Nicolette bij het schilderij dat ze maakte tijdens de 'redemption' opdracht:'Ik mag mijn vleugels spreiden en in het licht stappen'.
Nicolette bij het schilderij dat ze maakte tijdens de 'redemption' opdracht:'Ik mag mijn vleugels spreiden en in het licht stappen'. Foto: Sjoukje Dijkstra

Montfoortse kunstenares strijdt om titel ‘The Outstanding Artist’

Algemeen

Sjoukje Dijkstra

Als enige Nederlandse finalist in de prestigieuze YouTube-hitserie ‘The Outstanding Artist’ heeft Nicolette van de Hadelkamp een opmerkelijke reis achter de rug. Al meer dan een jaar wist ze dat ze deel zou nemen aan de finale van deze internationale kunstwedstrijd, waarbij opnames plaatsvonden op een idyllisch Grieks eiland. “Ik mocht niks zeggen”, zegt ze. Gedurende vijf intense weken stond ze daarin voor een scala aan uitdagingen, angsten en onverwachte obstakels, maar wist ze uiteindelijk haar weg te vinden naar de felbegeerde finale. Met de hulp van mensen die op haar stemmen, hoopt ze te winnen.

“Het was heel erg uit mijn comfortzone om gefilmd te worden en onder druk te moeten schilderen”, deelt Nicolette. “Maar ik deed het voor de groei en ervaring.” Met haar deelname aan de competitie hoopte ze niet alleen haar artistieke vaardigheden te verbeteren, maar ook persoonlijk te groeien. Wat volgde was een rollercoaster van emoties, waarin Nicolette zichzelf opnieuw ontdekte te midden van een groep van dertien getalenteerde kunstenaressen van over de hele wereld.

Zelfacceptatie

In een omgeving waar normaal gesproken rivaliteit en competitie hoogtij vieren, creëerde Nicolette samen met haar mededeelnemers een sfeer van samenwerking en ondersteuning. “Normaal met reality shows waar vrouwen bij elkaar komen, is het haat en nijd. Dat hebben we met elkaar niet laten gebeuren”, merkt ze op. De solidariteit en compassie die ze ervoer, bleken essentieel voor haar succes in de competitie. “Het was zelfs zo dat we elkaar hielpen en de productie ons op gegeven moment vroeg om dat niet teveel te doen”, zegt ze met een glimlach. “Het was wel een competitie.”

Het traject bracht niet alleen artistieke groei, maar ook een diepgaand gevoel van zelfacceptatie. Na een vroege eliminatie in aflevering vijf, herpakte Nicolette zich tijdens de ‘redemption challenge’. “Nadat ik eruit was, was het zo’n opluchting dat ik een beetje tot mijzelf kwam. Daardoor kon ik juist weer in mijn kracht gaan staan en mijzelf laten zien. Het was eigenlijk een ‘blessing in disguise’. Anders had ik het nooit gehaald. Bij de eliminatie, zie je gewoon mijn opluchting. Die afleveringen daarvoor vond ik het echt niet leuk om naar mezelf te kijken. Toen ik terugkwam, was dat een bevestiging dat ik het op mijn eigen manier mag doen”, legt ze uit. Door trouw te blijven aan haar eigen stijl en proces, kwam ze sterker terug en veroverde ze haar plek in de finale.

Met de finale in zicht, is Nicolette vastberaden om haar reis met een overwinning af te sluiten. “Het is voor 100% van de stemmen afhankelijk,” zegt ze. Hoewel de concurrentie sterk is, heeft Nicolette vertrouwen in haar eigen kunnen en de steun van haar supporters. “Ik zie het wel gebeuren. Ik heb er vertrouwen in”, zegt ze vol optimisme.

Hulp

Nu roept Nicolette de hulp in van haar gemeenschap om haar te steunen in de laatste fase van de competitie. Tot 12 april kunnen mensen hun stem uitbrengen via de website van ‘The Outstanding Artist’, waar Nicolette strijdt om de hoofdprijs van 25.000 dollar. “Ik kan het best winnen, denk ik. Ik weet niet hoe, maar ik heb er vertrouwen in”, zegt ze. “Dat dacht ik ook van het bereiken van de finale. Ik wist niet hoe. Toch gebeurde het. Zo loopt het de hele weg van deze wedstrijd. Alles valt zo mooi op zijn plek.”

Laten we Nicolette van de Hadelkamp ondersteunen in haar streven naar succes en haar helpen om als winnares uit de strijd te komen. Stemmen kan via de volgende link: www.milanart.com/outstanding-artist.

Hoe kun je stemmen?

1. Ga naar www.milanart.com/outstanding-artist

2. Accepteer evt. cookies door op ‘Click here to enter’ te klikken.

3. Klik op het vierkantje naast ‘I agree’ en druk dan op ‘Continue’

4. Vul je gegevens in en klik op ‘Save’

5. Je krijgt nu een link in je mail om te stemmen. Volg de link en stem op Nicolette.

De bushalte van de V.A.G.U. (Verenigde Autobusdiensten Gouda Utrecht)voor de deur van het café/restaurant.
Café restaurant Seelt (1) 4 uur geleden
Avondvierdaagse in Montfoort.
Avond4daagse Montfoort 6 uur geleden
De 38e editie van de Nationale Zilverdag vindt plaats op Tweede Pinksterdag in Schoonhoven.
Topdrukte verwacht op de Nationale Zilverdag 9 uur geleden
Tijdens herdenkingsmomenten worden er lichtjes op de graven geplaatst.
Adoptie oorlogsgraven Montfoort 18 mei, 19:00
Afbeelding
Oudewater dementie vriendelijk! 18 mei, 17:00
Ruzie om een nest.
Ruzie om een nest 18 mei, 12:00
De heer Lam aan het werk.
Een heel bijzonder en meeslepend verhaal 17 mei, 19:00
Patricia Aschman startte een lobby voor een hondenlosloopgebied in het Stadspark. Haar viervoeters kunnen straks vrij ravotten in een afgeschermd gebied in het Stadspark.
Eindelijk! Montfoort krijgt een hondenlosloopplek in het Stadspark... 17 mei, 18:00