De optocht was in het thema circus (foto: Wim de Boevère).
De optocht was in het thema circus (foto: Wim de Boevère). Foto: Wim de Boevère

Koningsdag Waarder

Algemeen

Margreet Nagtegaal

De viering van Koningsdag begint in Waarder al op de vrijdagavond met een aantal bekende en minder bekende programmaonderdelen. Op Koningsdag zelf zijn er volop festiviteiten in de tent en op de parkeerplaats op de Maxima locatie. De aubade buiten viel letterlijk in het water en een geluk dat de tent heel dichtbij stond, zodat daar de aubade kon worden voortgezet.

Op vrijdagavond is het min of meer traditie geworden dat er als start van de Koningsdag pannenkoeken worden gegeten. Zowel voor de jeugd als voor de senioren worden er stapels pannenkoeken gebakken. Er waren wel honderd mee-eters. Deze leuke activiteit wordt zeer gewaardeerd door deze doelgroepen. Erna volgde een spel genaamd Swingo. Het is een variant op het bingo maar dan met muziek. Als je een liedje herkent dat op je kaart staat mag je die afvinken. Het leverde leuke reacties op.

Het volgende programmaonderdeel is Silent Disco maar ook met een bijzondere twist. Een disco met koptelefoon op kennen we wel, maar een koptelefoon met twee schakelaars erop zodat je voor verschillende muziekkeuzes kunt kiezen is grote hilariteit. Op de dansvloer krijg je dan namelijk twee verschillende dansen, en twee verschillende muzieknummers die worden meegezongen. Vooral voor de toeschouwers is dit grote hilariteit.

Aubade valt bijna in het water

Standaard begint Koningsdag in Waarder met het luiden van de kerkklokken. Daarna start de kinderoptocht onder muzikale begeleiding van de muziekvereniging OBK uit Driebruggen die door het hele dorp heen gaat. Het thema dit jaar is circus en de kinderen, en ook de papa’s en mama’s, hebben er mooie creaties bij weten te maken. Aangekomen bij de Maxima locatie, waar de aubade buiten zou worden gehouden vanaf een balkon, is er ineens een heftige plensbui. Daarom wordt de toevlucht gezocht in de feesttent op het terrein. Zo kon de aubade toch netjes worden afgemaakt. Tijdens de toespraak van de burgemeester ontvangt dominee Budding een grote bos bloemen omdat hij de dag ervoor een lintje namens de Koning had gekregen.

Als eerste programmaonderdeel is er een parcours met circusattracties voor de kinderen. Gelukkig schijnt dan inmiddels de zon weer. Tijdens het middagprogramma is er een goochelaar die gewoon rond loopt en zijn trukendoos aan het voorbijgaande publiek laat zien. Erg verrassend is het om van zo dichtbij voor de gek te worden gehouden. Goochelaar John Negenkerken kreeg alle lof voor zijn optreden. Verder is er in de middag een uitdagend springkussen, Wipe out, en je raadt het al, je wordt zo van het springkussen afgemaaid door ronddraaiende armen. Een succes bij de jeugd en ook leuk om naar te kijken.

Advokaat competitie

Voor het tweede jaar, en vanwege het grote succes van vorig jaar, opnieuw een sjoelcompetitie voor de senioren. De aanmeldingen waren bijna twee keer zoveel als vorig jaar! Er werd fanatiek gesjoeld om een fles advocaat te kunnen winnen. Ook hier grote hilariteit en felle wedstrijdzin. Als laatste programmaonderdeel een vraag-en-antwoordspel genaamd het Knock out-spel. Alle vragen hadden betrekking op Waarder en bleken toch soms moeilijker dan gedacht. Bij elke vraag moest je kiezen ‘goed of fout’. Bijvoorbeeld; “Heeft Waarder meer dan 1600 inwoners?” Er werd in meerdere rondes gespeeld.

De Oranje Vereniging kijkt terug op een fijne Koningsdag. “We hebben met dit programma geprobeerd om tegemoet te komen aan alle wensen van de bewoners van Waarder,” Aldus Erwin van Rijn van de Oranje Vereniging.

De optocht was in het thema circus (foto: Wim de Boevère).

Achter de muziek aan. Achter de OBK Driebruggen wel te verstaan (foto: Wim de Boevère).

Swingo, het juiste muziekje raden (foto: Wim de Boevère).

Achter de muziek aan. Achter de OBK Driebruggen wel te verstaan (foto: Wim de Boevère).
Swingo, het juiste muziekje raden (foto: Wim de Boevère).
Voor ouders en kinderen met een zorgvraag.
Voor ouders en kinderen met een zorgvraag 13 uur geleden
Filmavond 'Triangle of Sadness'
Deze week in concordia 20 uur geleden
De bushalte van de V.A.G.U. (Verenigde Autobusdiensten Gouda Utrecht)voor de deur van het café/restaurant.
Café restaurant Seelt (1) 19 mei, 19:00
Avondvierdaagse in Montfoort.
Avond4daagse Montfoort 19 mei, 17:00
De 38e editie van de Nationale Zilverdag vindt plaats op Tweede Pinksterdag in Schoonhoven.
Topdrukte verwacht op de Nationale Zilverdag 19 mei, 14:00
Tijdens herdenkingsmomenten worden er lichtjes op de graven geplaatst.
Adoptie oorlogsgraven Montfoort 18 mei, 19:00
Afbeelding
Oudewater dementie vriendelijk! 18 mei, 17:00
Ruzie om een nest.
Ruzie om een nest 18 mei, 12:00