geplaatst.
Adoptie oorlogsgraven Montfoort 18 mei, 19:00
Afbeelding
Oudewater dementie vriendelijk! 18 mei, 17:00
Ruzie om een nest.
Ruzie om een nest 18 mei, 12:00
De heer Lam aan het werk.
Een heel bijzonder en meeslepend verhaal 17 mei, 19:00
Patricia Aschman startte een lobby voor een hondenlosloopgebied in het Stadspark. Haar viervoeters kunnen straks vrij ravotten in een afgeschermd gebied in het Stadspark.
Eindelijk! Montfoort krijgt een hondenlosloopplek in het Stadspark... 17 mei, 18:00